Nieuws Henri Timmers benoemd tot hoogleraar Endocriene Ziekten

8 juni 2020

Henri Timmers is met ingang van 1 mei 2020 benoemd tot hoogleraar Interne geneeskunde, in het bijzonder endocriene ziekten, aan de Radboud Universiteit/Radboudumc.

De nieuwe hoogleraar is deskundig op het gebied van hormoonziekten. Denk hierbij aan aandoeningen van de bijnier, schildklier, hypofyse en geslachtsklieren. Zijn onderzoek spitst zich toe op tumoren van de bijnier. Timmers: ‘Ofschoon deze meestal goedaardig zijn, kunnen ze leiden tot ernstige orgaanschade via overproductie van bijnierhormonen als adrenaline, cortisol en aldosteron.’
Zijn werk varieert van laboratoriumonderzoek naar nieuwe behandelmethoden tot klinische trials bij patiƫnten. En dit in een context van internationale samenwerking omdat het deels zeldzame ziekten betreft.

Henri Timmers (Veghel, 1971) behaalde in 1997 (cum laude) zijn artsexamen aan de Radboud Universiteit. In 2004 promoveerde hij aan deze universiteit (eveneens cum laude) op onderzoek naar effecten van halsoperaties en -bestraling op het autonome zenuwstelsel.

In 2006 werd Timmers internist-endocrinoloog  in het Radboudumc en in 2007 werd hij benoemd tot universitair hoofddocent bijnierziekten. Van 2006-2008  was hij als postdoctoraal onderzoeker werkzaam in het  National Institutes of Health, Bethesda, V.S.
 Prof. Timmers is bestuurslid van het  European Network for the Study of Adrenal Tumors (www.ensat.org)

 

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet