Voor het onderzoek

De verpleegkundige van de behandelunit haalt u op uit de wachtkamer. U krijgt geen intakegesprek. De verpleegkundige geeft u uitleg over de mapping en neemt vervolgens uw persoonlijke gegevens samen met u door. De arts en (senior) co-assistent bekijken de huid op uw gehele lichaam. Ze tekenen alle plekken waar een huidbiopt afgenomen moet worden met een stift af. De afgetekende plekken worden genummerd en gedocumenteerd in uw dossier. Vervolgens komt een fotograaf foto's maken van alle genummerde plekken.


Wat is een mapping?

Een mapping is het afnemen van meerdere huidbiopten voor weefselonderzoek en diagnostiek. Meestal wordt u vanuit de polikliniek doorverwezen voor een eenmalig afspraak op de Behandelunit Dermatologie.

Contact

Behandelunit Dermatologie

ma t/m vrij, 08.00 – 17.00 uur
Bij spoed buiten kantooruren, in het weekend en op feestdagen hoort u een antwoordapparaat met informatie over de bereikbaarheid.
(024) 361 32 80

Goed om te weten

  • Meld een allergie voor verdovingsvloeistof en/of pleisters
  • Meld het gebruik van bloedverdunners

Het onderzoek


Voor het onderzoek

De arts en (senior) co-assistent bekijken de huid op uw gehele lichaam en tekenen alle plekken waar een huidbiopt afgenomen moet worden met een stift af. lees meer

Tijdens het onderzoek

De arts verdooft alle plekken plaatselijk. Dit kunnen alle plekken tegelijkertijd zijn, of eerst een deel. Met een huidstans of biopteur neemt de arts de huidbiopten af. lees meer

Tijdens het onderzoek

De arts verdooft de plekken plaatselijk. Dit kunnen alle plekken tegelijkertijd zijn, of eerst een deel. Met een huidstans of biopteur neemt de arts de huidbiopten af. De verpleegkundige plakt alle plekken af met een pleister. U kleedt u vervolgens aan. Bij de afsprakenbalie maakt u een afspraak over de uitslag van de mapping. Hierna kunt u naar huis gaan.


Na het onderzoek

Wij raden u aan de bioptplaats tot 48 uur na afname droog te houden. Daarna kunt u de pleister verwijderen en mag de plek weer nat worden. lees meer

Na het onderzoek

Wij raden u aan de bioptplaats tot 48 uur na afname droog te houden. Daarna kunt u de pleister verwijderen en mag de plek weer nat worden. 

De kans op een nabloeding is klein. Mocht dit toch gebeuren, dan kunt u dit zelf stoppen door de wond 20 minuten stevig af te drukken, met bijvoorbeeld een tissue. Werkt dit niet, neem dan contact met ons op.

Ook de kans op een infectie is klein. Bij klachten van zwelling, warmte en/of roodheid rond de wond, verzoeken wij u dat ons telefonisch te laat weten.

Meer informatie


Naar uw afspraak behandelunit Dermatologie

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: A
Verdieping: 1
Route: 678

bekijk route

Naar uw afspraak behandelunit Dermatologie

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw A , Verdieping 1 en volg route 678

Behandelunit Dermatologie

Sommige dermatologische behandelingen zijn arbeids- en tijdsintensief. Deze verrichten we op de behandelunit Dermatologie.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet