Over Verloskunde
De afdeling Verloskunde biedt zorg aan vrouwen tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. We willen je zo veilig, vriendelijk en persoonlijk mogelijk begeleiden in deze bijzondere fases.
lees meerOver Verloskunde
De afdeling Verloskunde biedt zorg aan vrouwen tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. We willen je zo veilig, vriendelijk en persoonlijk mogelijk begeleiden in deze bijzondere fases. Wij behandelen patiënten met eenvoudige, veel voorkomende aandoeningen tot zeer complexe en zeldzame ziektebeelden en problematiek.
Bezoek
Bezoek is welkom tussen 10.30 en 12.00 uur en tussen 16.00 en 20.00 uur. Uw partner is altijd welkom van 8.00 tot 22.00 uur.
Geboortezorg in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis
De aandachtsgebieden Verloskunde en Neonatologie zijn in het Amalia kinderziekenhuis ondergebracht onder de paraplu van perinatologie.
Contact
Afdeling Verloskunde en Gynaecologie
Bezoektijden: 10.30 - 12.00 uur en 16.00 - 20.00 uur.
Spoedlijn verloskamers (024) 361 66 77
Gebruik dit telefoonnummer alleen als je denkt dat de bevalling begonnen is of voor een spoedvraag (buiten kantooruren).
Drukke periode in de geboortezorg
Onze zorg proberen we zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de wensen die je hebt voor jouw bevalling, maar door drukte in de geboortezorg is niet altijd alles mogelijk.
lees meerDrukke periode in de geboortezorg
Onze zorg proberen we zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de wensen die je hebt voor jouw bevalling, maar door drukte in de geboortezorg is soms niet altijd alles mogelijk.
- Door drukte kan het bijvoorbeeld zijn dat je wat langer moet wachten voordat je voor een afspraak terechtkunt bij de verloskundige of gynaecoloog.
- Bevallen in bad: een badbevalling vraagt om speciale begeleiding. Bij grote drukte kan het zijn dat we badbevallingen niet meer aanbieden.
- Na een keizersnede wordt je kindje vaak direct onderzocht. Als het goed met jou gaat, word je naar de verkoeverkamer gebracht. Als het erg druk is kan niet bij iedere keizersnede een verloskundige mee naar de verkoeverkamer. De baby gaat dan alvast met jouw partner en de verloskundige mee naar de afdeling, terwijl jij op de verkoeverkamer ligt. Hierdoor kun je pas huid-op-huid contact met je kindje hebben als je terug bent op de afdeling.
Bespreek je wensen en verwachtingen met je gynaecoloog of verloskundige. Zij kunnen je vertellen wat er wel en niet kan en of er andere mogelijkheden zijn.
Volg ons
Benieuwd waar je terechtkomt als je bij ons bevalt? Bekijk de rondleiding op ons account. Ook delen we tips en laten we zien hoeveel baby's er maandelijks geboren worden.
De zwangerschap
Wij geven je persoonlijk advies over de controles, mogelijke onderzoeken en je bevalling. Om een afspraak te maken heb je een verwijzing nodig van je huisarts, verloskundige of van een ander ziekenhuis. lees meerDe bevalling
Als je bij ons komt bevallen vindt dit plaats in één van de verloskamers. Wij zorgen voor een ontspannen sfeer met deskundige begeleiding en persoonlijke aandacht voor jou en je partner.
lees meerVerpleegafdeling Verloskunde
Op de verpleegafdeling Verloskunde behandelen en verplegen we zwangere vrouwen die aan het bevallen zijn en kraamvrouwen.
lees meerDe kraamtijd
Na de bevalling begint de kraamtijd. Deze duurt acht dagen en begint op de dag van de bevalling. lees meerInformatie over het coronavirus
Voor zwangere vrouwen gelden dezelfde adviezen als voor niet zwangere vrouwen.
lees meerInformatie over het coronavirus
- Voor zwangere vrouwen gelden dezelfde RIVM en Radboudumc adviezen als voor niet zwangere vrouwen.
- Bij zwangere vrouwen verloopt het ziektebeeld niet anders dan bij niet zwangere vrouwen.
- Er zijn geen aanwijzingen dat het doormaken van een corona-infectie effect heeft op de baby.
- Meer veelgestelde vragen van zwangere vrouwen over het coronavirus.
- Zwangerschap en boostervaccinatie COVID-19 | NVOG.