Nieuws Vaccins tegen COVID-19 gearriveerd in Radboudumc

6 januari 2021

Vanochtend om 8.00 uur zijn in het Radboudumc circa 2.000 Pfizer-vaccins – tegen het coronavirus – gearriveerd.

Het Radboudumc is voor Acute Zorgregio Oost het verdeelpunt van het ROAZ (Regionaal Overleg Acute Zorgketen). De vaccins worden gekoeld opgeslagen en direct verdeeld en gedistribueerd naar overige ziekenhuizen in de regio. Het gaat vandaag om vaccins voor circa 2.000 medewerkers, werkzaam in één van zes ziekenhuizen in de regio en bij de twee regionale ambulancediensten.
Een tweede levering, voor circa 1.000 medewerkers, wordt vrijdag 8 januari verwacht.

Vaccinatie voor medewerkers Radboudumc

Voor een kleine 700 medewerkers van het Radboudumc zijn vaccins gereserveerd. Die zijn bedoeld voor medewerkers die cruciaal zijn voor de continuïteit van de acute (COVID-)zorg. Vandaag om 15.00 uur krijgt  Radboudumc-IC-verpleegkundige Karin Vogelesang de eerste vaccinatie.

Uit een enquête onder Radboudumc-medewerkers over hun COVID-19-vaccinatiebereidwilligheid blijkt dat 89 procent van de enquêtedeelnemers zich bereid verklaart zich ('zeker' of 'waarschijnlijk') te laten vaccineren.

Meer informatie


Margie Alders

woordvoerder

+31622421639
neem contact op
lees meer

Meer nieuws


Studenten geven massaal gehoor aan oproep om te helpen in de COVID-zorg

15 december 2021 Bijna 400 studenten Geneeskunde en Verpleegkunde hebben gehoor gegeven aan de oproep van het ziekenhuis om te helpen in de COVID-zorg. lees meer

Aantallen besmettingen, versoepelingen en volle IC's en COVID-afdelingen

8 april 2021 In dit bericht leggen we uit hoe de situatie in de ziekenhuizen, waaronder het Radboudumc, momenteel is en wat we de komende weken verwachten. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet