Nieuws Afdeling Beeldvorming haalt vierde plek op de wereldranglijst voor ziekenhuizen
29 oktober 2021

De afdeling Beeldvorming van het Radboudumc staat op nummer vier op de wereldwijde ranglijst van US News & World Report voor de beste universiteiten van 2021-2022. US News voert jaarlijks een onafhankelijke boordeling uit van ziekenhuizen over de hele wereld op basis van hun academische wetenschap en reputatie. Zo helpen zij patiënten bij de keuze voor hun zorg.

“Geweldig nieuws,” zegt Mathias Prokop, hoofd van de afdeling Beeldvorming van het Radboudumc. “Ik ben ontzettend trots op onze mensen. Dit is echt een teamprestatie. Alle lof voor de mensen die onze zorg, onderwijs en onderzoek mogelijk maken. Met name in de Verenigde Staten gebruiken studenten en artsen deze prestigieuze ranglijst bij hun keuze voor een studie of opleiding bij een bepaalde universiteit.”

Het onderzoek van de afdeling Beeldvorming focust op technische en klinische innovaties die leiden tot een betere uitkomst voor de patiënt en lagere zorgkosten. Belangrijke onderwerpen zijn de vroege opsporing van longkanker, borstkanker en prostaatkanker en de bijpassende minimaal invasieve behandeling. Ook de betere voorspelling van behandelsucces en de keuze voor de meest geschikte behandeling zijn grote thema’s. De wetenschap omvat het hele spectrum aan diagnostische technieken, waaronder echo, CT, MRI, nucleaire geneeskunde en kunstmatige intelligentie.

In 2020 breidde US News de lijst van beoordeelde vakken en specialismen uit met Radiologie en Nucleaire Geneeskunde. In 2020-2021 stond het Radboudumc op nummer vijf. In de nieuwe editie stijgen ze naar de vierde plek, achter Harvard, Stanford en King’s College London.

Over de ranglijst

Klik hier voor de ranglijst van medische beeldvorming.

Klik hier voor meer informatie over hoe deze ranglijst tot stand komt.
 

Meer informatie


Annemarie Eek

wetenschapsvoorlichter

Meer nieuws


Medici op straat: Ook Nijmeegse artsen en verpleegkundigen de straat op

1 december 2021

In Rotterdam en Utrecht deden ze het al. Het afgelopen weekend zijn ook Nijmeegse artsen de straat op gegaan. Niet om mensen te overtuigen om zich te laten vaccineren, maar om het gesprek met hen aan te gaan en hen goed te informeren.

lees meer

T-Guard kan immuunsysteem resetten

1 december 2021

Al 20 jaar werkt het Nijmeegse Xenikos, een spin-off van het Radboudumc, aan een middel dat het afweersysteem kan resetten.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet