Nieuws Geraline Leusink benoemd tot hoogleraar Geneeskunde voor mensen met een verstandelijke beperking
23 mei 2019

Geraline Leusink is met ingang van 1 mei 2019 benoemd tot hoogleraar Geneeskunde voor mensen met een verstandelijke beperking aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. Ze is op dit moment de enige hoogleraar op dit gebied in Nederland.

Geraline Leusink is sinds 2015 werkzaam in het Radboudumc. Ze is directeur van de academische werkplaats  Sterker op eigen benen en leider van de onderzoeksgroep. Samen met haar team zet ze zich in om de kennis over mensen met een verstandelijke beperking in de zorg te vergroten en over te dragen via diverse netwerken: ‘Onze missie is het bevorderen en optimaliseren van gezondheid en gezondheidszorg voor mensen met een verstandelijke beperking door integratie van onderzoek, onderwijs en patiĆ«ntenzorg.’ Voor het onderzoek maakt zij gebruik van grote data bestanden, big data om inzicht te krijgen in de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking.

Geraline Leusink is voormalig huisarts, gepromoveerd en heeft onderzoekservaring in de eerstelijnszorg. Naast haar artsenopleiding heeft zij epidemiologie gestudeerd en een MBA afgerond.
Ze bekleedt verschillende bestuursfuncties en heeft ruime ervaring als bestuurder in de zorgsector. Als co-promotor was ze betrokken bij verschillende promotietrajecten.

Na haar opleiding tot verpleegkundige studeerde Geraline Leusink (Ermelo, 1965) Geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. In 1999 promoveerde ze aan diezelfde universiteit op onderzoek naar osteoporose, de afname van botdichtheid.  Ze specialiseerde zich tot General Practitioner (2004) en behaalde in 2009 haar Master of Business Administration aan de Erasmus Universiteit.

Prof. Leusink houdt haar oratie op vrijdag 11 oktober 2019.

Meer informatie
Meer infomatie over Sterker op eigen benen.
 

 

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Gezond ouder worden met een online coach

15 november 2019

Ook ouderen blijken zelf goed aan een gezondere leefstijl te kunnen werken met hulp van een online coach. Zo kunnen zij het risico op hart- en vaatziekten en dementie verlagen.

lees meer

Willem-Pieter de Boode benoemd tot hoogleraar Neonatologie

14 november 2019

Willem-Pieter de Boode is kinderarts-neonatoloog en staflid van de afdeling Neonatologie in het Amalia Kinderziekenhuis Nijmegen. (English version included)

lees meer

Bertine Lahuis per 1 januari 2020 voorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc

13 november 2019

Dr. Bertine Lahuis is door het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit met ingang van 1 januari 2020 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. Zij volgt prof. dr. Paul Smits op, wiens benoemingstermijn per die datum verstrijkt.

lees meer

In gesprek met makers graphic novel 'Naasten' Praten over meer aandacht voor de mantelzorger, Dekker vd Vegt, Nijmegen, zat. 16 nov. 14.00-15.30 uur

13 november 2019

Op zat. 16 november zijn onderzoekers Jelle van Gurp, Gert Olthuis, en tekenaars Melanie Kranenburg en Niek van Ooijen aanwezig bij Dekker van de Vegt om met u in gesprek te gaan over het beeldverhaal 'Naasten'. Het beeldverhaal wil proberen om mantelzorg meer zichtbaar en bespreekbaar te maken.

lees meer

Verloop van dementie beter in kaart gebracht

12 november 2019

Dementie is een ziekte met vele gezichten. Het kan diverse oorzaken hebben, maar hoe de ziekte verloopt wordt ook door veel factoren beïnvloedt. Miriam Haaksma onderzocht deze invloeden en promoveert daarop aan het Radboudumc op 12 november 2019.

lees meer

Hoe gezond bent u? Test het nu! Gratis leefstijlchecks op dag van de chronisch zieken

12 november 2019

Cholesterol, bloeddruk en bloedsuiker zijn de belangrijkste voorspellers voor het krijgen van een beroerte. De afdeling Neurologie van het Radboudumc organiseert daarom een publiekevenement op 12 november. Iedereen die zijn of haar gezondheid wil laten testen (is welkom.

lees meer