Nieuws Inrichting hoofdingang Radboudumc gewijzigd
8 oktober 2020

Vanaf vrijdag 9 oktober is de inrichting van onze Hoofdingang gewijzigd. Zo is de controlepost bij de hoofdingang buiten het ziekenhuis verdwenen en hebben we de route-aanwijzingen voor bezoekers duidelijker gemaakt.

Dagpas

Patiënten, bezoekers en begeleiders kunnen, zoals gebruikelijk, alleen naar binnen met een dagpas. Een dagpas krijgt u als u de vragen over uw gezondheid heeft beantwoord. We vragen u daarover open en eerlijk te zijn. Als u alle vragen met 'Nee' heeft beantwoord ontvangt u een groene dagpas. Heeft u op 1 of meer vragen met 'Ja' geantwoord, dan ontvangt u een oranje dagpas.

Hoe ontvang ik een dagpas?

Er zijn verschillende manieren waarop u een dagpas kunt ontvangen:

1. Vooraf via mijnRadboud: na het versturen van de vragenlijst vindt u de (digitale) dagpas in mijnRadboud in het menu onder de knop Informatie. Laat de pas op uw mobiele telefoon (of geprint) zien bij de ingang via de rij Toegang met dagpas.

2. Vooraf telefonisch: als u de vragenlijst niet via mijnRadboud heeft ingevuld, wordt u gebeld om de vragen te beantwoorden. Als u mijnRadboud heeft, vindt u de (digitale) dagpas in mijnRadboud in het menu onder de knop Informatie. Laat de pas op uw mobiele telefoon (of geprint) zien bij de ingang via de rij Toegang met dagpas.
Als u geen mijnRadboud heeft kiest u voor de rij Toegang als u nog geen dagpas hebt. Daar geeft u aan dat u bent gebeld, zodat onze medewerkers uw dagpas in de computer kunnen opzoeken.

3. Bij de ingang: als u niet bent gebeld, beantwoordt u de vragen bij de ingang. U ontvangt daar een dagpas. Kies voor de rij Toegang als u nog geen dagpas hebt.

Dagpas bezoekers en begeleider

Bezoekers en begeleiders hebben ook een dagpas nodig. Bij de ingang beantwoordt u de vragen over uw gezondheid en ontvangt u de dagpas. Kies voor de rij Toegang als u nog geen dagpas hebt. Begeleiders en bezoekers met klachten kunnen helaas niet naar binnen.

Komt u voor de eerste keer naar het Radboudumc?

Komt u voor de eerste keer dan kunt u zich als nieuwe patiënt inschrijven bij de inschrijfbalie. Daar worden ook de vragen over uw gezondheid gesteld en ontvangt u een dagpas.

Maatregelen

De reeds geldende coronamaatregelen blijven onverminderd van kracht. Lees meer hierover op onze coronapagina.

 

Hier alvast een sneak peek:

 

Meer nieuws


Verpleeghuizen willen bezoekverbod tijdens tweede golf uit alle macht voorkomen ‘Personeelstekort vormt de grootste dreiging’

30 oktober 2020

Verpleeghuizen willen niet weer (volledig) op slot voor bezoek. Het is echter lastig laveren tussen enerzijds welbevinden van bewoners en anderzijds infectiepreventie, toont onderzoek van het Radboudumc en de Universiteit Maastricht.

lees meer

Mondneusmaskers voor alle bezoekers, patiënten, studenten en medewerkers Aangescherpt beleid vanaf 5 oktober

2 oktober 2020

Met ingang van maandag 5 oktober vraagt het Radboudumc aan alle medewerkers, studenten, patiënten en bezoekers (vanaf 13 jaar) om een mondkapje te dragen in de publieke ruimtes van het ziekenhuis.

lees meer

Terug van vakantie of bezoek aan een gebied met code oranje of rood: aangescherpte maatregelen voor medewerkers, patiënten en bezoekers

10 augustus 2020

Tijdens de vakantieperiode kan het reisadvies in delen van een land wijzigen van code geel, naar oranje of zelfs rood. Om ook na deze periode de veiligheid van onze patiënten, bezoekers en medewerkers te waarborgen, voert het Radboudumc vanaf 10 augustus een aantal aangescherpte maatregelen door.

lees meer

Radboudumc-artsen naar Suriname voor COVID-hulp

3 juli 2020

Vandaag vertrekt vanaf Schiphol een landelijk team van COVID-deskundigen naar Suriname om ondersteuning te bieden bij de COVID-zorg aldaar. Het Radboudumc coördineert deze hulpactie en biedt terplekke ook hulp en expertise met de inzet van onder meer infectiologen.

lees meer

Versoepeling toegangsbeleid Radboudumc Alleen samen voorkomen we verspreiding van het coronavirus

26 juni 2020

Na de eerste weken met het nieuwe toegangsbeleid voor begeleiders en bezoekers in het Radboudumc, is er nu ruimte gekomen om hierin wat te versoepelen. Dit betekent dat er meer uitzonderingen zijn toegevoegd voor begeleiders en bezoekers. Hier leest u hoe u ons kunt bezoeken.

lees meer