Nieuws Henri Timmers benoemd tot hoogleraar Endocriene Ziekten
8 juni 2020

Henri Timmers is met ingang van 1 mei 2020 benoemd tot hoogleraar Interne geneeskunde, in het bijzonder endocriene ziekten, aan de Radboud Universiteit/Radboudumc.

De nieuwe hoogleraar is deskundig op het gebied van hormoonziekten. Denk hierbij aan aandoeningen van de bijnier, schildklier, hypofyse en geslachtsklieren. Zijn onderzoek spitst zich toe op tumoren van de bijnier. Timmers: ‘Ofschoon deze meestal goedaardig zijn, kunnen ze leiden tot ernstige orgaanschade via overproductie van bijnierhormonen als adrenaline, cortisol en aldosteron.’
Zijn werk varieert van laboratoriumonderzoek naar nieuwe behandelmethoden tot klinische trials bij patiënten. En dit in een context van internationale samenwerking omdat het deels zeldzame ziekten betreft.

Henri Timmers (Veghel, 1971) behaalde in 1997 (cum laude) zijn artsexamen aan de Radboud Universiteit. In 2004 promoveerde hij aan deze universiteit (eveneens cum laude) op onderzoek naar effecten van halsoperaties en -bestraling op het autonome zenuwstelsel.

In 2006 werd Timmers internist-endocrinoloog  in het Radboudumc en in 2007 werd hij benoemd tot universitair hoofddocent bijnierziekten. Van 2006-2008  was hij als postdoctoraal onderzoeker werkzaam in het  National Institutes of Health, Bethesda, V.S.
 Prof. Timmers is bestuurslid van het  European Network for the Study of Adrenal Tumors (www.ensat.org)

 

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws homeResearch

Meer nieuws


Radboudumc en Voeding Leeft willen met nieuwe leefstijlbehandeling kankerprognose verbeteren

3 juli 2020

Radboudumc, Voeding Leeft en de Vereniging Arts en Leefstijl slaan de handen ineen om een leefstijlbehandeling te ontwikkelen voor de groeiende groep kankerpatiënten.

lees meer

Carolijn Ploem per 1 oktober 2020 lid van de Raad van Bestuur van het Radboudumc

3 juli 2020

Drs. Carolijn J. Ploem is door het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit met ingang van 1 oktober 2020 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. Zij krijgt de portefeuille Organisatie van Zorg & Human Resources.

lees meer

Radboudumc-artsen naar Suriname voor COVID-hulp

3 juli 2020

Vandaag vertrekt vanaf Schiphol een landelijk team van COVID-deskundigen naar Suriname om ondersteuning te bieden bij de COVID-zorg aldaar. Het Radboudumc coördineert deze hulpactie en biedt terplekke ook hulp en expertise met de inzet van onder meer infectiologen.

lees meer

Herma Renkema benoemd tot Chief Early Development Officer bij Khondrion

3 juli 2020

Khondrion, een spin-off van het Radboudumc, heeft Herma Renkema per 1 juli 2020 benoemd tot Chief Early Development Officer. Ze zal zich sterk richten op de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor mitochondriële ziekten.

lees meer

Nieuwe donorwet van kracht per 1 juli Wat is de impact van deze wet? En wat zijn de grootste misverstanden hierover?

2 juli 2020

Per 1 juli 2020 geldt in Nederland een nieuwe donorwet. Orgaandonatie--coördinator Willem Hordijk licht de impact van de wijziging toe, en neuroloog-intensivist Farid Abdo bespreekt de 5 grootste misverstanden over deze nieuwe wet.

lees meer

Lancering boek over gepersonaliseerde zorg, met medewerking van Radboudumc-experts Hoogleraar en hoofd IC Hans van der Hoeven: ‘Een must-read voor alle zorgverleners, in de breedste zin des woords’

30 juni 2020

In het boek ‘Gepersonaliseerde medische zorg’ staan 14 praktijkvoorbeelden, die onder meer zijn geschreven door experts uit het Radboudumc. Wat kan waardegedreven zorg voor de praktijk opleveren, voor de patiënt én de zorgverlener?

lees meer