Patiëntenzorg Behandelingen Hartklepvervanging of -reparatie

Over de behandeling

Als u ernstig vernauwde of lekkende hartkleppen hebt, kunnen we die repareren of vervangen.

lees meer

Over de behandeling

Als u ernstig vernauwde of lekkende hartkleppen hebt, kunnen we die repareren of vervangen. Uw behandelend chirurg bespreekt met u wat voor u de beste behandeling is. Veel aspecten spelen een rol bij het bepalen van de klepkeuze. De cardioloog en de chirurg nemen dit vóór de operatie uitgebreid met u door.

Contact

Afdeling Cardio-thoracale Chirurgie

(024) 361 45 90

Hartklep­aandoening

Hartkleppen zorgen ervoor dat het bloed de juiste kant het hart uit stroomt. Dat doen ze door tijdens het pompen van het hart op het juiste moment te openen of te sluiten. Een zieke hartklep gaat onvoldoende open of sluit niet goed.

lees meer

Uw voorbereiding op de operatie


Behandeling Anesthesie

Als u naar het Radboudumc komt voor een operatie dan krijgt u te maken met anesthesie (verdoving of narcose). Ook voor andere ingrepen, zoals een behandeling of onderzoek, is anesthesie soms nodig. Anesthesie zorgt ervoor dat u tijdens de behandeling geen pijn heeft.

lees meer

Verpleeg­afdeling Hart, Vaat en Long C4

Op de verpleegafdeling Hart, Vaat en Long (C4) werken de volgende specialismen nauw met elkaar samen: Cardiologie, Cardio-thoracale Chirurgie, Longziekten en Heelkunde.

lees meer

Afdeling Cardio-thoracale Chirurgie

De afdeling Cardio-thoracale Chirurgie van het Radboudumc richt zich op de chirurgische behandeling van hart- en longziekten.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet