Expertisecentra Expertisecentra Mannelijke Onvruchtbaarheid

Over het expertisecentrum

Het Radboudumc Expertisecentrum voor Mannelijke Onvruchtbaarheid is gespecialiseerd in het onderzoek naar vruchtbaarheidsproblemen bij mannen en in alle typen vruchtbaarheidsbehandelingen.


Contact

Voortplantingsgeneeskunde

(024) 361 66 44


Naar uw afspraak adres & route

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Afspraak op weekdagen of in het weekend

Bij Voortplantingsgeneeskunde gaan afspraken 7 dagen per week door. In het weekend is de looproute en aanmeldprocedure voor onze afdeling anders dan door de week.   

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 859

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

In ons expertisecentrum kunt u terecht voor diagnostiek en behandeling van mannelijke onvruchtbaarheid. lees meer

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

In ons expertisecentrum kunt u terecht voor diagnostiek en behandeling van mannelijke onvruchtbaarheid. Op de afdeling Voortplantingsgeneeskunde zijn combispreekuren waar u als paar op één dag gezien wordt door een uroloog en verpleegkundig specialist. Tijdens deze uitleg wordt u beiden geïnformeerd over de urologische ingrepen die nodig kunnen zijn in het kader van een vruchtbaarheidsbehandeling. Deze urologische ingrepen vinden plaats op dezelfde afdeling waar u onder behandeling bent.

Voor verwijzers

Bij een reguliere verwijzing maakt de verwijzer telefonisch een afspraak met de polikliniek of stuurt de verwijsbrief naar ons toe. Zo kan er een gerichte afspraak ingepland worden. lees meer

Europees referentie­netwerk


Adviesaanvraag voor medisch specialisten

De hoofdbehandelaar van de patiënt kan een adviesaanvraag indienen bij het expertisecentrum.

naar formulier

Aandoeningen en behandelingen


Gerelateerde aandoeningen

  • Er worden wel zaadcellen aangemaakt, maar ze komen niet in het ejaculaat terecht door bijvoorbeeld een afsluiting in de zaadleider.


Voortplantings­geneeskunde Resultaten

Hier laten wij de resultaten van verschillende behandelingen zien om u een beeld te geven van de succeskans.

lees meer

Voortplantings­geneeskunde

Bij voortplantingsgeneeskunde houden we ons bezig met behandeling van vruchtbaarheidsstoornissen en hormonale stoornissen.

lees meer

Wetenschappelijk onderzoek en onderwijs


Weten­schappelijk onderzoek

Ons centrum is betrokken bij een aantal wetenschappelijke studies binnen het Radboudumc. lees meer

Weten­schappelijk onderzoek

  • Genetische oorzaken van mannelijke onvruchtbaarheid: In het algemeen is de oorzaak van verminderde zaadkwaliteit of de afwezigheid van zaadcellen onbekend. Door middel van dit wetenschappelijk onderzoek willen wij, het IVF-team van het Radboudumc in Nijmegen in samenwerking met de afdeling Genetica van het Radboudumc en de Universiteit van Newcastle (Verenigd Koninkrijk), graag meer te weten komen over hoe mannelijke onvruchtbaarheid ontstaat. We onderzoeken daarvoor het DNA om een beter beeld te krijgen van de genetische veranderingen die onvruchtbaarheid verklaren.
  • SUMMER studie: We onderzoeken of mannen door het gebruik van een voedings- of vitaminesupplement de zaadkwaliteit, en daarmee kans op zwangerschap, kunnen verbeteren. Meer informatie kunt u hier vinden.

Onderwijs

Wij verzorgen onderwijs voor studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen aan de RU. Ook trainen wij namens de European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE) analisten van laboratoria in heel Nederland voor het uitvoeren van zaadonderzoek volgens de criteria van de WHO.

Onze mensen

  • Medewerkers
  • Intranet