Afdelingen Dagbehandeling Operatiekamers Dagbehandeling Operatiekamers voor kinderen

Over de Dagbehandeling Operatiekamers

Op de Dagbehandeling Operatiekamers komen naast volwassenen ook kinderen die een ingreep of onderzoek in dagbehandeling krijgen. Na de ingreep of het onderzoek krijgen ze nog enkele uren verpleegkundige zorg. Als alles goed gaat mogen ze diezelfde dag naar huis.

Contact

Afdeling Dagbehandeling Operatiekamers

(024) 366 63 66

Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Hoofdingang
Verdieping: 1
Route: 798

bekijk route

Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Dagbehandeling Operatiekamers
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

 

 

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Verdieping 1 en volg route 798 (Dagbehandeling Operatiekamers)

Anesthesie

Krijgt uw kind de ingreep of het onderzoek onder anesthesie (narcose) dan gaat u eerst met naar het spreekuur van de anesthesioloog. Dit vindt plaats op de polikliniek Anesthesiologie. anesthesie bij kinderen

Begeleider

U mag één begeleider meenemen. Bij kinderen mogen beide ouders meekomen.

Over de opname


Voor de opname

Twee dagen voor de geplande datum belt u ons op nummer (024) 366 63 72. U krijgt dan informatie over onder andere het tijdstip waarop we u en uw kind verwachten. lees meer

Voor de opname

Twee dagen voor de geplande datum belt u ons op nummer (024) 366 63 72. U krijgt dan informatie over:
  • het tijdstip waarop uw kind wordt verwacht,
  • vanaf hoe laat uw kind niets meer mag eten en drinken.
We horen graag of er nog veranderingen zijn in bijvoorbeeld de medicatie. U kan natuurlijk ook vragen stellen. Heeft uw kind onlangs in een buitenlands ziekenhuis gelegen? Meld het ons dan.
 

De opname

U meldt zich op het afgesproken tijdstip bij de Dagbehandeling Operatiekamers. De verpleegkundige haalt u en uw kind op en bereidt uw kind voor op de operatie. U mag mee naar de operatiekamer tot uw kind slaapt. lees meer

De opname

Op het afgesproken tijdstip melden u en uw kind zich aan de balie van de Dagbehandeling Operatiekamers. De secretaresse zal u een aantal vragen stellen ter controle van de identiteit van uw kind. Vervolgens neemt u plaats in de wachtruimte.

Verpleegzaal

De verpleegkundige komt u en uw kind in de wachtruimte ophalen en neemt u mee naar de verpleegzaal. Hier wordt nogmaals de identiteit van uw kind gecontroleerd, een opnamegesprek gevoerd en de gang van zaken rondom de operatie besproken. Dit doen we met een fotoboek en eventueel met een voorbereidingsbeer.

Operatiekamer

Uw kind kleedt zich om voor de operatie. Daarna krijgt uw kind de afgesproken medicatie. Een van de ouders mag mee naar de operatiekamer totdat uw kind slaapt. Hiervoor krijgt u speciale kleding aan. De verpleegkundige brengt u en uw kind naar de operatiekamer waar de anesthesiemedewerker u ontvangt.
Voor de operatie vindt er nog een controlemoment plaats met het hele team.

Na de operatie komt uw kind op de uitslaapkamer. We laten het weten wanneer u weer bij uw kind mag zijn.  


Weer naar huis

Op de Dagbehandeling Operatiekamers blijft uw kind meestal enkele uren of een dagdeel. Het is de bedoeling dat uw kind in de loop van de dag weer naar huis gaat. lees meer

Weer naar huis

Op de Dagbehandeling Operatiekamers blijft uw kind meestal enkele uren of een dagdeel. Het is de bedoeling dat uw kind in de loop van de dag weer naar huis gaat. Voordat uw kind naar huis gaat komt de arts die uw kind heeft geopereerd bij u langs om informatie te geven over de ingreep die verricht is. 

Ontslaggesprek

De verpleegkundige vertelt in een ontslaggesprek wat belangrijk is ten aanzien van de nazorg. Hierin krijgt u uitleg over:

  • wanneer het verband er af mag,
  • wanneer uw kind weer mag douchen,
  • het gebruik van de pijnmedicatie,
  • de leefregels na de operatie.

Heeft u zelf vragen bijvoorbeeld over sporten, spelen of naar school gaan, stel ze gerust aan de verpleegkundige of de arts.

Controleafspraak

Voordat u naar huis gaat maakt de secretaresse een controleafspraak voor uw kind die u meteen mee krijgt.

Blijven

In een enkel geval beslist de arts dat het beter is dat uw kind een nachtje in het ziekenhuis blijft. Uw kind wordt dan opgenomen op een van de kinderverpleegafdelingen.

  • Medewerkers
  • Intranet