Over de polikliniek AYA

De AYA-poli is bedoeld voor adolescenten en jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot en met 39 jaar die kanker hebben of hebben gehad. De term AYA is de afkorting voor Adolescent and Young Adult.

Wanneer kun je terecht?

Bij de AYA-poli doen we geen onderzoeken en behandelingen. Je kunt bij ons terecht in elk stadium van je behandeling. Dat kan helemaal in het begin zijn, tijdens de behandeling maar ook nadat je behandeling is afgesloten. Samen met jou kijken we waar je behoefte aan hebt. Denk bijvoorbeeld aan vragen over:

Wat kun je verwachten?

Op de AYA-poli heb je een afspraak met een gespecialiseerd verpleegkundige. Samen met jou kijken we naar wat jij nodig hebt. Daarna wordt overlegd met het vaste AYA-zorgteam. Hierna krijg je een gericht advies. Als het nodig is kunnen we je in overleg met je eigen behandelaar doorverwijzen naar een andere specialist of zorgverlener. Het eerste bezoek duurt ongeveer 1 uur.


Over de polikliniek AYA

De AYA-poli is bedoeld voor adolescenten en jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot en met 39 jaar die kanker hebben of hebben gehad. lees meer

Contact

AYA-poli

(024) 361 88 00
contact

Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: C
Verdieping: 0
Route: 725

bekijk route

Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw C, Verdieping 0 en volg route 725

AYA-zorg

Zorg voor AYA’s richt zich op goede medisch-technische en psychosociale zorg zowel tijdens als na de behandeling van kanker. Hierbij maken de vorm van kanker, soort behandeling en fase van de ziekte niet uit. AYA-zorg begint al bij de diagnose. lees meer

AYA-zorg

Zorg voor AYA’s richt zich op goede medisch-technische en psychosociale zorg zowel tijdens als na de behandeling van kanker. Hierbij maken de vorm van kanker, soort behandeling en fase van de ziekte niet uit. AYA-zorg begint al bij de diagnose.

Persoonlijk verhaal van twee AYA's

Kanker en de behandeling ervan kunnen veel invloed hebben op thema’s die belangrijk zijn in het leven van een jongvolwassene. Denk aan (het behoud van) vruchtbaarheid, het hervatten van een opleiding, het verkrijgen van werk, het verwerven van een eigen plek in de maatschappij en het bouwen aan relaties. Hieronder geven Ralph en Fenna aan wat het betekent om kanker te krijgen op AYA-leeftijd:

Fenna

Ralph


Een afspraak maken bij AYA

Je behandelend medisch specialist of huisarts kan je naar onze polikliniek verwijzen. Daarna nemen we contact met je op voor het maken van een afspraak. lees meer

Een afspraak maken bij AYA

Verwijzing

Je behandelend medisch specialist of huisarts kan je naar onze AYA polikliniek verwijzen. Dit gebeurt bij voorkeur digitaal. Zodra we de verwijzing en de medische gegevens binnen hebben, nemen we contact met je op voor het maken van een afspraak.

Vervolgafspraak

Vaak is een eenmalig bezoek aan de AYA-poli voldoende om je op weg te helpen. Is dit niet het geval dan maken we een vervolgafspraak.


Jouw bezoek wat neem je mee?

Word je in een ander ziekenhuis behandeld en/of kom je voor het eerst in het Radboudumc? Meld je dan vóór je afspraak eerst bij de centrale inschrijfbalie bij de hoofdingang of bij ingang oost. lees meer

Jouw bezoek wat neem je mee?

Word je in een ander ziekenhuis behandeld en/of kom je voor het eerst in het Radboudumc? Meld je dan vóór je afspraak eerst bij de centrale inschrijfbalie bij de hoofdingang of bij ingang oost. Hier kun je je laten inschrijven als patiënt.
Je hebt dan het volgende nodig:

  • Verzekeringsbewijs 
  • Legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart).

Als je ingeschreven bent kun je meteen door naar de AYA polikliniek. Daarvoor volg je route 725. Neem ook deze vragenlijst mee. Hierop staan allerlei vragen die je kunt stellen over onderwerpen waar jij als AYA mee te maken kunt krijgen. 


AYA-zorgnetwerk in de regio

Het AYA Kenniscentrum Radboudumc en regio Zuid-Oost is onderdeel van het AYA-zorgnetwerk. Dit is een zorgnetwerk voor leeftijdsspecifieke AYA-zorg. lees meer

AYA-zorgnetwerk in de regio

Het AYA Kenniscentrum Radboudumc en regio Zuid-Oost is onderdeel van het AYA-zorgnetwerk. Dit is een zorgnetwerk voor leeftijdsspecifieke AYA-zorg waarin zorgprofessionals (artsen en verpleegkundigen) samenwerken met AYA’s om AYA-zorg in ziekenhuizen in te richten. Het AYA-zorgnetwerk streeft ernaar dat alle AYA’s in Nederland de leeftijdsspecifieke zorg krijgen die zij nodig hebben. Basis AYA-zorg zal in principe worden verleend in het eigen ziekenhuis. De basis AYA-zorg in de regio is nog in ontwikkeling. Als er meervoudige of complexe problemen zijn, kan een AYA uit het Radboudumc of de regio Zuid-Oost worden verwezen naar de AYA-poli van het Radboudumc.


Wetenschap­pelijk onderzoek COMPRAYA

De COMPRAYA-studie volgt AYA’s meerdere jaren om hun gezondheidsuitkomsten in kaart te brengen. De inzichten uit deze studie helpen uiteindelijk om leeftijdspecifieke programma's en richtlijnen te ontwikkelen.

lees meer

Onze mensen

  • Medewerkers
  • Intranet