Keten endocriene oncologie

Deze keten richt zich met name op de behandeling van neuro-endocriene tumoren (in het bijzonder schildklierkanker). Op deze pagina leest u meer over onze resultaten. Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij uw behandeld arts.

115 operaties (bij)schildklier

Aantal (bij)schildklieroperaties per jaar.

bekijk meer

115 operaties (bij)schildklier

Hoe meer operaties een specialist uitvoert, des te beter hij of zij wordt. Dat is aangetoond met wetenschappelijk onderzoek. Het aantal operaties dat in een ziekenhuis wordt uitgevoerd, zegt dus veel over de kwaliteit van de behandeling.

In 2022 werden in ons ziekenhuis 115 (bij)schildklieroperaties verricht. In onderstaande grafiek staat het aantal (bij)schildklieroperaties in 2019, 2020, 2021 en 2022.

Grafiek

Norm

De beroepsvereniging van medisch specialisten heeft vastgesteld waaraan een ziekenhuis moet voldoen om de kwaliteit te garanderen. Een van deze eisen is dat een ziekenhuis minimaal 20 keer per jaar een (bij)schildklieroperatie moet uitvoeren. Het Radboudumc voldoet ruimschoots aan deze norm.


41 radioactief jodium behandelingen schildklierkanker

Aantal behandelingen met radioactief jodium per jaar.

bekijk meer

41 radioactief jodium behandelingen schildklierkanker

Er zijn verschillende soorten behandelingen voor schildklierkanker zoals een operatie of behandeling met medicijnen. In 2022 werden in ons ziekenhuis 41 ablatie-behandelingen met radioactief jodium (Jodium-131) uitgevoerd bij patiĆ«nten met schildklierkanker. In onderstaande grafiek staat het aantal ablatie-behandelingen met radioactief jodium voor schildklierkanker in 2019, 2020, 2021 en 2022.

Grafiek

Norm

De beroepsvereniging van medisch specialisten heeft vastgesteld waaraan een ziekenhuis moet voldoen om de kwaliteit te garanderen. Een van deze eisen is dat een ziekenhuis per jaar minimaal 10 ablatie-behandelingen met Jodium-131 moet uitvoeren bij patiƫnten met schildklierkanker. Het Radboudumc voldoet ruimschoots aan deze norm.


KiesBeter

Voor een volledig overzicht van de uitkomsten van zorg.
  • Medewerkers
  • Intranet