Nieuws parkinsonnext

4 juni 2018

Mensen met de ziekte van Parkinson, hun naasten, zorgverleners en onderzoekers kunnen sinds kort terecht op ParkinsonNEXT. Op 16 mei kwamen deelnemers van het online platform dat mens, wetenschap en innovatie samenbrengt voor het eerst bij elkaar tijdens de ParkinsonNEXT Wetenschaps- en Innovatiedag.

Online platform voor onderzoek en innovatie
ParkinsonNEXT verlaagt de drempel voor mensen met parkinson en andere betrokkenen om deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek en innovatieprojecten. Ook biedt het hen een plek om geïnformeerd te worden over onderzoeksresultaten rondom deze ziekte in begrijpelijke en eenvoudige taal. Na aanmelding worden deelnemers op maat benaderd voor passend onderzoek en regelmatig geïnformeerd over resultaten van alle studies.

Voor onderzoekers en bedrijven uit heel Nederland is het een plek om eenvoudig patiënten, naasten en/of zorgverleners bij hun onderzoek of productontwikkeling te betrekken. Essentieel, omdat wetenschappelijk onderzoek soms mislukt doordat onvoldoende (passende) deelnemers worden gevonden. Daarnaast zorgt het bij de ontwikkeling van innovatieve producten voor oplossingen die beter aansluiten bij de dagelijkse praktijk.

Vliegende start
ParkinsonNEXT is landelijk gelanceerd op woensdag 16 mei tijdens de eerste ParkinsonNEXT Wetenschaps- en Innovatiedag. De 250 aanwezigen kregen een overzicht van de belangrijkste onderzoeksresultaten, innovaties en verwachtingen voor de toekomst in presentaties van onderzoekers van bijna alle Nederlandse academische ziekenhuizen en demonstraties van bedrijven als Philips en Topicus. Dat maakte de start van ParkinsonNEXT succesvol, want inmiddels zijn er ruim 750 patiënten, bijna 100 naasten en ruim 300 zorgverleners aangesloten. 
 

 

Gesteund door ParkinsonNet en Europa
ParkinsonNEXT is onderdeel van het beter bekende ParkinsonNet. Dit is het landelijke netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van mensen met parkinson. ParkinsonNEXT is mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

Aanmelden bij ParkinsonNEXT kan via de website en is gratis.
 

Meer informatie


Roos de Gouw

persvoorlichter

06 25 69 52 37

Meer nieuws


14 Radboudianen in top meest geciteerde wetenschappers

12 december 2018

Op de lijst met de 1 procent meest geciteerde wetenschappers van de afgelopen tien jaar, staan 14 wetenschappers die verbonden zijn aan het Radboudumc of de Radboud Universiteit.

lees meer

Onderzoek geneesmiddel zeldzame ziekte kan efficiënter en patiëntgerichter Nieuwe toepassing Bayesiaans gecombineerde N=1 trialmethode

12 december 2018

Om te beoordelen of een geneesmiddel voor een zeldzame ziekte effect heeft, is grootschalig onderzoek met een gerandomiseerde klinische studie niet altijd meer nodig, zeggen onderzoekers van de afdeling Neurologie en Health Evidence van het Radboudumc.

lees meer

Metalen implantaat maakt medicijn Doelgerichte therapie tegen bacteriële infecties

11 december 2018

Onderzoekers van het Radboudumc hebben ontdekt dat het ijzer in metalen implantaten medicijnen zoals antibiotica kan activeren. Op deze manier kunnen antibiotica in het bloed uitsluitend bij een implantaat infecties actief onderdrukken.

lees meer

Kleine groep patienten krijgt meniscusprothese Kunstmeniscus moet leiden tot minder pijn en betere belasting van de knie

10 december 2018

ATRO Medical BV heeft toestemming van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd om de meniscusprothese Trammpolin® te implanteren bij achttien patiënten. Dit doet ATRO Medical BV samen met het Radboudumc, het Maastricht UMC+ en de Sint Maartenskliniek

lees meer

CardiacBooster ontwikkelt ondersteuningsapparaat voor cruciale dagen na hartinfarct Spin-off Radboudumc ontvangt kwart miljoen van RedMedTech Discovery Fund II

4 december 2018

CardiacBooster, spin-off van het Radboudumc, heeft een lening ontvangen van het RedMedTech Discovery Fund II. Dit versnelt de ontwikkeling van een apparaat dat de pompfunctie van het hart ondersteunt in een kritieke fase na een hartinfarct.

lees meer

MRI verbetert opsporing van prostaatkanker Bij de helft van de mannen is de ‘weefselprik’ niet meer nodig.

3 december 2018

Goed nieuws voor de ruim 40.000 mannen die jaarlijks met een verhoogde PSA-waarde naar het ziekenhuis gaan voor prostaatonderzoek. Bij een normale MRI is geen echogeleid biopt, of ‘weefselprik’ meer nodig.

lees meer
  • Snel naar