Over Verloskunde

De afdeling Verloskunde biedt zorg aan vrouwen tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. We willen je zo veilig, vriendelijk en persoonlijk mogelijk begeleiden in deze bijzondere fases. lees meer

Over Verloskunde

De afdeling Verloskunde biedt zorg aan vrouwen tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. We willen je zo veilig, vriendelijk en persoonlijk mogelijk begeleiden in deze bijzondere fases. Wij behandelen patiënten met eenvoudige, veel voorkomende aandoeningen tot zeer complexe en zeldzame ziektebeelden en problematiek.

Bezoek

Bezoek is welkom tussen 10.30 en 12.00 uur en tussen 16.00 en 20.00 uur. Uw partner is altijd welkom van 8.00 tot 22.00 uur. 

  • let op: vanwege het coronavirus is de bezoekersregeling aangepast. Bekijk hier de actuele maatregelen die gelden in ons ziekenhuis.

Geboortezorg in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis

De aandachtsgebieden Verloskunde en Neonatologie zijn in het Amalia kinderziekenhuis ondergebracht onder de paraplu van perinatologie.


Contact

Afdeling Verloskunde en Gynaecologie

(024) 361 47 88

Bezoektijden: 10.30 - 12.00 uur en 16.00 - 20.00 uur.

Spoedlijn verloskamers (024) 361 66 77

Gebruik dit telefoonnummer alleen als je denkt dat de bevalling begonnen is of voor een spoedvraag (buiten kantooruren).

Drukke periode in de geboortezorg

Onze zorg proberen we zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de wensen die je hebt voor jouw bevalling, maar door drukte in de geboortezorg is niet altijd alles mogelijk.

lees meer

Drukke periode in de geboortezorg

Onze zorg proberen we zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de wensen die je hebt voor jouw bevalling, maar door drukte in de geboortezorg is soms niet altijd alles mogelijk.

  • Door drukte kan het bijvoorbeeld zijn dat je wat langer moet wachten voordat je voor een afspraak terechtkunt bij de verloskundige of gynaecoloog.
  • Bevallen in bad: een badbevalling vraagt om speciale begeleiding. Bij grote drukte kan het zijn dat we badbevallingen niet meer aanbieden.  
  • Na een keizersnede wordt je kindje vaak direct onderzocht. Als het goed met jou gaat, word je naar de verkoeverkamer gebracht. Als het erg druk is kan niet bij iedere keizersnede een verloskundige mee naar de verkoeverkamer. De baby gaat dan alvast met jouw partner en de verloskundige mee naar de afdeling, terwijl jij op de verkoeverkamer ligt. Hierdoor kun je pas huid-op-huid contact met je kindje hebben als je terug bent op de afdeling.

Bespreek je wensen en verwachtingen met je gynaecoloog of verloskundige. Zij kunnen je vertellen wat er wel en niet kan en of er andere mogelijkheden zijn.


Volg ons

Benieuwd waar je terechtkomt als je bij ons bevalt? Bekijk de rondleiding op ons account. Ook delen we tips en laten we zien hoeveel baby's er maandelijks geboren worden.


De zwangerschap

Wij geven je persoonlijk advies over de controles, mogelijke onderzoeken en je bevalling. Om een afspraak te maken heb je een verwijzing nodig van je huisarts, verloskundige of van een ander ziekenhuis. lees meer

De bevalling

Als je bij ons komt bevallen vindt dit plaats in één van de verloskamers. Wij zorgen voor een ontspannen sfeer met deskundige begeleiding en persoonlijke aandacht voor jou en je partner. lees meer

Verpleegafdeling Verloskunde

Op de verpleegafdeling Verloskunde behandelen en verplegen we zwangere vrouwen die aan het bevallen zijn en kraamvrouwen.

lees meer

De kraamtijd

Na de bevalling begint de kraamtijd. Deze duurt acht dagen en begint op de dag van de bevalling. lees meer

Informatie over het coronavirus

Voor zwangere vrouwen gelden dezelfde adviezen als voor niet zwangere vrouwen.

lees meer

Informatie over het coronavirus

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Voorlichting


Borstvoeding

Het Verloskundig Cursus Centrum Nijmegen organiseert voorlichtingsavonden van 2 uur rondom borstvoeding. meer informatie

Onze specialisten

  • Medewerkers
  • Intranet