Wat is een Multi Sleep Latency Test (MSLT)?

Met dit onderzoek meten we gedurende een dag op 4-5 tijdstippen hoe snel u in slaap valt. De nacht voorafgaand aan deze dag meten we de slaap door middel van een Polysomnografie (PSG). Dit is een meting waarbij uw hersenactiviteit, hartslag, ademhaling, oogbewegingen en spieractiviteit geregistreerd worden.
 
Patientenzorg Onderzoeken MSLT Multi Sleep Latency Test

Wat is een Multi Sleep Latency Test (MSLT)?

Met dit onderzoek meten we gedurende een dag op 4-5 tijdstippen hoe snel u in slaap valt.

lees meer

Contact

Polikliniek Neurologie
Bereikbaar van 8.00-17.00 uur

(024) 361 66 00
Contact

Voorbereiding

Vanaf het moment van opstaan op de dag van de MSLT tot en met laatste dutje mag u geen koffie, thee, cola, chocolade, alcohol en energiedrankjes nuttigen. Als u rookt verzoeken wij u tot een half uur voor de metingen niet meer te roken.

lees meer

Voorbereiding

Een MSLT duurt de hele dag. Het kan prettig zijn om iets ter afleiding mee te nemen (bijvoorbeeld iets te lezen of een puzzel). Vanaf het moment van opstaan op de dag van de MSLT tot en met laatste dutje mag u geen koffie, thee, cola, chocolade, alcohol en energiedrankjes nuttigen. Als u rookt verzoeken wij u tot een half uur voor de metingen niet meer te roken.
 

Het onderzoek

Het onderzoek bestaat uit 4-5 perioden van 20 minuten waarbij u in een donkere kamer in bed gaat liggen met de bedoeling te gaan slapen.

lees meer

Het onderzoek

Aanmelden

Meld u voor uw onderzoek aan bij route 943. Dit kan bij de aanmeldzuil (check-in balie) of bij vragen of problemen aan de balie van route 943.
Na uw aanmelding mag u plaatsnemen in de wachtruimte van route 920 (Klinische Neurofysiologie) op de 2e verdieping. U hoeft zich daar niet nogmaals aan te melden.

Verloop van het onderzoek

Dit onderzoek vindt plaats op de afdeling Neurologie (N20) van het Radboudumc. Het onderzoek bestaat uit 4-5 perioden van 20 minuten waarbij u in een donkere kamer in bed gaat liggen met de bedoeling te gaan slapen. Het onderzoek begint ’s ochtends ongeveer één uur na het ontwaken. De laborant verwijdert eventueel eerst een aantal elektroden en neemt met u de verdere dagindeling door. Kort voor het tijdstip waarop u gaat slapen, wordt het apparaat aangesloten. Tussen de dutjes zit steeds een periode van ongeveer 1,5 uur waarin u zich vrij kunt bewegen. Probeer steeds 10 minuten voor aanvang van een dutje weer op u kamer te zijn. Ter ondersteuning van het MSLT onderzoek maken we videobeelden.
 

Duur

Het onderzoek is ’s middags rond 17.00 uur klaar. Na het onderzoek worden de elektroden verwijderd. Vervolgens kunt u zich op de afdeling douchen. Daarna kunt u naar huis gaan.

Naar uw afspraak

Ingang: Ingang Oost
Route: 943

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Reinier Postlaan 4
6525 GC Nijmegen

Huispostnummer: 943

Routebeschrijving

Reis naar Reinier Postlaan 4
Ga naar binnen bij: Ingang Oost
Volg route 943

Aanmelden

U kunt zich aanmelden bij route 943. Liefst via de aanmeldzuil (check-in balie). Voor vragen kunt u terecht bij de balie van route 943. Na uw aanmelding mag u plaatsnemen in de wachtruimte van route 920 (Klinische Neurofysiologie) op de 2e verdieping. U hoeft zich daar niet nogmaals aan te melden.

Na het onderzoek

Na het onderzoek bewerken en beoordelen we de metingen en sturen we de gegevens naar uw behandelend arts. U ontvangt de uitslag van het onderzoek van uw behandelend arts.

Verhinderd?

Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd? Bel dan uiterlijk één dag van tevoren naar de polikliniek Neurologie om een nieuwe afspraak te maken. Er kan dan nog een andere patiënt in uw plaats komen.

lees meer

Verhinderd?

Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd? Bel dan uiterlijk één dag van tevoren naar de polikliniek Neurologie om een nieuwe afspraak te maken. Er kan dan nog een andere patiënt in uw plaats komen.
Het annuleren/verplaatsen van onderzoek(en) kan betekenen dat er een (langere) tijd overheen gaat voordat het opnieuw gepland kan worden. Dit geldt vooral als u combiafspraken heeft bij Klinische Neurofysiologie.