Nieuws ParkinsonNEXT matcht patiënten en onderzoek

4 juni 2018

Mensen met de ziekte van Parkinson, hun naasten, zorgverleners en onderzoekers kunnen sinds kort terecht op ParkinsonNEXT. Op 16 mei kwamen deelnemers van het online platform dat mens, wetenschap en innovatie samenbrengt voor het eerst bij elkaar tijdens de ParkinsonNEXT Wetenschaps- en Innovatiedag.

Online platform voor onderzoek en innovatie
ParkinsonNEXT verlaagt de drempel voor mensen met parkinson en andere betrokkenen om deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek en innovatieprojecten. Ook biedt het hen een plek om geïnformeerd te worden over onderzoeksresultaten rondom deze ziekte in begrijpelijke en eenvoudige taal. Na aanmelding worden deelnemers op maat benaderd voor passend onderzoek en regelmatig geïnformeerd over resultaten van alle studies.

Voor onderzoekers en bedrijven uit heel Nederland is het een plek om eenvoudig patiënten, naasten en/of zorgverleners bij hun onderzoek of productontwikkeling te betrekken. Essentieel, omdat wetenschappelijk onderzoek soms mislukt doordat onvoldoende (passende) deelnemers worden gevonden. Daarnaast zorgt het bij de ontwikkeling van innovatieve producten voor oplossingen die beter aansluiten bij de dagelijkse praktijk.

Vliegende start
ParkinsonNEXT is landelijk gelanceerd op woensdag 16 mei tijdens de eerste ParkinsonNEXT Wetenschaps- en Innovatiedag. De 250 aanwezigen kregen een overzicht van de belangrijkste onderzoeksresultaten, innovaties en verwachtingen voor de toekomst in presentaties van onderzoekers van bijna alle Nederlandse academische ziekenhuizen en demonstraties van bedrijven als Philips en Topicus. Dat maakte de start van ParkinsonNEXT succesvol, want inmiddels zijn er ruim 750 patiënten, bijna 100 naasten en ruim 300 zorgverleners aangesloten. 
 

 

Gesteund door ParkinsonNet en Europa
ParkinsonNEXT is onderdeel van het beter bekende ParkinsonNet. Dit is het landelijke netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van mensen met parkinson. ParkinsonNEXT is mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

Aanmelden bij ParkinsonNEXT kan via de website en is gratis.
 

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet