Patiƫntenzorg Resultaten Baarmoederkanker

Baarmoeder­kanker (endometriumcarcinoom)

Baarmoederkanker is een kwaadaardig gezwel in het slijmvlies van de baarmoeder. Dit gezwel heet een tumor. In Nederland krijgen ongeveer 1800 vrouwen per jaar baarmoederkanker. Het is daarmee de meest voorkomende kanker van de vrouwelijke geslachtsorganen.

lees meer

55 operaties baarmoeder­kanker

Het aantal operaties in verband met baarmoederkanker per jaar.

lees meer

55 operaties baarmoeder­kanker

Hoe meer operaties een specialist uitvoert, des te beter hij of zij wordt. Dat is aangetoond met wetenschappelijk onderzoek. Het aantal operaties dat in een ziekenhuis wordt uitgevoerd, zegt dus veel over de kwaliteit van de behandeling.

Welke behandeling voor u het meest geschikt is, hangt af van de grootte van de baarmoeder, het type tumor en de uitgebreidheid van de tumor. De behandeling bestaat bij de meeste patiĆ«nten uit een operatie waarbij de baarmoeder en de eierstokken worden verwijderd. Soms is daarna radiotherapie, chemotherapie of een hormonale therapie nodig. In 2021 werden in ons ziekenhuis in totaal 55 operaties in verband met baarmoederkanker verricht. In onderstaande grafiek staat het aantal operaties in verband met baarmoederkanker van 2017 tot en met 2021.

Grafiek

Kans op overleving

De overlevingkans van iemand met baarmoederkanker verschilt per stadium.

naar kanker.nl
  • Medewerkers
  • Intranet