Wat is keelspiegelen?

De kno-arts onderzoekt uw keel en strottenhoofd met behulp van een spiegeltje. lees meer

Wat is keelspiegelen?

Bij keelspiegelen opent u uw mond zo ver mogelijk en steekt u uw tong zo ver mogelijk uit. De kno-arts brengt daarna een verwarmd spiegeltje in uw keel. Probeer een eventuele kokhalsreflex te onderdrukken tijdens dit onderzoek. U hoeft niet bang te zijn dat u te weinig lucht binnenkrijgt. De arts zal u vragen 'iiiii" te zeggen en dit een aantal tellen aan te houden. Zo bekijken we het strottenklepje, de stembanden en de ingang van de slokdarm goed en beoordelen we de functie van de stembanden. Door u te vragen 'hè hè' te zeggen, kunnen we ook de beweeglijkheid van de stembanden testen. Dit onderzoek vindt plaats bij het eerste bezoek aan de kno-arts en duurt enkele minuten.

Contact

Afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde

(024) 361 35 06
(024) 361 49 26

Meer informatie


Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: A
Verdieping: 2
Route: 682 naar Plein A2 Oost

bekijk route

Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Huispostnummer: 383

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw A, Verdieping 2 en volg route 682 naar Plein A2 Oost

Brok in de keel

Een brokgevoel in de keel komt vaak voor. Het brokgevoel zit meestal ter hoogte van het strottenhoofd. Hierdoor ontstaat de neiging steeds te schrapen, te kuchen of te slikken. naar de aandoening

Afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde

De afdeling KNO van het Radboudumc biedt patiëntenzorg op het gebied van oorchirurgie, neus- en aangezichtschirurgie en hoofd-halschirurgie. Daarnaast doen we wetenschappelijk onderzoek en geven we onderwijs aan studenten Geneeskunde en KNO-artsen in opleiding.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet