Nieuws Henri Timmers benoemd tot hoogleraar Endocriene Ziekten
8 juni 2020

Henri Timmers is met ingang van 1 mei 2020 benoemd tot hoogleraar Interne geneeskunde, in het bijzonder endocriene ziekten, aan de Radboud Universiteit/Radboudumc.

De nieuwe hoogleraar is deskundig op het gebied van hormoonziekten. Denk hierbij aan aandoeningen van de bijnier, schildklier, hypofyse en geslachtsklieren. Zijn onderzoek spitst zich toe op tumoren van de bijnier. Timmers: ‘Ofschoon deze meestal goedaardig zijn, kunnen ze leiden tot ernstige orgaanschade via overproductie van bijnierhormonen als adrenaline, cortisol en aldosteron.’
Zijn werk varieert van laboratoriumonderzoek naar nieuwe behandelmethoden tot klinische trials bij patiënten. En dit in een context van internationale samenwerking omdat het deels zeldzame ziekten betreft.

Henri Timmers (Veghel, 1971) behaalde in 1997 (cum laude) zijn artsexamen aan de Radboud Universiteit. In 2004 promoveerde hij aan deze universiteit (eveneens cum laude) op onderzoek naar effecten van halsoperaties en -bestraling op het autonome zenuwstelsel.

In 2006 werd Timmers internist-endocrinoloog  in het Radboudumc en in 2007 werd hij benoemd tot universitair hoofddocent bijnierziekten. Van 2006-2008  was hij als postdoctoraal onderzoeker werkzaam in het  National Institutes of Health, Bethesda, V.S.
 Prof. Timmers is bestuurslid van het  European Network for the Study of Adrenal Tumors (www.ensat.org)

 

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Research

Meer nieuws


Kwetsbare Nijmegenaren door corona minder vaak fysiek bij de huisarts

22 januari 2021

De COVID-19-pandemie heeft in 2020 in Nijmegen en omstreken geleid tot een flinke afname van huisartsconsulten voor patiënten met chronische fysieke gezondheidsproblemen. Ook daalde het aantal fysieke consults voor patiënten met mentale klachten, hoewel de vraag daarnaar gelijk bleef.

lees meer

Nieuwste 3D technologie toegepast bij vaardigheidstraining Radboudumc Health Academy

22 januari 2021

Verpleegkundigen oefenen na de training thuis of op de afdeling met 3D anatomische modellen, zodat ze zich sneller vertrouwd voelen om de zorg in de praktijk toe te passen.

lees meer

Rob Aarnoutse benoemd tot hoogleraar aan het Radboudumc

22 januari 2021

Ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog Rob Aarnoutse is benoemd tot hoogleraar 'Translationele farmacologie van antimicrobiële middelen, in het bijzonder geneesmiddelen bij tuberculose'.

lees meer

Bestralings-boost verlaagt kans op terugkeer prostaatkanker

21 januari 2021

Een extra dosis straling precies op de tumor verbetert de vooruitzichten van mannen met niet-uitgezaaide prostaatkanker, zonder extra bijwerkingen. De kans dat de ziekte binnen vijf jaar terugkomt, is voor hen minder groot dan voor mannen die de ‘boost’ niet krijgen.

lees meer