Nieuws Vaccins tegen COVID19 gearriveerd in Radboudumc
6 januari 2021

Vanochtend om 8.00 uur zijn in het Radboudumc circa 2.000 Pfizer-vaccins – tegen het coronavirus – gearriveerd.

Het Radboudumc is voor Acute Zorgregio Oost het verdeelpunt van het ROAZ (Regionaal Overleg Acute Zorgketen). De vaccins worden gekoeld opgeslagen en direct verdeeld en gedistribueerd naar overige ziekenhuizen in de regio. Het gaat vandaag om vaccins voor circa 2.000 medewerkers, werkzaam in één van zes ziekenhuizen in de regio en bij de twee regionale ambulancediensten.
Een tweede levering, voor circa 1.000 medewerkers, wordt vrijdag 8 januari verwacht.

Vaccinatie voor medewerkers Radboudumc

Voor een kleine 700 medewerkers van het Radboudumc zijn vaccins gereserveerd. Die zijn bedoeld voor medewerkers die cruciaal zijn voor de continuïteit van de acute (COVID-)zorg. Vandaag om 15.00 uur krijgt  Radboudumc-IC-verpleegkundige Karin Vogelesang de eerste vaccinatie.

Uit een enquête onder Radboudumc-medewerkers over hun COVID-19-vaccinatiebereidwilligheid blijkt dat 89 procent van de enquêtedeelnemers zich bereid verklaart zich ('zeker' of 'waarschijnlijk') te laten vaccineren.

Meer informatie


Margie Alders

persvoorlichter

+31622421639
neem contact op

Meer nieuws


Kwetsbare Nijmegenaren door corona minder vaak fysiek bij de huisarts

22 januari 2021

De COVID-19-pandemie heeft in 2020 in Nijmegen en omstreken geleid tot een flinke afname van huisartsconsulten voor patiënten met chronische fysieke gezondheidsproblemen. Ook daalde het aantal fysieke consults voor patiënten met mentale klachten, hoewel de vraag daarnaar gelijk bleef.

lees meer

Nieuwste 3D technologie toegepast bij vaardigheidstraining Radboudumc Health Academy

22 januari 2021

Verpleegkundigen oefenen na de training thuis of op de afdeling met 3D anatomische modellen, zodat ze zich sneller vertrouwd voelen om de zorg in de praktijk toe te passen.

lees meer

Rob Aarnoutse benoemd tot hoogleraar aan het Radboudumc

22 januari 2021

Ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog Rob Aarnoutse is benoemd tot hoogleraar 'Translationele farmacologie van antimicrobiële middelen, in het bijzonder geneesmiddelen bij tuberculose'.

lees meer

Bestralings-boost verlaagt kans op terugkeer prostaatkanker

21 januari 2021

Een extra dosis straling precies op de tumor verbetert de vooruitzichten van mannen met niet-uitgezaaide prostaatkanker, zonder extra bijwerkingen. De kans dat de ziekte binnen vijf jaar terugkomt, is voor hen minder groot dan voor mannen die de ‘boost’ niet krijgen.

lees meer