Nieuws Geraline Leusink benoemd tot hoogleraar Geneeskunde voor mensen met een verstandelijke beperking
23 mei 2019

Geraline Leusink is met ingang van 1 mei 2019 benoemd tot hoogleraar Geneeskunde voor mensen met een verstandelijke beperking aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. Ze is op dit moment de enige hoogleraar op dit gebied in Nederland.

Geraline Leusink is sinds 2015 werkzaam in het Radboudumc. Ze is directeur van de academische werkplaats  Sterker op eigen benen en leider van de onderzoeksgroep. Samen met haar team zet ze zich in om de kennis over mensen met een verstandelijke beperking in de zorg te vergroten en over te dragen via diverse netwerken: ‘Onze missie is het bevorderen en optimaliseren van gezondheid en gezondheidszorg voor mensen met een verstandelijke beperking door integratie van onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg.’ Voor het onderzoek maakt zij gebruik van grote data bestanden, big data om inzicht te krijgen in de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking.

Geraline Leusink is voormalig huisarts, gepromoveerd en heeft onderzoekservaring in de eerstelijnszorg. Naast haar artsenopleiding heeft zij epidemiologie gestudeerd en een MBA afgerond.
Ze bekleedt verschillende bestuursfuncties en heeft ruime ervaring als bestuurder in de zorgsector. Als co-promotor was ze betrokken bij verschillende promotietrajecten.

Na haar opleiding tot verpleegkundige studeerde Geraline Leusink (Ermelo, 1965) Geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. In 1999 promoveerde ze aan diezelfde universiteit op onderzoek naar osteoporose, de afname van botdichtheid.  Ze specialiseerde zich tot General Practitioner (2004) en behaalde in 2009 haar Master of Business Administration aan de Erasmus Universiteit.

Prof. Leusink houdt haar oratie op vrijdag 11 oktober 2019.

Meer informatie
Meer infomatie over Sterker op eigen benen.
 

 

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Zeven hoogleraren benoemd als lid van Academia Europaea

22 augustus 2019

De Nijmeegse hoogleraren Hans van Bokhoven, Beatrice van der Heijden, Olivier Hekster, Nicoline Hoogerbrugge, Hans de Kroon, Asli Ozyurek en Michiel Vermeulen zijn onlangs benoemd in de Academia Europaea

lees meer

Social-mediaberichten over medicijngebruik tijdens zwangerschap vaak onjuist

21 augustus 2019

Op Nederlandstalige social media wordt regelmatig gepost over de veiligheid van medicijnen voor zwangere vrouwen. Uit een nieuwe analyse blijkt echter dat de informatie over het risico van medicijngebruik in die berichten vaak niet overeenkomt met de richtlijnen.

lees meer

Veel proefpersonen bij Lowlands-onderzoek Radboudumc

19 augustus 2019

1.472 festivalbezoekers laten ‘in hun broek kijken’ en 383 leren reanimeren.

lees meer

Lowlands-bezoekers leren levens redden Welke training is het beste: ‘traditionele’ instructeurstraining of virtual reality-bril en app?

17 augustus 2019

In onderzoek van het Radboudumc leren bezoekers van het festival reanimeren, en wordt onderzocht wat hiervoor de beste methode is: een traditionele methode met een instructeur of een virtual reanimatie-app.

lees meer

Lowlands-bezoekers doen mee aan onderzoek: hoe tevreden ben jij over je piem of poes? ‘Alles is anders bij iedereen, dus ook daar’

16 augustus 2019

Hoe ziet je geslachtsorgaan eruit en hoe tevreden ben je ermee? Lowlands-bezoekers doen dit weekend mee aan onderzoek van het Radboudumc waarin ze dit anoniem laten weten. De resultaten kunnen eraan bijdragen om patiënten met een ‘variatie van het geslachtsdeel’ beter te helpen.

lees meer

Verhoogd gehalte van signaalstof troponine na inspanning voorspelt risico op hartinfarct, beroerte en vroegtijdige sterfte

13 augustus 2019

Een verhoogde concentratie van het eiwit troponine in het bloed na langdurig wandelen is geassocieerd met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en vroegtijdige sterfte. Dit blijkt uit onderzoek onder 725 deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse dat maandag is gepubliceerd in Circulation.

lees meer