Nieuws parkinsonnext

4 juni 2018

Mensen met de ziekte van Parkinson, hun naasten, zorgverleners en onderzoekers kunnen sinds kort terecht op ParkinsonNEXT. Op 16 mei kwamen deelnemers van het online platform dat mens, wetenschap en innovatie samenbrengt voor het eerst bij elkaar tijdens de ParkinsonNEXT Wetenschaps- en Innovatiedag.

Online platform voor onderzoek en innovatie
ParkinsonNEXT verlaagt de drempel voor mensen met parkinson en andere betrokkenen om deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek en innovatieprojecten. Ook biedt het hen een plek om geïnformeerd te worden over onderzoeksresultaten rondom deze ziekte in begrijpelijke en eenvoudige taal. Na aanmelding worden deelnemers op maat benaderd voor passend onderzoek en regelmatig geïnformeerd over resultaten van alle studies.

Voor onderzoekers en bedrijven uit heel Nederland is het een plek om eenvoudig patiënten, naasten en/of zorgverleners bij hun onderzoek of productontwikkeling te betrekken. Essentieel, omdat wetenschappelijk onderzoek soms mislukt doordat onvoldoende (passende) deelnemers worden gevonden. Daarnaast zorgt het bij de ontwikkeling van innovatieve producten voor oplossingen die beter aansluiten bij de dagelijkse praktijk.

Vliegende start
ParkinsonNEXT is landelijk gelanceerd op woensdag 16 mei tijdens de eerste ParkinsonNEXT Wetenschaps- en Innovatiedag. De 250 aanwezigen kregen een overzicht van de belangrijkste onderzoeksresultaten, innovaties en verwachtingen voor de toekomst in presentaties van onderzoekers van bijna alle Nederlandse academische ziekenhuizen en demonstraties van bedrijven als Philips en Topicus. Dat maakte de start van ParkinsonNEXT succesvol, want inmiddels zijn er ruim 750 patiënten, bijna 100 naasten en ruim 300 zorgverleners aangesloten. 
 

 

Gesteund door ParkinsonNet en Europa
ParkinsonNEXT is onderdeel van het beter bekende ParkinsonNet. Dit is het landelijke netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van mensen met parkinson. ParkinsonNEXT is mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

Aanmelden bij ParkinsonNEXT kan via de website en is gratis.
 

Meer informatie


Roos de Gouw

persvoorlichter

06 25 69 52 37

Meer nieuws


Nijmeegse onderzoekers ontdekken nieuwe zenuwbaan in hersenen

17 oktober 2018

Onderzoekers van het Radboudumc hebben met diverse beeldvormende technieken een nieuwe zenuwbaan in de hersenen van mensen ontdekt. De vondst heeft mogelijk gevolgen voor de behandeling van onder andere aangezichtspijn.

lees meer

Radboudumc test noodstroom

15 oktober 2018

Op woensdag 17 oktober 2018 om 16.00 uur test het Radboudumc ziekenhuisbreed de noodstroom. Dit doen we om de veiligheid en continuïteit van de zorg te kunnen waarborgen tijdens een echte stroomstoring. De test duurt maximaal 45 minuten.

lees meer

Nauwelijks overlap tussen patiënten met schizofrenie Onderzoek op groepsniveau zegt weinig over de individuele patiënt

11 oktober 2018

Patiënten met de diagnose schizofrenie vertonen onderling grote verschillen. Onderzoekers van het Radboudumc toonden samen met collega’s uit Engeland en Noorwegen aan dat slechts een verwaarloosbaar aantal identieke eigenschappen in de hersenen voorkomt bij meer dan twee procent van de patiënten.

lees meer

Acht Radboudumc vrouwen in de Viva400

8 oktober 2018

Acht vrouwen binnen het Radboudumc zijn genomineerd in de jaarlijkse VIVA400-lijst. Stuk voor stuk ambitieuze, ondernemende vrouwen die afgelopen jaar het verschil wisten te maken.

lees meer

Grote subsidie voor ontwikkeling e-health hartrevalidatie Eurostar subsidie van 1,9 miljoen voor project CaRe

4 oktober 2018

Hoogleraar integratieve fysiologie Maria Hopman van het Radboudumc gaat samen met Deense en Zwitserse bedrijven een e-health programma opzetten voor hartrevalidatie. Zij krijgen hiervoor een Eurostar subsidie van 1,9 miljoen euro.

lees meer

Erfelijke aanleg voor overgewicht groter in dikmakende omgeving

3 oktober 2018

Kinderen worden niet automatisch te dik als ze daar een erfelijke aanleg voor hebben. Deze aanleg voor overgewicht komt sterker tot uiting in een omgeving die overgewicht in de hand werkt.

lees meer
  • Snel naar