Nieuws Extra maatregel toegang Radboudumc door uitbreiding zorg
27 mei 2020

Als u als patiënt een afspraak heeft bij het Radboudumc of op bezoek gaat bij een naaste dan zult u merken dat er iets veranderd is bij binnenkomst. Deze extra maatregel, bovenop alle andere maatregelen, is nodig omdat het door de uitbreiding van onze zorg nu drukker wordt op de poliklinieken en in het ziekenhuis en we de risico’s op de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk willen voorkomen.

Aangescherpte check bij alle ingangen


We werken nu met een aangescherpte check voordat u het ziekenhuis binnen mag gaan. In deze check verzoeken wij u om een (extra) vragenlijst in te vullen. U krijgt na invulling van deze lijst een groene of een oranje kaart mee.

U ontvangt een groene kaart met dagstempel als u alle vragen met nee kunt beantwoorden. U kunt dan doorlopen en via de aangegeven route naar uw afspraak of afdeling. De kaart laat u zien bij de ingang en bij de polikliniek of afdeling waar u uw afspraak heeft.  

U ontvangt een oranje kaart met dagstempel als u op een of meerdere vragen ja heeft geantwoord. Dan treffen we extra voorzorgsmaatregelen in de vorm van een mondneusmasker dat u direct op moet zetten. U kunt dan vervolgens via de aangegeven route naar uw afspraak op de polikliniek of de afdeling. U houdt uw mondneusmasker op tot u het ziekenhuis weer verlaat.

Bent u bezoeker van een opgenomen patiënt en beantwoordt u een of meerdere vragen met ja, dan kunnen we u helaas niet ons ziekenhuis binnen laten gaan.

De verscherpte check wordt gedaan bij al onze huidige ingangen: hoofdingang (hiervoor is de fietsenstalling links van de ingang in gebruik), ingang West (hier staat een controletent vóór de ingang), ingang Oost (hier is de check net na de ingang).

Begeleiders

Wij verzoeken patiënten geen begeleider meer mee te nemen naar een afspraak. Wij begrijpen dat dit een hele ingrijpende maatregel is. Wij doen dit om uzelf, onze patiënten en medewerkers nog beter te beschermen. Hoe minder mensen het Radboudumc bezoeken, hoe kleiner de kans is dat patiënten en bezoekers het virus aan elkaar doorgeven.

Alleen in uitzonderingsgevallen kan één begeleider zonder klachten mee met:
o patiënten die hulp nodig hebben van een mantelzorger of tolk tijdens de afspraak
o patiënten die komen voor een bevalling
o kinderen en jongeren tot 18 jaar

Als u wel met een begeleider mag komen, vult uw begeleider een eigen vragenlijst in bij de ingang. Hiervoor gelden dezelfde regels.

Uitbreiden zorg betekent meer mensen in het huis

We begrijpen dat het voor sommigen een omgekeerde maatregel lijkt. In de maatschappij worden de regels versoepeld, wij als umc breiden onze zorg uit, maar we verscherpen tegelijkertijd ook onze voorzorgsmaatregelen. De extra checks zijn juist nú belangrijk om risico’s op besmetting met het virus zoveel mogelijk te voorkomen, omdat er door de uitbreiding van onze zorg elke dag meer patiënten, begeleiders, bezoekers, medewerkers en studenten in ons huis zijn. 

We vragen uw begrip voor deze extra maatregel. We doen dit voor uw gezondheid en die van uw naasten, en ook voor de gezondheid van onze medewerkers en studenten.

Kijk voor al onze maatregelen hier. https://www.radboudumc.nl/projecten/corona-virus/maatregelen-coronavirus

Meer informatie


Margie Alders

persvoorlichter

+31622421639
neem contact op

Meer nieuws


Kwetsbare Nijmegenaren door corona minder vaak fysiek bij de huisarts

22 januari 2021

De COVID-19-pandemie heeft in 2020 in Nijmegen en omstreken geleid tot een flinke afname van huisartsconsulten voor patiënten met chronische fysieke gezondheidsproblemen. Ook daalde het aantal fysieke consults voor patiënten met mentale klachten, hoewel de vraag daarnaar gelijk bleef.

lees meer

Nieuwste 3D technologie toegepast bij vaardigheidstraining Radboudumc Health Academy

22 januari 2021

Verpleegkundigen oefenen na de training thuis of op de afdeling met 3D anatomische modellen, zodat ze zich sneller vertrouwd voelen om de zorg in de praktijk toe te passen.

lees meer

Rob Aarnoutse benoemd tot hoogleraar aan het Radboudumc

22 januari 2021

Ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog Rob Aarnoutse is benoemd tot hoogleraar 'Translationele farmacologie van antimicrobiële middelen, in het bijzonder geneesmiddelen bij tuberculose'.

lees meer

Bestralings-boost verlaagt kans op terugkeer prostaatkanker

21 januari 2021

Een extra dosis straling precies op de tumor verbetert de vooruitzichten van mannen met niet-uitgezaaide prostaatkanker, zonder extra bijwerkingen. De kans dat de ziekte binnen vijf jaar terugkomt, is voor hen minder groot dan voor mannen die de ‘boost’ niet krijgen.

lees meer