Patientenzorg Onderzoeken Spierecho-onderzoek

Over spierecho onderzoek

Een spierecho-onderzoek verrichten we op de afdeling Klinische Neurofysiologie in het Radboudumc. Bij een spierecho-onderzoek maken we met echografie een afbeelding van de spieren.

Contact

Polikliniek Neurologie
Bereikbaar van 8.00-17.00 uur

(024) 361 66 00
contact

Het onderzoek

We maken een echo om uw spieren te meten.

lees meer

Het onderzoek

Aanmelden

Meld u voor uw onderzoek aan bij route 943. Dit kan bij de aanmeldzuil (check-in balie) of bij vragen of problemen aan de balie van route 943.
Na uw aanmelding mag u plaatsnemen in de wachtruimte van route 920 (Klinische Neurofysiologie) op de 2e verdieping. U hoeft zich daar niet nogmaals aan te melden.

Verloop van het onderzoek

We maken een echo om uw spieren te meten. Het onderzoek duurt gemiddeld 15 tot 45 minuten.

Voorbereiding

Voor het onderzoek zijn geen speciale voorbereidingen nodig.

Onderzoek

Meld u 10 minuten voor het afgesproken tijdstip bij de balie van de polikliniek Neurologie, op de begane grond van het neurologiegebouw (routenummer 943).

lees meer

Onderzoek

Meld u 10 minuten voor het afgesproken tijdstip bij de balie van de polikliniek Neurologie, op de begane grond van het neurologiegebouw (routenummer 943). Nadat u bent aangemeld, kunt u doorlopen naar de afdeling Klinische Neurofysiologie op de tweede verdieping van het neurologiegebouw (routenummer 920). U kunt daar plaats nemen in de wachtruimte.

 Afhankelijk van de aanvraag meten we meer of minder spieren. Meestal is de meting verdeeld over het hele lichaam: spieren in onder- en bovenbenen en onder- en bovenarmen en soms ook in de hals. Met een meetlint en pen bepalen we de meetplaats. We brengen gel aan op uw huid voor een goede geleiding van de geluidsgolven. Met een soort microfoon beweegt de laborant over uw huid en maakt een aantal opnamen per spier. Het onderzoek is niet pijnlijk of schadelijk voor uw gezondheid en duurt 15 tot 45 minuten, afhankelijk van het aantal spieren dat we moeten meten.

Naar uw afspraak

Ingang: Ingang Oost
Route: 943

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Reinier Postlaan 4
6525 GC Nijmegen

Huispostnummer: 943

Routebeschrijving

Reis naar Reinier Postlaan 4
Ga naar binnen bij: Ingang Oost
Volg route 943

Aanmelden

U kunt zich aanmelden bij route 943. Liefst via de aanmeldzuil (check-in balie). Voor vragen kunt u terecht bij de balie van route 943. Na uw aanmelding mag u plaatsnemen in de wachtruimte van route 920 (Klinische Neurofysiologie) op de 2e verdieping. U hoeft zich daar niet nogmaals aan te melden.

Na het onderzoek

De neurofysioloog, een op dit gebied gespecialiseerd arts, bewerkt en beoordeelt de resultaten van het onderzoek en stuurt de gegevens naar uw behandelend arts. U ontvangt de uitslag van het onderzoek van uw behandelend arts.

Verhinderd?

Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd? Bel dan uiterlijk één dag van tevoren naar de polikliniek Neurologie om een nieuwe afspraak te maken. Er kan dan nog een andere patiënt in uw plaats komen.

lees meer

Verhinderd?

Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd? Bel dan uiterlijk één dag van tevoren naar de polikliniek Neurologie om een nieuwe afspraak te maken. Er kan dan nog een andere patiënt in uw plaats komen.
Het annuleren/verplaatsen van onderzoek(en) kan betekenen dat er een (langere) tijd overheen gaat voordat het opnieuw gepland kan worden. Dit geldt vooral als u combiafspraken heeft bij Klinische Neurofysiologie.