Vrijwilliger bij het Radboudumc

De kerntaak van vrijwilliger zijn bij Radboudumc is de rol vervullen van gastheer/gastvrouw. Je ontvangt patiënten en/of bezoekers en begeleidt ze waar nodig. Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Wij verwachten van onze vrijwilligers dat zij klantvriendelijk en integer zijn en goed kunnen samenwerken. Wij vinden het ook belangrijk dat je beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast is het belangrijk dat je:
 • affiniteit hebt met de zieke medemens 
 • goed kunt luisteren
 • de Nederlandse taal goed beheerst
 • evenwichtig en invoelend bent
 • opvattingen van anderen respecteert
 • zelfstandig kunt werken
 • minimaal één dagdeel per week beschikbaar bent
 • ouder bent dan 21 jaar
 • goed mobiel bent om te voet patiënten te kunnen begeleiden op lange afstanden  
Werken bij Vrijwilligerswerk
In het Radboudumc werken ruim 300 vrijwilligers. Dagelijks zetten zij zich in om het verblijf van patiënten en bezoekers in ons ziekenhuis zo prettig mogelijk te maken. Wil jij ook bij ons werken als vrijwilliger?

Vrijwilliger bij het Radboudumc

Wij verwachten van onze vrijwilligers dat zij klantvriendelijk en integer zijn en goed kunnen samenwerken. Wij vinden het ook belangrijk dat je beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel. lees meer

Beschikbare vacatures

Er zijn momenteel geen vacatures voor vrijwilligers.

Vrijwilligers aan het woord


Wim Sanders vrijwilliger op de golfkar

‘Tijdens het ritje op de golfkar maak ik een praatje met de bezoeker of patiënt en probeer ik met humor of door simpelweg te luisteren hun dag op te fleuren, afhankelijk van de situatie.'

lees meer

Wim Sanders vrijwilliger op de golfkar

Wim (74) werkt al 7,5 jaar als vrijwilliger in ons ziekenhuis en rijdt bezoekers en patiënten rechtstreeks naar hun afspraak of bezoek toe, geen routenummer is hem te ver. Stilzitten staat niet in zijn woordenboek dus zet hij zich in zijn vrije tijd graag in voor het Radboudumc en blijft zo sociaal actief met mede-vrijwilligers, collega’s en bezoekers.

‘Tijdens het ritje op de golfkar maak ik een praatje met de bezoeker of patiënt en probeer ik met humor of door simpelweg te luisteren hun dag op te fleuren, afhankelijk van de situatie.

Ik werk ongeveer 2 halve dagen in de week en samen met zo’n 25 vrijwilligers rijden we van maandag tot en met vrijdag vrijwel alle routenummers in het hoofdgebouw. Op termijn komt er zelfs een ‘buitendienst’ met busje om rechtstreeks van het parkeerterrein of een andere locatie te rijden, maar daarvoor hebben we meer vrijwilligers nodig. Iedereen is welkom, al zien we veel gepensioneerden vrijwilligers bij ons aankloppen omdat het een heel flexibele functie is.

Samenwerken met de groep vrijwilligers is leuk en er is bijvoorbeeld jaarlijks ook een etentje om informeel met elkaar samen te komen.

Ik hoop nog jaren in het ziekenhuis rond te rijden, wie weet zie ik je nog een keer!’

Zie jij jezelf al rondrijden op de golfkar?
Meld je vrijblijvend aan als vrijwilliger. 

 

Meld je aan

Wil je aan de slag als vrijwilliger in het Radboudumc? Meld je dan aan. We nodigen je uit voor een oriënterend gesprek met de tactisch manager vrijwilligers om te kijken of er een passende vacature voor je is. Nadat je een aantal keer hebt meegelopen, krijg je een vrijwilligersovereenkomst. lees meer

Activiteiten

Er zijn veel activiteiten waarmee vrijwilligers de zorg in ons ziekenhuis kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld als vrijwilliger op een van de poliklinieken of afdelingen. lees meer

Activiteiten

Er zijn veel activiteiten waarmee vrijwilligers de zorg in ons ziekenhuis kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld als vrijwilliger op een van de poliklinieken of afdelingen. Vrijwilligers worden ook ingezet als gastvrouw/-heer om onze patiënten welkom te heten in de centrale hal en brengen en halen patiënten in een golfkar naar de betreffende afdeling.

Nieuwbouw: gebouw A

Op 4 juli a.s. wordt gebouw A in gebruik genomen. Dit gaat grote veranderingen met zich meebrengen voor de centrale hal, een aantal verpleegafdelingen, poliklinieken en dagbehandelingen, die verhuizen naar deze nieuwbouw. Als vrijwilligersorganisatie zijn we volop bezig met de voorbereidingen. 

Op de begane grond is de centrale ontvangst, daar worden patiënten welkom geheten en verder geleid naar de aanmeldzuilen en vervolgens naar bijvoorbeeld de inschrijfbalie, voorbereidingsplein, wachtruimte etc.

Verschillende poliklinieken komen samen op een werkvloer, dit geldt ook voor een aantal verpleegafdelingen en dagbehandelingen. Op al deze onderdelen zullen nieuwe samenwerkingsverbanden en werkprocessen gaan plaatsvinden.

We zoeken hiervoor enthousiaste, flexibele vrijwilligers. Hieronder lees je wat de taken onder meer kunnen zijn


 • In de centrale hal van het Radboudumc, heet je de patiënten en bezoekers welkom. Hiernaast begeleid je patiënten die slecht ter been zijn en begeleid je zoekende mensen naar de juiste afdeling. Dit doe je samen met andere vrijwilligers.


Uitzending Omroep Gelderland Gelderland Helpt - 6 januari 2019

Bekijk de uitzending van omroep Gelderland voor een impressie van vrijwilligerswerk in het Radboudumc.

Meer weten?

Secretariaat vrijwilligersorganisatie

(024) 361 40 00
contactformulier
 • Medewerkers
 • Intranet