Wat is een mapping?

Een mapping is het afnemen van meerdere huidbiopten voor weefselonderzoek en diagnostiek. Meestal wordt u vanuit de polikliniek doorverwezen voor een eenmalig afspraak op de Dagbehandelunit ATB.

Contact

Polikliniek Dermatologie
ma t/m vrij van 8.00-17.00 uur

Bij spoed buiten kantooruren, in het weekend en op feestdagen hoort u een antwoordapparaat met informatie over de bereikbaarheid.
(024) 361 32 80

Naar uw afspraak Behandelunit ATB

Ingang: Ingang West
Route: 396 (4e verdieping)

bekijk route

Naar uw afspraak Behandelunit ATB

Bezoekadres

Philips van Leydenlaan 15
6525 EX Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Philips van Leydenlaan 15
Ga naar binnen bij: Ingang West
Volg route 396 (4e verdieping)

Voorbereiding

De arts en (senior) co-assistent bekijken de huid op uw gehele lichaam en tekenen alle plekken waar een huidbiopt afgenomen moeten worden met een stift af.

lees meer

Voorbereiding

De verpleegkundige van de ATB haalt u op uit de wachtkamer. U krijgt geen intakegesprek. De verpleegkundige geeft u uitleg over de mapping en neemt vervolgens uw persoonlijke gegevens samen met u door. De arts en (senior) co-assistent bekijken de huid op uw gehele lichaam. Ze tekenen alle plekken waar een huidbiopt afgenomen moeten worden met een stift af. De afgetekende plekken worden genummerd en gedocumenteerd in uw dossier. Vervolgens komt een fotograaf foto's maken van alle genummerde plekken.

De mapping

De arts verdooft alle of eerst een gedeelte van de plekken plaatselijk. Met een huidstans of biopteur, neemt de arts de huidbiopten af.

lees meer

De mapping

De arts verdooft alle of eerst een gedeelte van de plekken plaatselijk. Met een huidstans of biopteur, neemt de arts de huidbiopten af. Alle plekken worden door de verpleegkundige afgeplakt met een pleister. U kleedt zich vervolgens aan. Bij de afsprakenbalie maakt u een afspraak over de uitslag van de mapping en kunt u weer naar huis.

Nazorg na biopt

Wij raden u aan de bioptplaats tot 48 uur na afname droog te houden. Daarna kunt u de pleister verwijderen en mag de plek weer nat worden.

lees meer

Nazorg na biopt

Wij raden u aan de bioptplaats tot 48 uur na afname droog te houden. Daarna kunt u de pleister verwijderen en mag de plek weer nat worden. De kans op een nabloeding is klein. Mocht dit toch gebeuren, dan kunt u dit zelf stoppen door de wond 20 minuten stevig af te drukken, met bijvoorbeeld een tissue. Werkt dit niet, neem dan contact met ons op. Ook de kans op een infectie is klein. Bij klachten van zwelling, warmte en/of roodheid rond de wond, verzoeken wij u dat ons telefonisch te laat weten.
 

Goed om te weten

  • meld een allergie voor verdovingsvloeistof en/of pleisters
  • meld het gebruik van bloedverdunners