ParkinsonNet voorbeeld van de impact van ons onderzoek

In Nederland hebben 50.000 mensen de ziekte van Parkinson. Een aantal dat in 2020 zal zijn verdubbeld. De ziekte vraagt om een multidisciplinaire aanpak. Dan is het belangrijk dat er dicht bij de patiënt goed opgeleide zorgprofessionals zijn, die samenwerken met de neuroloog en de patiënt optimaal ondersteunen. Met dit doel is ParkinsonNet opgericht.
 

Inmiddels blijkt uit wetenschappelijke evaluaties dat deze aanpak effectief is: ParkinsonNet levert een betere kwaliteit van zorg tegen lagere kosten. Een van de grootste zorgaanbieders in de Verenigde Staten, Kaiser Permanente, heeft met steun van het Nijmeegse team een ParkinsonNet geïmplementeerd in California. De Noorweegse overhied heeft ook een ParkinsonNet geïnstalleerd.

Suketu Khandhar, specialist beweegstoornissen, van Kaiser Permanente: “ParkinsonNet heeft de basisingrediënten gedefinieerd die nodig zijn voor een succesvolle multidisciplinaire behandeling van mensen met parkinson. Iedereen weet dat lekkere appels nodig zijn om appeltaart te maken, maar de beste en lekkerste appeltaart krijg je pas als alle ingrediënten op de juiste manier samen komen. Dat is precies waar ParkinsonNet voor mij voor staat. Ik vind het geweldig om op deze manier zorg aan te bieden binnen Kaiser Permanente."

Welkom bij het Radboudumc waar kunnen wij u mee helpen?


Bezoek Research op de Engelstalige pagina's

Volledige informatie over ons onderzoek is op onze website te vinden in het Engels.

ga naar Engelstalige pagina's

Research informatie in het Nederlands


Antwoorden

Informatie over het onderzoek van het Radboudumc is ook te vinden op de website van de Nationale Wetenschapsagenda. Het zijn antwoorden op vragen gesteld door Nederlandse burgers.

ga naar Nationale Wetenschapsagenda

Bereikbaarheid Radboudumc

Het Radboudumc heeft meerdere ingangen met verschillende adressen. Bekijk de informatie over bereikbaarheid, parkeren en fietsenstallingen.

lees meer

Spinozaprijs 2016 een nieuw idee in de immunologie

In 2016 ontving Mihai Netea een Spinozapremie van 2,5 miljoen euro, naar eigen inzicht te besteden aan verder onderzoek.

lees meer

Kanker opsporen voorbeeld van de impact van ons onderzoek

Door het gebruik van onschadelijk ijzerwater kan prof. dr. Jelle Barentsz, radioloog aan het Radboudumc, nu veel sneller en pijnlozer kanker opsporen.

lees meer

Kanker opsporen voorbeeld van de impact van ons onderzoek

Vroeger kon het jaren duren voor kanker in het lichaam gedetecteerd kon worden. Een tumor moest
een bepaalde grootte hebben om te kunnen worden opgespoord. Hierdoor zaten patiënten vaak lang in onzekerheid. Door het gebruik van onschadelijk ijzerwater kan prof. dr. Jelle Barentsz, radioloog aan het Radboudumc, nu veel sneller en pijnlozer kanker opsporen. Patiënten van de andere kant van de wereld zijn om die reden bereid voor hun behandeling naar Nijmegen te reizen.

 


 

ParkinsonNet voorbeeld van de impact van ons onderzoek

ParkinsonNet brengt zorgverleners bij elkaar en faciliteert specialisatie, samenwerking en uitwisseling van kennis.

lees meer

Open dag gezondheids­wetenschapper voor een dag

Kruip op zaterdag 7 oktober tussen 11.00 en 16.00 uur in de huid van een gezondheidswetenschapper en zie, voel, hoor en ervaar zelf hoe spannend deze wereld is.

lees meer

Dossiers


Malaria Dossier

Ieder jaar sterven ruim 400.000 mensen aan malaria. Vooral kinderen en zwangere vrouwen zijn het slachtoffer.

lees meer

Prostaatkanker Dossier

Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Jaarlijks krijgen 10.000 mensen te horen dat ze prostaatkanker hebben.

lees meer

Persvoorlichters wetenschap


Marcel Wortel

Marcel Wortel
+31 (0)6 2110 5433 / 87389

stel een vraag

Pieter Lomans

Pieter Lomans
+31 (0)6 3197 0558 / 87012

stel een vraag

Bereikbaarheid Radboudumc

Het Radboudumc heeft meerdere ingangen met verschillende adressen. Bekijk de informatie over bereikbaarheid, parkeren en fietsenstallingen.

lees meer
inloggen