Over ons

Wij zijn een nationaal erkend expertise centrum voor het syndroom van Turner. Binnen ons team werken we samen met de volgende specialisten:
  • (kinderarts)-endocrinoloog (specialist in hormoonziektes);
  • gyneacoloog (vrouwenarts);
  • cardioloog (specialist in hartziektes);
  • KNO-arts;
  • psycholoog,
  • fysiotherapeut,
  • verpleegkundig specialist.
Kinderen behandelen we op de polikliniek in het Amalia kinderziekenhuis. De polikliniek voor volwassenen wordt uitgevoerd door de afdelingen Endocrinologie, Gynaecologie en Cardiologie. Wij zorgen voor een geleidelijke overgang van het kinderziekenhuis naar de polikliniek voor volwassenen.

Over ons

We zijn een nationaal erkend expertise centrum voor het syndroom van Turner. Kinderen behandelen we op de polikliniek in het Amalia kinderziekenhuis. De polikliniek voor volwassenen wordt uitgevoerd door de afdelingen Endocrinologie, Gynaecologie en Cardiologie.

lees meer

Syndroom van Turner

Het syndroom van Turner is een aangeboren aandoening die alleen bij meisjes en vrouwen voorkomt. Bij het syndroom ontbreekt één van de twee vrouwelijke chromosomen (XX) (gedeeltelijk).

lees meer

Maatregelen coronavirus

Veel van de geplande poliklinische afspraken en behandelingen gaan door. Soms ook telefonisch of in een videogesprek. Helaas moeten we sommige geplande opnames uitstellen. Wij nemen zelf contact met u op als dit voor u geldt. U kunt voor spoedgevallen altijd bij ons terecht.

lees meer

Polikliniek Syndroom van Turner (kinderen en jongeren)

Op de polikliniek behandelen en begeleiden we kinderen en jongeren met het syndroom van Turner.

lees meer

Polikliniek Syndroom van Turner (volwassenen)

Het syndroom van Turner is een aangeboren aandoening die alleen vrouwen kunnen hebben. Bij dit syndroom ontbreekt één van uw twee vrouwelijke chromosomen (XX) geheel of gedeeltelijk.

lees meer