Wat is een polymyografie?

Bij een polymyografie worden de spieren onderzocht die bij bepaalde bewegingen gebruikt worden, bijvoorbeeld bij een tremor (ritmisch schudden van hand of been) of een andere bewegingsstoornis.

Contact

Polikliniek Neurologie
Bereikbaar van 8.00-17.00 uur

(024) 361 66 00
contact

Voorbereiding

Tijdens het onderzoek kunt u het beste een T-shirt, hemd en korte broek dragen of meenemen.

Het onderzoek

De spieractiviteit meten we met elektroden. Dit zijn kleine plaatjes van metaal die de elektrische activiteit van spieren kan opvangen. Deze elektroden plakken we op de huid boven verschillende spieren.

lees meer

Het onderzoek

Aanmelden

Meld u voor uw onderzoek aan bij route 943. Dit kan bij de aanmeldzuil (check-in balie) of bij vragen of problemen aan de balie van route 943.
Na uw aanmelding mag u plaatsnemen in de wachtruimte van route 920 (Klinische Neurofysiologie) op de 2e verdieping. U hoeft zich daar niet nogmaals aan te melden.

Verloop van het onderzoek

De spieractiviteit meten we met elektroden. Dit zijn kleine plaatjes van metaal die de elektrische activiteit van spieren kan opvangen. Deze elektroden plakken we op de huid boven verschillende spieren. Dit doen we vaak ook op lichaamshelft waar geen klachten zijn. De elektroden zijn verbonden met een computer. Tijdens de registratie vraagt de arts u om een aantal opdrachten uit te voeren. Ter ondersteuning van het PMG onderzoek worden videobeelden gemaakt.

Naar uw afspraak

Ingang: Ingang Oost
Route: 943

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Reinier Postlaan 4
6525 GC Nijmegen

Huispostnummer: 943

Routebeschrijving

Reis naar Reinier Postlaan 4
Ga naar binnen bij: Ingang Oost
Volg route 943

Duur

Het onderzoek duurt ongeveer 1-1,5 uur.

Na het onderzoek

De klinisch neurofysioloog bewerkt en beoordeelt de resultaten van het onderzoek. U behandelend arts ontvangt deze gegevens en stelt u op de hoogte van de resultaten.

Verhinderd?

Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd? Bel dan uiterlijk één dag van tevoren naar de polikliniek Neurologie om een nieuwe afspraak te maken. Er kan dan nog een andere patiënt in uw plaats komen.

lees meer

Verhinderd?

Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd? Bel dan uiterlijk één dag van tevoren naar de polikliniek Neurologie om een nieuwe afspraak te maken. Er kan dan nog een andere patiënt in uw plaats komen.
Het annuleren/verplaatsen van onderzoek(en) kan betekenen dat er een (langere) tijd overheen gaat voordat het opnieuw gepland kan worden. Dit geldt vooral als u combiafspraken heeft bij Klinische Neurofysiologie.