Nieuws Hoofd Intensive Care Hans van der Hoeven
22 maart 2020

Hans van der Hoeven geeft duiding aan de situatie rond IC-bedden en de regio. Hij legt onder andere uit waarom IC-zorg anders is dan andere zorg en vertelt over onze voorbereidingen en (om)scholing voor extra IC-medewerkers.

Hij doet ook een oproep om toch vooral de regels in acht te nemen die nu gelden om verdere besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. De situatie zoals die in Italië nu te zien is hoeft bij ons niet te gebeuren, maar dan moet IEDEREEN zich aan de regels houden. Dan kunnen we die piek opvangen en is er goede zorg voor iedereen, coronapatiënten én andere patiënten.

NOS Journaal, 18.00 en 20.00 uur, NPO1

Meer informatie


Margie Alders

06 22 42 16 39

Meer nieuws


12 Defensie-medewerkers draaien mee in patiëntenzorg Radboudumc borgt zorg langere termijn

8 april 2020

Radboudumc-medewerkers kunnen de zorg op dit moment goed aan. Maar het umc verwacht dat de crisis lang gaat duren. Daarom is het belangrijk de krachten te spreiden. Zo is het Radboudumc beter voorbereid op de lange termijn.

lees meer

Drone NLblijftThuis vliegt boven Radboudumc en neemt boodschap op Zaterdag 4 april om 16.00 uur schreeuwen we van de daken 'Jebentnodig.nl'

5 april 2020

Het Radboudumc bedankt NL en Nijmegen en roept op te doneren voor onderzoek naar middelen om het coronavirus te kunnen bestrijden voor patiënten en zorgmedewerkers.

lees meer

Radboudumc gebruikt UV-boxen voor desinfecteren medische hulpmiddelen 'Enorme aanwinst in verlagen virusload'

3 april 2020

Harry van Goor, hoogleraar Chirurgieonderwijs: ‘Enorme winst: virussen en andere micro-organismen binnen 25 seconden verdwenen’

lees meer

Hans van der Hoeven, Hoofd IC, vertelt hoe het is om nu te werken op de afdeling Intensive Care

2 april 2020

Hans van der Hoeven, Hoofd Intensive Care, was te gast bij Coen Verbraak in het programma De Publieke Tribune.

lees meer