Werken bij Meeloopdag SEH verpleegkundige

Meeloopdag Spoedeisende Hulp SEH verpleegkundige (i.o)

Ben jij benieuwd wat het betekent om als SEH verpleegkundige in het Radboudumc te werken? En ben jij een gediplomeerd SEH verpleegkundige? Of wil je de SEH opleiding gaan volgen en heb je minimaal 2 jaar ziekenhuiservaring (IC/CCU)? Kom dan een dag meelopen in ons level 1 traumacentrum.

lees meer

Meeloopdag Spoedeisende Hulp SEH verpleegkundige (i.o)

Als ervaren Spoedeisende Hulp (SEH) verpleegkundige weet jij dat je voor het echte werk in een Level 1 traumacentrum moet zijn. Je wilt het maximale uit je carrière halen en wilt werken waar de ontwikkelingsfaciliteiten maximaal zijn. Dat kan bij het Radboudumc. Wij bieden jou de complexere casuïstiek en trauma’s. En je kunt sparren met vakinhoudelijke professionals. Op de spoedeisende hulp van het Radboudumc kun jij je als acute zorgprofessional optimaal ontwikkelen.

Het werk als verpleegkundige op onze level 1 traumacentrum SEH is waarschijnlijk anders dan je gewend bent. Minder zelf doen en meer coördinerend. Maar uiteindelijk is het wel jouw SEH, waar alleen door goede samenwerking tussen artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals het zorgproces tot een goed einde kan worden gebracht.

Ben jij een ervaren SEH verpleegkundige en wil jij zelf meemaken wat werken in een academisch setting en in een level 1 traumacentrum nu werkelijk betekent? Meld je dan aan voor een individuele meeloopdag en beleef zelf wat werken op onze SEH jou werkelijk te bieden heeft.

Óf ben jij een verpleegkundige met de ambitie om SEH verpleegkundige te worden en heb je minimaal 2 jaar ziekenhuiservaring, bij voorkeur op de IC of de CCU? Dan kom je in aanmerking voor de opleiding tot SEH verpleegkundige. Tweemaal per jaar (maart en november) starten we met max. 4 verpleegkundigen i.o. Dit traject duurt 14-16 maanden. Kom een dag meelopen en ervaar het zélf.

Aanmelden meeloopdag

Ben jij gediplomeerd SEH verpleegkundige? Of wil jij SEH verpleegkundige worden en heb je minimaal 2 jaar ziekenhuiservaring (IC/CCU)? Kom een dag meelopen! aanmelden

Waarom werken bij het Radboudumc?

 • In het heetst van de strijd maximaal geven en daarna gezamenlijk nabeleven.
  lees meer


  Intensief samenwerken

  Vanuit onze SEH wordt er veel samengewerkt met collega’s van binnen en buiten het Radboudumc. Maar op de eerste plaatst voel jij je als verpleegkundige onderdeel van het SEH team. Gezamenlijk zetten verpleegkundigen, artsen en andere zorgprofessionals zich in om de patiënten helpen. Als voordeur van het ziekenhuis is het onze gezamenlijke taak om patiënten te stabiliseren en klaar te maken voor verdere zorg thuis of op een andere afdeling in het ziekenhuis. Regelmatig loopt de druk om te presteren en excelleren in de traumakamer op. In deze dynamiek van acute traumazorg is duidelijke communicatie noodzakelijk. In het belang van de patiënt moet je als SEH verpleegkundige je mannetje staan als dat nodig is. De sfeer binnen het SEH team is het best voelbaar als we, na een heftige dienst, op onze eigen betrokken manier én als team de ervaringen van de dag doorspreken.

  Op de SEH komt er veel op je af. Daarom is er bij de nieuwbouw voor gezorgd dat de faciliteiten het zorgproces ondersteunen. Bijvoorbeeld door te werken met een patiëntensluis en video-ondersteuning bij de patiëntobservatie.


 • Complexe casuïstiek en trauma

  Als verpleegkundige op het Level 1 traumacentrum van het Radboudumc sta je midden in de regionale actualiteit. Wanneer de meldkamer een groot trauma aankondigt, weet je als SEH verpleegkundige direct weer waarom je hier werkt. De adrenaline stijgt en de focus neemt toe. Wat komt er zo dadelijk binnen? Is de traumakamer gereed? Welke specialisten roep ik op? Jouw inschatting van de situatie en opvolgende acties maken hier het verschil. Regelmatig komt er een melding van ambulancemedewerkers met een instabiele SEH patiënt, dat zij hun oorspronkelijke bestemming wijzigen en doorrijden naar onze Level 1 SEH. Zij weten dat als het echt spannend wordt, je het beste hier kunt zijn. Niet in de laatste plaats omdat hier praktisch alle medisch specialisten met één druk op de knop beschikbaar zijn.  Op onze SEH draait het niet alleen om traumaopvang of huis-tuin-en-keuken-ongelukjes. Wij zijn ook de avond- en weekendvoordeur voor een breed scala aan academische specialismen. Hierdoor krijg je als SEH verpleegkundige te maken met een zeer divers palet aan complexe patiënten en casuïstiek. Jouw allround kennis en klinische blik zijn een verrijking voor de SEH arts of arts in opleiding.

 • Ontwikkeling als constante

  Bij ons op de SEH blijf je jezelf continu ontwikkelen. De complexiteit en diversiteit van de patiënten vragen van je om bij te blijven op de verschillende vakgebieden. De artsen in opleiding vertrouwen vaak op jouw ervaring en brede klinische blik. Het is een uitdaging om als verpleegkundige en arts samen tot de juiste diagnose en aanpak te komen. Zo leren jullie van elkaar. Daarnaast zijn er geregeld klinische lessen en scholingsavonden rondom uiteenlopende thema’s, zoals calamiteiten, psychiatrie of alcohol & agressie. Om de processen en protocollen goed in de vingers te krijgen en te houden, zijn er wekelijks SEH-brede simulatietrainingen. Hierbij spelen we specifieke casuïstiek in scenario’s na, samen met de SEH-artsen.  Als verpleegkundige heb je ruimte om tussen de patiëntenzorg door zélf in de relevante casuïstiek te duiken. Daarnaast krijgt iedere verpleegkundige elk jaar een symposium of congres in tijd en geld vergoed. Kortom, we bieden diverse mogelijkheden on-the-job en daarbuiten om jezelf te ontwikkelen. Daarnaast stellen wij eigen initiatief voor het organiseren van scholing of deelnemen aan werkgroepen zeer op prijs. Als het maar enigszins mogelijk is, honoreren we zo’n verzoek.
   

Van meeloopdag Naar talentpool

Stuur jij ons een passend profiel en blijkt tijdens een individuele meeloopdag dat onze ambities matchen? Dan nemen we je op in onze talentpool.

lees meer

Van meeloopdag Naar talentpool

Meeloopdag

Tijdens de meeloopdag ga je ervaren hoe het daadwerkelijk is op de afdeling. Bedenk van tevoren wat je belangrijk vindt om te weten over bijvoorbeeld de afdeling, werkmethodes, diensten, zodat je het meelopen voor jezelf zo effectief mogelijk in kan zetten. Tijdens het meelopen is het niet de bedoeling dat je op enige wijze betrokken raakt bij een (ondersteunend) zorgproces. Dit vanwege kwaliteits-, veiligheids- en verzekeringsredenen. 
Sluiten onze ambities op elkaar aan en heb je aangegeven nú of in de toekomst te willen werken bij het Radboudumc, dan nemen we je op in onze talentpool.


Talentpool

Zodra er een voor jouw profiel relevante vacature is op de afdeling, word jij uitgenodigd voor een nadere kennismaking. En als het op dat moment past binnen je carriere en ambities, kun je ervoor kiezen om in te gaan op deze uitnodiging. Het kan dus voorkomen dat je er bewust voor kiest om eerst een tijd in de talentpool te blijven, voordat je daadwerkelijk de overstap maakt naar het Radboudumc.
 

Wederzijds selectiegesprek

Wij geloven in een wederzijds selectiegesprek. Dat houdt in dat zowel jij als wij een bewuste keuze voor elkaar maken. Uiteindelijk wil je daar werken waar jij je ambities (en die van ons) op een bij jou passende manier waar kan maken.

Ervaring van een meeloopdag

Roy Janssen, SEH-verpleegkundige, vertelt over zijn ervaring van een meeloopdag bij de SEH van het Radboudumc.

lees meer

Ervaring van een meeloopdag

Roy vertelt…

‘Tijdens mijn loopbaan als verpleegkundige heb ik altijd de ambitie gehad om te gaan werken op een spoedeisende hulp. Om dat doel te bereiken heb ik mezelf eerst goed georiënteerd: aan welke aspecten moet een SEH verpleegkundige voldoen? Om de kwaliteiten en vaardigheden van een goede SEH verpleegkundige te ontwikkelen ben ik verschillende jaren als FLEX verpleegkundige gaan werken. In verschillende perifere ziekenhuizen maar ook in het Radboudumc. Hierdoor heb ik goed kunnen ervaren en voelen welke cultuur en welke werkomgeving bij me past als persoon, en heb ik mijn kwaliteiten gericht kunnen toespitsen voor de opleiding tot SEH verpleegkundige.  Zo wist ik zeker dat ik klaar was om me aan te melden voor een meeloopdag op de spoedeisende hulp.

Zo gezegd, zo gedaan. Na een oriënterend gesprek was de eerste indruk wederzijds prima. Het voelde goed.

 
Talentpool

‘Daardoor werd ik in de talentpool geplaatst. In deze talentpool zitten verpleegkundigen die in aanmerking komen voor de opleiding tot SEH verpleegkundige. Vanuit daar is alles gaan rollen en ben ik uitgenodigd voor een meeloopdag.’
 

De meeloopdag van Roy 

‘Ik werd voor mijn meeloopdag gekoppeld aan een vaste verpleegkundige. Dit voelde gelijk vertrouwd. Het was een bijzondere dag. Ik heb heel veel verschillende casussen en patiënten mogen zien en ervaren. Onder andere een neurologische patiënt, een long patiënt en een jongeman van 12 jaar met een buiktrauma. Ook werden er tijdens die dienst drie trauma’s aangemeld en ben ik mee geweest met een aantal verpleegkundigen naar de helihaven om de patiënt en het mobiel medisch team op te wachten: een adrenaline moment! Het was erg indrukwekkend om te zien hoe ‘soepel’ het samengestelde traumateam samenwerkt tijdens het verloop van dergelijk trauma. Dat is uiteraard hetgeen waar mijn bloed sneller van gaat stromen. Ook tijdens de behandeling van deze trauma’s kreeg ik duidelijke en rustige uitleg ‘on the job’ van verpleegkundige en collega’s. 

Gedurende de dienst viel me op dat er veel gemoedelijk collegiaal contact is. Een fijne werksfeer. Dat is voor mij erg belangrijk .Ook de lijnen tussen artsen en verpleegkundigen zijn heel kort, laagdrempelig en duidelijk.
Daarnaast werd er bij een aangekondigd trauma met veel letsel door verpleegkundigen stilgestaan bij mijn beleving en psyche hierin. Erg mooi en bijzonder dat daar aan gedacht wordt! Door de tijd die voor mij vrij was gemaakt, kreeg ik het gevoel dat ik welkom. Ik wist zeker dat dit voor mij een mooie plek zou zijn.
Tot slot werd aan het einde van de dag de meeloopdag geëvalueerd en was er ruimte om vragen te stellen.’
Na de meeloopdag. 

‘Na al deze ervaringen werd ik alleen maar enthousiaster en heb ik gesolliciteerd op een vacature voor SEH verpleegkundige i.o. Na de sollicitatieprocedure ben ik aangenomen op de spoedeisende hulp voor het volgen van de opleiding binnen een level 1 traumacentrum in een academische setting.’

Meer weten?

Frank Spreekmeester
operationeel manager

Contact

Afdeling Spoedeisende Hulp

Bij acute gezondheidsproblemen wordt u verwezen naar de SEH. Ons team van specialisten staat hier 24 uur per dag voor u klaar.

lees meer
 • Snel naar