Werken bij Meeloopdag

Meeloopdag anesthesiemedewerker

Graag ervaren hoe het is om als anesthesiemedewerker op onze academische OK te werken? Meld je aan voor een ochtend of middag meelopen en beleef wat werken in ons Radboudumc jou te bieden heeft!

lees meer

Meeloopdag anesthesiemedewerker

Ben jij een CZO gediplomeerd anesthesiemedewerker? En vind jij het vanzelfsprekend om het voortouw te nemen binnen een afdeling die continu in ontwikkeling is? Zie je het als een mooie uitdaging om veranderingen concreet vorm te geven, nu en in de toekomst? Zet je hierin graag een stapje extra, ook als dit niet direct van je gevraagd wordt? Ben je ambitieus, wil jij jezelf blijven ontwikkelen en kies je bewust voor een academische werkomgeving? Kom dan een ochtend of middag meelopen op onze OK. Meld je aan en beleef zelf wat werken in ons Radboudumc jou te bieden heeft.

Als anesthesiemedewerker op onze UMC OK’s lever je dagelijks een concrete bijdrage aan de hoogwaardige persoonsgerichte patiëntenzorg die zo kenmerkend is voor het Radboudumc. Omdat wij zowel een academisch evenals een level 1 traumacentrum zijn, ben je betrokken bij vaak complexe en acute anesthesievraagstukken. Dit op een ambitieuze afdeling, waar innovatie (in het belang van de beste UMC OK-zorg voor onze patiënten) het sleutelwoord is.

Het academisch karakter van de afdeling maakt dat je steeds voorop loopt in baanbrekende ontwikkelingen binnen je vakgebied. Je helpt door toepassing van nieuwe methoden (zoals MITeC) de opname- en behandelduur van patiënten tot een minimum te beperken, de juiste prioriteiten te stellen in de behandeling van patiënten en de kwaliteit van zorg voor patiënten verder te optimaliseren. Daarin is, naast doelmatige, onderscheidende en persoonsgerichte zorg, maximale patiëntveiligheid de belangrijkste doelstelling.

Aanmelden en meelopen is geheel vrijblijvend. De individuele meeloopdag is bedoeld om je een helder beeld van deze functie binnen het Radboudumc te geven. Waarbij we aan het einde van het meelopen samen bepalen of werken op de betreffende afdeling past bij jouw én onze ambitie op de korte of langere termijn. Wanneer er interesse is in het werken binnen ons Radboudumc kunnen we je opnemen in onze 'Talentpool'.

Aanmelden kan alleen als je gediplomeerd anesthesiemedewerker bent. Ben je geïnteresseerd in de opleiding? Bekijk dan het traject via de Radboud Health Academy.

Aanmelden meeloopdag

Ben jij een CZO gediplomeerd anesthesiemedewerker en benieuwd naar het Radboudumc als toekomstige werkgever? Meld je aan voor een meeloopdag en ervaar hoe fijn het is om bij ons te werken! 

schrijf je in

Waarom werken bij de Operatiekamers?

 • Naast de meest complexe ook veel acute casuïstiek, door Level 1 Traumafunctie van het ziekenhuis.

  lees meer


  Ontwikkeling

  Als ambitieuze anesthesiemedewerker weet jij dat je voor het echte werk in een academisch ziekenhuis moet zijn. Je wilt het maximale uit je carrière halen en wilt werken waar de ontwikkelingsfaciliteiten maximaal zijn. Dat kan bij het Radboudumc. Omdat wij zowel een academisch als een level 1 traumacentrum zijn, ben jij betrokken bij de meest complexe casuïstiek en trauma’s. Je werkt in een academische omgeving waar veel innovatief onderzoek wordt gedaan naar baanbrekende behandelmethoden en waar ingrepen worden verricht waar patiënten elders niet (of nauwelijks) voor terecht kunnen.

  Deze complexe ingrepen en de continue vakinhoudelijke ontwikkelingen waar je zelf middenin staat, maken je werk als anesthesiemedewerker bijzonder interessant. Je doet doorlopend hoogwaardige kennis op vanuit veel unieke casuïstiek. Hierdoor word je zelf steeds beter in je vak en blijf je voorop lopen binnen je vakgebied. Bovendien is de afdeling zelf continu in ontwikkeling en op zoek naar verdere verbeteringen in de zorg. En jij ontwikkelt jezelf mee!
   

 • Kennis delen

  Je werkt binnen een afdeling met een open en prettige cultuur, waar ieders mening telt en waar constructieve feedback wordt gestimuleerd. Fouten maken mag, maar we helpen elkaar om fouten een volgende keer te voorkomen en samen beter te worden in het vak. In het Radboudumc werk je samen met een breed scala aan ambitieuze zorgprofessionals, waardoor je maximaal van elkaars kennis en kunde leert. Zo kan het dat je het ene moment samen met de Anesthesioloog betrokken bent bij complexe traumaopvang op de SEH en het andere moment deel uit maakt van het mobiele ZUT-team. Veel acute situaties, iedere dag is anders. Meedraaien in dynamiek en toch jezelf staande weten te houden en je werk optimaal blijven doen!

 • Impact

  Binnen de UMC OK’s van het Radboudumc staan persoonsgerichte zorg van onderscheidende kwaliteit en maximale patiëntveiligheid voorop. Dit doen we onder andere door intensieve samenwerking met en ‘slim’ georganiseerde ketenprocessen tussen alle betrokken afdelingen. En door efficiënte en doelmatige organisatie (zoals MITec, Semi-Electieve OK) binnen de afdeling zelf. Patiënten worden daardoor beter en sneller behandeld. De resultaten zie je zelf dagelijks in je werk: dankbare patiënten/familieleden. Dat is toch waar we het uiteindelijk voor doen. Betekenisvolle bijdrage aan de ontwikkeling van de gezondheidszorg, omwille van de beste zorg voor onze patiënten.

Ervaring van een meeloopdag

Chantal vertelt over haar meeloopdag en start op onze academische OK.

lees meer

Ervaring van een meeloopdag

Sfeer proeven

'Dat ik in een academisch ziekenhuis wilde blijven werken, wist ik zeker. Toch is ieder ziekenhuis anders. Pas ik ook binnen deze organisatie en mensen? En kan ik de dingen blijven doen die ik leuk vind aan mijn oude werk?
Tijdens mijn meeloopdag heb ik deze vragen kunnen stellen. Het was fijn om antwoorden te hebben voordat ik definitief besloot te solliciteren. Ik wilde voornamelijk ervaren hoe de dag van een anesthesiemedewerker er in dit ziekenhuis uitziet. Ook was ik benieuwd naar welke operaties uitgevoerd worden en of hier ingrepen tussen zitten die ik nog niet eerder gezien heb. Ik vind het zelf heel belangrijk dat de sfeer op de werkplek goed is, dus hier heb ik ook op gelet.'

Persoonlijk en informeel

'Ik liep een dag mee in een heel groot modern operatiecomplex met mogelijkheid tot de nieuwste technieken. Wat mij opviel is dat deze moderne apparatuur niet ten koste ging van persoonlijke patiëntenzorg. Ik mocht meekijken op twee operatiekamers. Hier werd ik heel prettig ontvangen. Ik mocht van alles vragen en ze waren oprecht geïnteresseerd in mij. Op een heel persoonlijke en informele manier maakte ik kennis met de afdeling.
Ondanks dat het een heel groot complex is, kreeg ik het gevoel dat collega’s elkaar onderling goed kennen en prettig kunnen samenwerken. Dit is denk ik ook het grote voordeel van ‘dedicated’ werken.
Ik kwam er daarnaast achter dat het takenpakket van de anesthesiemedewerker hier niet alleen werk op de operatiekamer zelf bevat, maar ook op de eerste hulp bij de traumaopvang. Omdat ik dit nog niet eerder had gedaan, was dit voor mij een nieuwe uitdaging.'

Mijn eerste indruk

'Doordat ik heel prettig begeleid ben op deze dag, heb ik een heel goede indruk gekregen van de afdeling. Ik voelde me veilig en op mijn gemak om te vragen te stellen. Ik heb hierdoor goed kennis kunnen maken met de afdeling. Na deze dag heb ik besloten om opgenomen te worden in de talentpool en bij een vacature te solliciteren. Dit positieve gevoel was gelukkig wederzijds en ik ben ondertussen al een tijdje werkzaam als anesthesiemedewerker!'

Ben jij door dit verhaal benieuwd geworden naar wat het voor je betekent, vraagt en oplevert om in het Radboudumc te werken? Kom dan een ochtend of middag meelopen op onze academische OK.
 


Sanne anesthesie­medewerker

'Collega's zijn er voor me als ik een heftige casus heb meegemaakt. Dit zorgt ervoor dat ik me fijn en veilig voel hier.' lees meer

Sanne anesthesie­medewerker

Mijn start bij het Radboudumc

'Vijf jaar geleden ben ik bij het Radboudumc begonnen met de in-service opleiding tot anesthesiemedewerker. Ik werkte vier dagen per week op de OK van het Radboudumc en volgde daarnaast de anesthesieopleiding aan de HAN in Nijmegen. Ik wilde graag in een academisch ziekenhuis werken. Tijdens mijn opleiding maakte ik veel complexe operaties op de OK mee. Hier was elke dag was een nieuwe uitdaging en dit beviel me wel. Inmiddels werk ik al twee jaar als gediplomeerd anesthesiemedewerker. Ik ben nog elke dag blij en trots dat ik hier mag werken!'

Verschillende rollen

 'We hebben hier meer dan 25 operatiekamers met alle mogelijke specialismen. De ene dag sta ik op een OK voor gynaecologie en een dag later sta ik bij de plastische chirurgie. Ook werk ik op de spoedeisende hulp bij de traumaopvang, ben ik onderdeel van het reanimatieteam en assisteer ik bij epidurale pijnbestrijding op de verloskamers. Die afwisseling maakt het interessant.' 

Zorg én techniek

'Wat mij vooral aansprak aan het beroep, was de combinatie van zorg en techniek. Als anesthesiemedewerker werk ik met veel apparatuur, zoals bewakings- en beademingsapparatuur. Daarnaast ben ik veel met medicatie bezig en voer ik verpleegtechnische handelingen uit, zoals het prikken van infusen of het plaatsen van een blaaskatheter. Voor, tijdens en vlak na de operatie ben ik als anesthesiemedewerker degene die voor de patiënt zorgt en de vitale functies bewaakt. Ik heb niet veel patiëntencontact, omdat de meeste patiënten algehele anesthesie krijgen, maar het korte contact dat ik met de patiënt heb, is intensief en heel belangrijk. Wanneer een patiënt erg zenuwachtig is voor een operatie, stel ik de patiënt gerust, zodat hij of zij toch rustig de narcose in gaat. Het geeft me een goed gevoel als dit gelukt is en de patiënt me op uitslaapkamer bedankt voor mijn goede zorgen.' 

Aanspreekcultuur

'Er heerst hier echt een open cultuur. Dit is te merken aan hoe we hier als collega’s met elkaar omgaan. De samenwerking en communicatie onderling is erg prettig en iedereen spreekt elkaar gemakkelijk aan, of je nou dokter bent of niet. Ook staan we hier altijd voor elkaar klaar. Als ik een heftige casus heb meegemaakt, zijn collega's er voor me om me op te vangen. Dat zorgt ervoor dat ik me fijn en veilig voel hier.'
 


Van meeloopdag naar talentpool

Stuur jij ons een passend profiel en blijkt tijdens een individuele meeloopdag dat onze ambities matchen? Dan nemen we je op in onze talentpool.

lees meer

Van meeloopdag naar talentpool

Wij willen als OK toonaangevend zijn in Nederland en Europa. Om dit waar te kunnen maken hebben wij de beste anesthesiemedewerkers nodig. Om die reden staan wij, ook als we even niet direct een vacature hebben, altijd open voor contact met potentieel nieuwe OK collega’s. Om de kwaliteit en continuïteit van goed gekwalificeerde anesthesiemedewerkers te borgen, werken wij continu aan het hebben van een 'Talentpool' van anesthesiemedewerkers die op relatief korte termijn, of juist op de langere termijn, geïnteresseerd zijn in werken op academische OK van het Radboudumc.

Stuur jij ons een passend profiel en blijkt tijdens een individuele meeloopdag dat onze ambities matchen, dan nemen we je op in onze talentpool. Zodra er een voor jouw profiel relevante vacature is op de afdeling, word jij uitgenodigd voor een nadere kennismaking met de voor die vacature verantwoordelijk leidinggevende van onze afdeling.

We zullen je naast de vacatures ook uitnodigen om elkaar te treffen op leerzame symposia en 10x per jaar krijg je digitaal ons personeelsblad (Radbode) toegestuurd om te laten zien wat er speelt binnen het Radboudumc.


Scholing Anesthesiemedewerker

Als anesthesiemedewerker assisteer je de anesthesioloog bij de behandeling van de patiënt vóór, tijdens en na de operatie. lees meer

Afdeling Operatiekamers

Binnen het Radboudumc hebben we 20 operatiekamers waarin zeer complexe chirurgie mogelijk is. De afdeling Operatiekamers beheert de operatiekamers, ziet erop toe dat u veilige zorg krijgt en begeleidt u vóór, tijdens en na een ingreep. lees meer

Meer weten?

Sanne van Gogh-Krommendijk
anesthesiemedewerker

contactformulier
 • Medewerkers
 • Intranet