Verwijzing en vergoeding

Uw huisarts is het eerste aanspreekpunt bij seksuele problemen. Als u samen met uw huisarts besluit dat seksuologische hulp nodig is, kan hij of zij u doorverwijzen naar de polikliniek Verloskunde & Gynaecologie. Een gynaecoloog beoordeelt uw klachten en schakelt de seksuoloog in. In dat geval wordt uw behandeling vergoed uit de basisverzekering (met aftrek van het eigen risico). Als u al onder behandeling bent van een medisch specialist, kunt u in overleg met hem of haar doorverwezen worden. Een verwijzing via de huisarts is dan niet nodig.
 

Als u klachten heeft op seksueel gebied, kunt u terecht bij een seksuoloog.

Seksuele klachten

Seksuele klachten kunnen onzekerheid, angst, verdriet, spanning of schuldgevoel veroorzaken. Deze gevoelens versterken het seksuele probleem. Vrijen wordt hierdoor steeds minder leuk, waardoor u seks gaat vermijden. Binnen de relatie kunnen irritaties of verwijten ontstaan.

Contact

Marianne Vergeer
arts-psycholoog-seksuoloog NVVS

(024) 361 47 88

Soorten problemen

De seksuoloog kan u helpen bij seksuele klachten zoals:
  • Pijn bij het vrijen
  • Weinig of geen zin in seks
  • Vaginisme
  • Niet klaarkomen of juist te vlug klaarkomen
  • Kinderwens en seksuele klachten
  • Gevolgen voor seksualiteit van ziekte, medicatie of medische behandeling
  • Seksuele gevolgen van schokkende seksuele ervaringen in het verleden

Uw bezoek

De seksuoloog gaat in op wat er bij u aan de hand is. Het doel is een oplossing te vinden voor uw klacht. lees meer

Uw bezoek

De seksuoloog gaat in op de oorzaken en gevolgen van uw klachten. Soms is een lichamelijk onderzoek nodig. Dit vindt tijdens het tweede gesprek plaats. Daarna bespreekt de seksuoloog welke mogelijkheden er zijn om uw klachten te behandelen. Het doel is een oplossing te vinden voor uw klacht. U krijgt informatie over oorzaken en ontstaanswijze. Zo weet u beter wat u zelf aan uw klachten kunt doen. Ook kunt u begeleiding krijgen bij het oplossen van uw klachten. De seksuoloog legt u uit, wat u van de seksuologische behandeling kunt verwachten en wat dit van u vraagt.


Wat houdt seksuologische behandeling in?

Een seksuologische behandeling bestaat vaak uit een combinatie van gesprekken en ‘huiswerk’. Uw motivatie en inzet zijn daarbij belangrijk. lees meer

Wat houdt seksuologische behandeling in?

Seksuologische behandeling betekent dat u gaat werken aan verbetering of oplossing van uw problemen. De arts-seksuoloog helpt u daarbij door gesprekken, uitleg en advies. Seksuologische behandeling bestaat vaak uit een combinatie van gesprekken en ‘huiswerk’. Ook kan verwijzing naar een bekkenfysiotherapeut nodig zijn. Uw motivatie en inzet zijn belangrijk bij de behandeling.

Opleidings­ziekenhuis

Bij het Radboudumc werken aankomende artsen en specialisten soms mee met de seksuoloog. lees meer

Opleidings­ziekenhuis

Het Radboudumc is een opleidingsziekenhuis. Daarom werken soms aankomende artsen en medisch specialisten mee met de seksuoloog. In alle gevallen is de seksuoloog bij het gesprek aanwezig. De seksuoloog is verantwoordelijk voor de gang van zaken. Als u bezwaar heeft tegen de aanwezigheid van een specialist of arts in opleiding, kunt u dit aangeven bij het gesprek.
 

Vertrouwelijk­heid

Een seksuoloog heeft geheimhoudingsplicht. Uw gynaecoloog of behandelend specialist kan uw seksuologische informatie niet inzien. lees meer

Vertrouwelijk­heid

Een seksuoloog heeft geheimhoudingsplicht. De informatie over het gesprek noteert zij in uw elektronisch patiënten dossier. Daarbij wordt seksuologische informatie gemarkeerd met het vignet ‘Vertrouwelijk’. Dit betekent dat uw gynaecoloog of behandelend specialist dit deel van het dossier niet kan inzien. U beslist zelf wat u uw behandelend arts wel of niet vertelt over de gesprekken met de seksuoloog. Voor een terugrapportage naar de verwijzer vraagt de seksuoloog vooraf uw toestemming.
 

Verwijzing en vergoeding

Uw huisarts is het eerste aanspreekpunt bij seksuele problemen. Hij of zij kan u doorverwijzen naar de seksuoloog. lees meer

Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: F
Verdieping: 0
Route: 782

bekijk route

Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw F, Verdieping 0 en volg route 782

Afspraak

Na de verwijzing krijgt u per brief een uitnodiging voor het eerste gesprek. Een gesprek duurt 45 minuten. Wilt u een afspraak verzetten of afzeggen? Geef dit dan ruim van tevoren door. Zo kunnen we de vrijgekomen plek opnieuw benutten en blijven de wachttijden beperkt.
  • Medewerkers
  • Intranet