Kindertrauma- en brandwondenzorg

Ouders van patiënten van het Amalia Kinderziekenhuis met een complexe zorgvraag raden wij aan om bij spoedbezoek aan het ziekenhuis altijd een tas mee te nemen met het volgende (voor de eerste 8 uren):

 • medicatie
 • incontinentiemateriaal
 • voeding
 • specifieke zorgproducten

Vaak gaat het om specifieke zorgproducten die wij niet altijd voorradig hebben. Neem deze dus zelf mee om onnodige stress te voorkomen. 

Kindertrauma en -brandwondenzorg

In het Amalia kinderziekenhuis behandelen we kinderen die letsel (verwondingen) hebben opgelopen na een ernstig ongeval. Het ongeval, de rit met de ambulance en de behandeling in ons kinderziekenhuis zijn voor kinderen én voor hun familieleden ervaringen die een diepe indruk kunnen maken. Meer weten over Kindertrauma- en brandwondenzorg in het Amalia kinderziekenhuis? Lees hier meer.


In geval van spoed

Bij acute gezondheidsproblemen wordt u verwezen naar de Spoedeisende Hulp (SEH). Ons team van artsen en verpleegkundigen staat 24 uur per dag voor u klaar.


Wie bel ik wanneer? Dat hangt af van uw situatie


Naar de SEH

Ingang: Spoedeisende Hulp
Gebouw: D
Verdieping: 0
Route: 760

bekijk route

Naar de SEH

Bezoekadres

Geert Grooteplein 22
6525GA Nijmegen

Huispostnummer: 760

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein 22
Ga naar binnen bij: Spoedeisende Hulp
Ga naar Gebouw D, Verdieping 0 en volg route 760

Wanneer naar de spoedeisende hulp?

U kunt naar de spoedeisende hulp met een doorverwijzing. Komt u zonder een doorver-wijzing? Dan vallen de kosten eerst onder uw eigen risico.

lees meer

Wanneer naar de spoedeisende hulp?

Een huisarts (eigen huisarts of vanuit de huisartsenpost), ambulance verpleegkundige, medewerker 112 of de röntgenafdeling kunnen u alleen doorverwijzen naar de spoedeisende hulp. Dit kan ook na overleg met uw medisch specialist. De spoedeisende hulp is altijd open.

Komt u echter zonder doorverwijzing? Dan vallen de kosten binnen uw eigen risico. Pas als de kosten boven het eigen risico vallen, krijgt u het restant vergoed. De zorgverzekeraar hoeft hiervoor geen contract te hebben met het Radboudumc.


Wat neem ik mee naar de spoedeisende hulp?

 • Identiteitsbewijs
 • Gegevens van uw zorgverzekering
 • Verwijsbrief van de huisarts of huisartsenpost (als u die heeft)
 • Medicatie- of medicijnlijst (als u die heeft)

Wachttijden en behandel­volgorde

Op de SEH wordt u behandeld op volgorde van urgentie. Patiënten die het snelst zorg nodig hebben, behandelen we als eerste.

lees meer

Wachttijden en behandel­volgorde

Op de SEH wordt u behandeld op volgorde van urgentie. Patiënten die het snelst zorg nodig hebben, behandelen we als eerste.
Als u op de SEH komt, wordt u eerst gezien door een gespecialiseerde (triage) verpleegkundige die een inschatting maakt van uw situatie. Aan de hand van die inschatting bepalen we wie er het eerst geholpen wordt. Het kan dus zo zijn dat iemand die later binnenkomt toch eerder geholpen wordt.

Wachten

In het geval van drukte kunnen wachttijden erg oplopen. Ook kunnen wachttijden oplopen als er mensen binnenkomen die met grote spoed zorg nodig hebben, bijvoorbeeld:

 • een ambulance of helikopter brengt een verkeersslachtoffer binnen
 • het team is opgeroepen voor een reanimatie
 • er komt iemand binnen met een hartinfarct of ademnood

Deze patiënten dienen direct geholpen te worden. Hoe eerder we erbij zijn, hoe meer kans er is dat ze goed herstellen. Door de inschatting van de gespecialiseerde verpleegkundige, hebben wij goed zicht op wie zich in de wachtkamer bevindt en hoe lang zij wachten. Hierdoor zorgen wij ervoor dat u nooit te lang wacht voor hetgeen waarvoor u naar de SEH bent gekomen

Als er op de SEH extra onderzoek gedaan wordt, zoals bloedonderzoek of röntgenfoto's, dan kan het zijn dat u op de uitslagen moet wachten. Dit kan ook enige tijd duren. Uw arts en verpleegkundige kunnen u een indicatie geven van hoe lang het duurt voordat de uitslagen bekend zijn.


Bij binnenkomst

Meld u bij de balie. U wordt zo snel mogelijk naar binnen geroepen. Een SEH-verpleegkundige beoordeelt vervolgens waar u het beste geholpen kunt worden, met welke urgentie en welke wachttijd. 

Meer informatie


Afdeling Spoedeisende Hulp

Bij acute gezondheidsproblemen wordt u verwezen naar de SEH. Ons team van specialisten staat hier 24 uur per dag voor u klaar.

lees meer

Kindertrauma- en brandwondenzorg

We zijn gespecialiseerd in de behandeling van meervoudige of levensbedreigende verwondingen bij kinderen en hebben aandacht voor de invloed die een ongeval kan hebben op het kind en gezin.

lees meer
 • Medewerkers
 • Intranet