Expertisecentra Expertisecentra zeldzame aandoeningen Radboud Center for Mitochondrial Medicine

Over het Radboud Center for Mitochondrial Medicine begrip en behandeling

Binnen het Radboud Center for Mitochondrial Medicine (RCMM) richten we ons op begrip en behandeling van mitochondriële aandoeningen. In 2015 zijn we erkend als expertisecentrum voor zeldzame aandoeningen door het ministerie van Volkgezondheid, Welzijn en Sport.

lees meer

Over het Radboud Center for Mitochondrial Medicine begrip en behandeling

Het Radboud Center for Mitochondrial Medicine (RCMM) is een nationaal en internationaal erkend expertisecentrum voor klinische zorg, diagnostiek en onderzoek voor patiënten met een mitochondriële energiestofwisselingsziekte. Het RCMM brengt alle mitochondriële zorg, diagnostiek en onderzoek binnen het Radboudumc bij elkaar, biedt een uitgebreid dienstenpakket aan patiënten en hun naasten en deelt medische expertise met verwijzers. Onze artsen zijn gespecialiseerd in het herkennen van mitochondriële ziektebeelden en zijn op de hoogte van de allernieuwste wetenschappelijk ontwikkelingen op dit gebied. De aard van de aandoening maakt dat voor iedereen een persoonlijk behandelplan moet worden opgesteld. We willen hierin de patient zoveel mogelijk regie geven over de eigen zorg.

Het Radboud Center for Mitochondrial Medicine is in 2015 erkend als expertisecentrum voor zeldzame aandoeningen door het ministerie van Volkgezondheid, Welzijn en Sport.


Contact

  • (024) 361 44 30

    contact

Webinar Save the date

Vrijdag 24 september organiseren het Radboud Expertisecentrum voor Mitochondriële Ziekten en VKS een webinar.

lees meer

Webinar Save the date

De informatiedag mitochondriële ziekten zal dit jaar plaatsvinden in de vorm van een online bijeenkomst die het RCMM samen met VKS organiseert. U hebt gelegenheid om uw vragen te stellen.

Wanneer: vrijdag 24 september 2021
Tijd: 15.00 – 16.30 uur, met aansluitend het Mito-café
Locatie: online webinar

Programma

15.00 - 15.05 uur             Welkom

15.05 - 15.35 uur             Update RCMM (patiëntenzorg, clinical trials)
                                            Dr. Maaike de Vries en dr. Lonneke de Boer, Radboud UMC

15.35 - 16.00 uur             Onderzoeker aan het woord

16.00 - 16.25 uur             Persoonsgerichte zorg: de Mitoroute / Mitostraat
                                            vanuit patiëntenperspectief

16.25 - 16.30 uur             Afsluiting webinar

PAUZE  10 minuten

Na dit programma bestaat de mogelijkheid om aan te sluiten bij het online Mito-café. Dit is bedoeld om met elkaar na te praten.

Wilt u deelnemen aan het webinar dan kunt u voor 20 september een mail sturen naar aanmeldingen@stofwisselingsziekten.nl onder vermelding van Mitodag. Na aanmelding ontvangt u een link voor deelname. In uw aanmeldingsmail kunt u eventuele vragen voor tijdens het webinar toevoegen en tevens aangeven of u ook deel wilt nemen aan het Mito-café natijd.

Wat zijn mitochondriële aandoeningen?

Mitochondriële aandoeningen of energiestofwisselingsziekten zijn alle ziekten waarbij de energiestofwisseling niet optimaal werkt. lees meer

Waarvoor kunt u bij ons terecht?


Patiënten

Hier vindt u ondersteunende informatie over mitochondriële aandoeningen en praktische informatie, zoals het maken van een afspraak. lees meer

Zorgprofessionals

Verwijzers en andere zorgprofessionals vinden hier informatie over de aanvraagprocedures voor diagnostiek, patiëntmateriaal en klinische richtlijnen voor het herkennen van een mitochondriële aandoening. lees meer

Researchers

Het RCMM doet het fundamenteel, toegepast en innovatief onderzoek naar mitochondriën en mitochondriële stoornissen. Ook draagt het bij aan diverse onderwijsprogramma’s. lees meer

Het team van het RCMM

Het RCMM bestaat uit ongeveer 150 professionals uit de werkvelden onderzoek, diagnostiek en multidisciplinaire zorg.