Borstkanker Resultaten


Kans op overleving borstkanker

Bekijk de overlevingskansen van borstkanker na 1 tot 5 jaar.

bekijk overlevingskansen

Kans op overleving borstkanker

Een belangrijk doel van de behandeling is om patiënten van borstkanker te genezen. Als genezing niet mogelijk is, proberen we met de behandeling een lange overleving te bereiken met een goede kwaliteit van leven.

In onderstaande grafiek ziet u het percentage patiënten met borstkanker dat 1-5 jaar na de diagnose kanker nog in leven is.
Created with Highcharts 4.2.6Values Overlevingskansen borstkankerna 1 tot 5 jaarStadium 1 Radboudumc (583 patiënten)Stadium 1 Nederland (62275 patiënten)Stadium 2 Radboudumc (571 patiënten)Stadium 2 Nederland (53679 patiënten)Stadium 3 Radboudumc (190 patiënten)Stadium 3 Nederland (17560 patiënten)Stadium 4 Radboudumc (70 patiënten)Stadium 4 Nederland (6860 patiënten)Moment van diagnose1-jaarsoverleving2-jaarsoverleving3-jaarsoverleving4-jaarsoverleving5-jaarsoverleving02550751001253-jaarsoverleving? Stadium 4 Nederland (6860 patiënten): 38.3Radboudumc

In deze grafiek staat de absolute overleving. Dat betekent dat er geen correctie in de cijfers is toegepast wat betreft doodsoorzaak. Kanker is een ziekte die vooral oudere mensen treft, die vaak ook andere ziektes hebben. Daarom is het belangrijk te beseffen dat niet alle patiënten die overlijden, aan kanker overlijden.

Alle patiënten zijn vanaf hun diagnose tot en met 31 december 2011 gevolgd. Deze grafiek is gemaakt op basis van gegevens van patiënten die zijn behandeld in het Radboudumc, exclusief de patiënten uit andere ziekenhuizen die alleen zijn doorverwezen voor radiotherapie.

De overlevingskans van patiënten met kanker is sterk afhankelijk van de uitgebreidheid van de ziekte (het stadium). Daarom rapporteren we hier per stadium. Omdat sommige stadia niet vaak voorkomen, zijn de gegevens over deze kleine groep patiënten moeilijk vergelijkbaar met de gegevens van heel Nederland.


Patiënt­ervaringen borstkanker en DCIS

In 2015 heeft het Radboudumc aan patiënten met borstkanker gevraagd wat hun ervaringen zijn met de zorg bij borstkanker in het ziekenhuis. 46 patiënten vulden de vragenlijst in. Wij gebruiken deze resultaten om onze zorg verder te verbeteren.

bekijk ervaringen

Patiënt­ervaringen borstkanker en DCIS

In 2015 heeft het Radboudumc aan patiënten met borstkanker gevraagd wat hun ervaringen zijn met de zorg bij borstkanker in het ziekenhuis. 46 patiënten vulden de vragenlijst in. Wij gebruiken deze resultaten om onze zorg verder te verbeteren. Hieronder ziet u eerst de belangrijkste resultaten samengevat. Daarna krijgt u een uitgebreider beeld van de algemene waardering en de waardering per thema.
  • Patiënten met borstkanker waarderen de zorg met een 8,5.
  • 47% van de patiënten zou het Radboudumc zeer waarschijnlijk aanbevelen bij andere patiënten met kanker en 53% van de patiënten is neutraal.
  • De patiënten waren het meest positief over het serieus nemen van klachten, bejegening zorgverleners en vermoeidheidsklachten.
  • Van alle beoordeelde thema’s waren patiënten het minst positief over de organisatie.

Algemene waardering

Hieronder ziet u de algemene beoordeling door patiënten met borstkanker.


Waardering per thema

Hieronder ziet u per thema de ervaringen van patiënten met borstkanker.
Grafiek

Patiënten beantwoorden vragen over verschillende thema’s in de zorg. Zo wordt bijvoorbeeld gevraagd of de arts u de ruimte gaf om mee te beslissen over de behandeling of operatie. Dit is één van de vragen die valt onder het thema shared decision making. De antwoorden op de verschillende vragen per thema vormen gezamenlijk de totale beoordeling van een thema. De beoordeling per thema wordt weergegeven in drie categorieën: positieve, neutrale en minst positieve ervaringen.

 

Borstkanker mamma­carcinoom

Borstkanker is een kwaadaardig gezwel in de borst.

lees meer
inloggen