Nieuws Vaccins tegen COVID19 gearriveerd in Radboudumc
6 januari 2021

Vanochtend om 8.00 uur zijn in het Radboudumc circa 2.000 Pfizer-vaccins – tegen het coronavirus – gearriveerd.

Het Radboudumc is voor Acute Zorgregio Oost het verdeelpunt van het ROAZ (Regionaal Overleg Acute Zorgketen). De vaccins worden gekoeld opgeslagen en direct verdeeld en gedistribueerd naar overige ziekenhuizen in de regio. Het gaat vandaag om vaccins voor circa 2.000 medewerkers, werkzaam in één van zes ziekenhuizen in de regio en bij de twee regionale ambulancediensten.
Een tweede levering, voor circa 1.000 medewerkers, wordt vrijdag 8 januari verwacht.

Vaccinatie voor medewerkers Radboudumc

Voor een kleine 700 medewerkers van het Radboudumc zijn vaccins gereserveerd. Die zijn bedoeld voor medewerkers die cruciaal zijn voor de continuïteit van de acute (COVID-)zorg. Vandaag om 15.00 uur krijgt  Radboudumc-IC-verpleegkundige Karin Vogelesang de eerste vaccinatie.

Uit een enquête onder Radboudumc-medewerkers over hun COVID-19-vaccinatiebereidwilligheid blijkt dat 89 procent van de enquêtedeelnemers zich bereid verklaart zich ('zeker' of 'waarschijnlijk') te laten vaccineren.

Meer informatie


Margie Alders

persvoorlichter

+31622421639
send an email

Meer nieuws


Bijna 2 miljoen euro subsidie voor snellere MRI-scan met artificial intelligence

15 juni 2021

Radioloog en onderzoeker Derya Yakar van het UMCG gaat onderzoek doen naar het verkorten van de duur van MRI-scans bij verdenking op prostaatkanker in samenwerking met onderzoekers van het Radboudumc en de Universiteit Twente

lees meer

Microbioom draagt mogelijk bij aan meer ziekte bij minderheidsgroepen Relatie tussen darmmicrobioom en gezondheid is meer dan onderbuikgevoel

15 juni 2021

Verschillen in de socio-economische achtergrond en het leefmilieu van mensen kunnen leiden tot een ander ziekteverloop en ongelijke kansen op een goede gezondheid.

lees meer

Coronavaccinatie bijschrijven in gele vaccinatieboekje

14 juni 2021

Bent u als patiënt uit de medische hoogrisicogroep in het Radboudumc gevaccineerd tegen corona? Dan kunt u, als u dat wil, in het Radboudumc deze vaccinatie bij laten schrijven in het gele vaccinatieboekje. Dit kan alleen op vertoon van de registratiekaart die bij de vaccinatie is uitgereikt.

lees meer

Levens redden met een pompje in het hart

11 juni 2021

Minder orgaanschade en een grotere kans op overleven na een hartinfarct. Dat is de inzet van startup CardiacBooster, spin-off van het Radboudumc.

lees meer

Nieuw ultrahoogveld-MRI-systeem beschikbaar voor Radboudumc en universiteit

10 juni 2021

Het Erwin L. Hahn Institute (ELH) in Essen heeft een nieuw MRI-systeem aangeschaft. Het Radboudumc en de universiteit, partners in het ELH, kunnen met dit nieuwe apparaat nog gedetailleerder opnames maken, waardoor ook weer meer mogelijkheden voor onderzoek ontstaan.

lees meer