Over het onderzoeksprogramma Gender in eerstelijns en transmurale zorg
Dit onderzoeksprogramma richt zich op onderwijs en ondersteuning aan studenten, zorgverleners en onderzoekers en onderzoekt innovatieve methoden voor gendersensitieve preventie. lees meerOver het onderzoeksprogramma Gender in eerstelijns en transmurale zorg
Programmaleider prof. dr. Sabine Oertelt-PrigioneSabine.Oertelt-Prigione@radboudumc.nl
Telefoon: 024 361 31 10
Het onderzoeksprogramma Gender heeft twee doelen; het biedt onderwijs en ondersteuning aan studenten, zorgverleners en onderzoekers die (willen) werken met sekse- en genderverschillen en het programma onderzoekt innovatieve methoden voor het ontwerp van persoonsgerichte, gendersensitieve preventie.
Onderwijs en ondersteuning
We adviseren en ondersteunen collega's en studenten die een focus op seks en gender willen integreren in hun werk. Dat doen we door middel van literatuurbronnen, het initiƫren van samenwerking binnen en buiten Radboudumc en Nederland en ondersteuning met methodologie. Wij hebben een actieve rol in onderwijs aan studenten en promovendi en in postdoctoraal onderwijs. We werken aan de ontwikkeling van nieuwe onderwijs- en trainingsmethoden. We geven ook regelmatig lezingen over de relevantie van seks en gender in (bio)medisch onderzoek bij nationale en internationale instellingen en bij het grote publiek.
Innovatieve methodes
Ons onderzoek richt zich op de ontwikkeling van nieuwe benaderingen voor preventie, ontwikkeling en implementatie, waarbij we steeds kijken met een gender- en diversiteistsbril. Ons werk bestrijkt een scala aan onderwerpen; van cardiovasculaire preventie tot voorkomen van huiselijk geweld en seksuele intimidatie.