Afdelingen Cardiologie Hartkatheterisatie

Over de afdeling Hartkatheterisatie

Op onze afdeling kunt u terecht voor onderzoeken en behandelingen als een drukmeting, dotteren, opsporen van hartritmestoornissen, implanteren/vervangen van pacemakers en ICD ‘s.

lees meer

Over de afdeling Hartkatheterisatie

Op onze afdeling kunt u terecht voor de volgende onderzoeken en behandelingen:

  • Drukmeting van het hart.
  • Onderzoek kransslagaders.
  • Dotteren.
  • Opsporen van hartritmestoornissen.
  • Ablatie.
  • Implanteren/vervangen van pacemakers en ICD ‘s.
  • Behandelen van vernauwde hartkleppen.

Contact

Afdeling HartKatheterisatie

(024) 361 92 76

Locatie

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: D
Verdieping: 3
Route: 769

bekijk route

Locatie

Bezoekadres

Hartkatheterisatie
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

 

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw D, Verdieping 3 en volg route 769 (Hartkatheterisatie)

Dagbehandeling

Op de afdeling Hartkatheterisatie nemen we u kortdurend op voor een onderzoek of behandeling waarbij u dezelfde dag weer naar huis mag. lees meer

Dagbehandeling

Op de afdeling Hartkatheterisatie nemen we u kortdurend op voor een onderzoek of behandeling waarbij u dezelfde dag weer naar huis mag. Heel soms is nodig dat u langer in het ziekenhuis blijft. In dat geval plaatsen we u over naar de verpleegafdeling.

 

Voorbereiding

Gebruikt u medicijnen? Neem deze dan op de dag van opname in volgens de voorschriften van uw arts. Als u komt voor een hartkatheterisatie of dotterbehandeling mag u daarna niet zelf deelnemen aan het verkeer. Zorg ervoor dat iemand u thuis brengt en zorg ook dat er iemand in huis is als u thuiskomt.

Spoed

De afdeling is 24 uur per dag open voor spoedpatiënten. lees meer

Spoed

De afdeling Hartkatheterisatie is 24 uur per dag open. Spoedpatiënten worden op de Eerste Hart Hulp of Spoedeisende Hulp opgenomen. Als het nodig is wordt u daarna naar de afdeling Hartkatheterisatie gebracht. Daar vindt verder onderzoek en eventueel behandeling plaats.

Afdeling Cardiologie

De afdeling Cardiologie houdt zich bezig met hart- en vaatziekten bij volwassenen. lees meer

Onderzoek Hart­katheterisatie/CAG

Met hartkatheterisatie, ook wel CAG (coronaire angiografie) genoemd, kijken we hoe het met uw hart is gesteld. We brengen de kransslagaders in beeld.

lees meer

Behandelingen


Behandeling Ablatie bij hartritmestoornissen

Bij een ablatie maken we kleine littekens in uw hart. Door het littekenweefsel kunnen de elektrische prikkels die uw hartritme verstoren, uw boezem niet meer bereiken. Zo voorkomen we hartritmestoornissen. lees meer

Behandeling Dotteren/PCI

Als u vernauwingen in de vaten heeft kunnen we dat behandelen met dotteren, ook PCI (Percutane Coronaire Interventie) genoemd. We rekken de vaten op met een soort ballonnetje. Meestal plaatsen we meteen een stent die er voor zorgt het bloedvat niet terugveert na de behandeling.

lees meer

Behandeling Hartfalenpace­maker

Een (hartfalen)pacemaker is een klein apparaatje dat onder uw huid geplaatst wordt om het ritme van uw hart bij te sturen. De behandeling (ingreep) met een pacemaker heet Cardiale Resynchronisatie Therapie (CRT).

lees meer

Behandeling Hartklep­vervanging of -reparatie

Als u ernstig vernauwde of lekkende hartkleppen hebt, kunnen we die repareren of vervangen.

lees meer

Behandeling ICD implantatie

Een ICD is een inwendige defibrillator. ICD is de afkorting van Implanteerbare Cardioverter Defibrillator. De ICD functioneert als een bewaker van het hartritme en beëindigt ritmestoornissen. lees meer

Behandeling Pacemaker implantatie

De pacemaker functioneert als een bewaker van het hartritme door voortdurend het hartritme in de gaten te houden en zo nodig actief te worden om het hartritme te reguleren. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet