Nieuws Extra maatregel toegang Radboudumc door uitbreiding zorg
27 mei 2020

Als u als patiënt een afspraak heeft bij het Radboudumc of op bezoek gaat bij een naaste dan zult u merken dat er iets veranderd is bij binnenkomst. Deze extra maatregel, bovenop alle andere maatregelen, is nodig omdat het door de uitbreiding van onze zorg nu drukker wordt op de poliklinieken en in het ziekenhuis en we de risico’s op de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk willen voorkomen.

Aangescherpte check bij alle ingangen


We werken nu met een aangescherpte check voordat u het ziekenhuis binnen mag gaan. In deze check verzoeken wij u om een (extra) vragenlijst in te vullen. U krijgt na invulling van deze lijst een groene of een oranje kaart mee.

U ontvangt een groene kaart met dagstempel als u alle vragen met nee kunt beantwoorden. U kunt dan doorlopen en via de aangegeven route naar uw afspraak of afdeling. De kaart laat u zien bij de ingang en bij de polikliniek of afdeling waar u uw afspraak heeft.  

U ontvangt een oranje kaart met dagstempel als u op een of meerdere vragen ja heeft geantwoord. Dan treffen we extra voorzorgsmaatregelen in de vorm van een mondneusmasker dat u direct op moet zetten. U kunt dan vervolgens via de aangegeven route naar uw afspraak op de polikliniek of de afdeling. U houdt uw mondneusmasker op tot u het ziekenhuis weer verlaat.

Bent u bezoeker van een opgenomen patiënt en beantwoordt u een of meerdere vragen met ja, dan kunnen we u helaas niet ons ziekenhuis binnen laten gaan.

De verscherpte check wordt gedaan bij al onze huidige ingangen: hoofdingang (hiervoor is de fietsenstalling links van de ingang in gebruik), ingang West (hier staat een controletent vóór de ingang), ingang Oost (hier is de check net na de ingang).

Begeleiders

Wij verzoeken patiënten geen begeleider meer mee te nemen naar een afspraak. Wij begrijpen dat dit een hele ingrijpende maatregel is. Wij doen dit om uzelf, onze patiënten en medewerkers nog beter te beschermen. Hoe minder mensen het Radboudumc bezoeken, hoe kleiner de kans is dat patiënten en bezoekers het virus aan elkaar doorgeven.

Alleen in uitzonderingsgevallen kan één begeleider zonder klachten mee met:
o patiënten die hulp nodig hebben van een mantelzorger of tolk tijdens de afspraak
o patiënten die komen voor een bevalling
o kinderen en jongeren tot 18 jaar

Als u wel met een begeleider mag komen, vult uw begeleider een eigen vragenlijst in bij de ingang. Hiervoor gelden dezelfde regels.

Uitbreiden zorg betekent meer mensen in het huis

We begrijpen dat het voor sommigen een omgekeerde maatregel lijkt. In de maatschappij worden de regels versoepeld, wij als umc breiden onze zorg uit, maar we verscherpen tegelijkertijd ook onze voorzorgsmaatregelen. De extra checks zijn juist nú belangrijk om risico’s op besmetting met het virus zoveel mogelijk te voorkomen, omdat er door de uitbreiding van onze zorg elke dag meer patiënten, begeleiders, bezoekers, medewerkers en studenten in ons huis zijn. 

We vragen uw begrip voor deze extra maatregel. We doen dit voor uw gezondheid en die van uw naasten, en ook voor de gezondheid van onze medewerkers en studenten.

Kijk voor al onze maatregelen hier. https://www.radboudumc.nl/projecten/corona-virus/maatregelen-coronavirus

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Margie Alders

06 22 42 16 39

Meer nieuws


Radboudumc en Voeding Leeft willen met nieuwe leefstijlbehandeling kankerprognose verbeteren

3 juli 2020

Radboudumc, Voeding Leeft en de Vereniging Arts en Leefstijl slaan de handen ineen om een leefstijlbehandeling te ontwikkelen voor de groeiende groep kankerpatiënten.

lees meer

Carolijn Ploem per 1 oktober 2020 lid van de Raad van Bestuur van het Radboudumc

3 juli 2020

Drs. Carolijn J. Ploem is door het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit met ingang van 1 oktober 2020 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. Zij krijgt de portefeuille Organisatie van Zorg & Human Resources.

lees meer

Radboudumc-artsen naar Suriname voor COVID-hulp

3 juli 2020

Vandaag vertrekt vanaf Schiphol een landelijk team van COVID-deskundigen naar Suriname om ondersteuning te bieden bij de COVID-zorg aldaar. Het Radboudumc coördineert deze hulpactie en biedt terplekke ook hulp en expertise met de inzet van onder meer infectiologen.

lees meer

Herma Renkema benoemd tot Chief Early Development Officer bij Khondrion

3 juli 2020

Khondrion, een spin-off van het Radboudumc, heeft Herma Renkema per 1 juli 2020 benoemd tot Chief Early Development Officer. Ze zal zich sterk richten op de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor mitochondriële ziekten.

lees meer

Nieuwe donorwet van kracht per 1 juli Wat is de impact van deze wet? En wat zijn de grootste misverstanden hierover?

2 juli 2020

Per 1 juli 2020 geldt in Nederland een nieuwe donorwet. Orgaandonatie--coördinator Willem Hordijk licht de impact van de wijziging toe, en neuroloog-intensivist Farid Abdo bespreekt de 5 grootste misverstanden over deze nieuwe wet.

lees meer

Lancering boek over gepersonaliseerde zorg, met medewerking van Radboudumc-experts Hoogleraar en hoofd IC Hans van der Hoeven: ‘Een must-read voor alle zorgverleners, in de breedste zin des woords’

30 juni 2020

In het boek ‘Gepersonaliseerde medische zorg’ staan 14 praktijkvoorbeelden, die onder meer zijn geschreven door experts uit het Radboudumc. Wat kan waardegedreven zorg voor de praktijk opleveren, voor de patiënt én de zorgverlener?

lees meer