Nieuws De Vaccinatie Twijfeltelefoon wordt wegens groot succes landelijke telefoonlijn

9 december 2021

De Vaccinatie Twijfeltelefoon schaalt wegens het enorme succes op en wordt een landelijke telefoonlijn. De universitaire ziekenhuizen in Utrecht, Amsterdam, Maastricht en ook het Radboudumc in Nijmegen slaan de handen ineen en sluiten zich aan bij dit initiatief.

De lijn zal vanaf maandag 13 december iedere werkdag van 08.30 tot 16.30 uur bereikbaar zijn. Omdat de lijn nu een landelijke telefoonlijn wordt, is er een nieuw nummer in het leven geroepen: 088-7555777.

Daarnaast krijgt de Twijfeltelefoon een eigen website (www.twijfeltelefoon.nl) waar informatie en antwoorden staan op de meest gestelde vragen over de coronavaccins.

Vragen

De meeste mensen die zich niet laten vaccineren, hebben vragen over de veiligheid van het vaccin in relatie tot hun persoonlijke gezondheid of aandoening. Het gaat bijvoorbeeld om vrouwen die zwanger zijn, mensen met een auto-immuunziekte of mensen met ernstige allergie├źn.

De Vaccinatie Twijfeltelefoon is bedoeld voor iedereen die vragen heeft over het coronavaccin en graag medisch advies wil hebben. Deze lijn blijkt een doorslaand succes en wordt gemiddeld door 600 mensen per dag gebeld. Mensen hebben klaarblijkelijk behoefte aan medisch advies omtrent het coronavaccin.

'Onzekerheid wegnemen'

Intensivist Hugo Touw (Radboudumc): 'Het helpt om bij onzekerheden over de vaccinatie een medicus te spreken. Een belletje naar de Twijfeltelefoon kan veel van die onzekerheid wegnemen tijdens een gesprek waarbij alle tijd genomen wordt om vragen te beantwoorden. Hierdoor krijgen mensen een volledig beeld van de voor- en nadelen van een vaccinatie. Ze kunnen dan de voor hen juiste beslissing nemen en hoeven niet alleen af te gaan op de wisselende berichten op social media.'

Meer nieuws


Studenten geven massaal gehoor aan oproep om te helpen in de COVID-zorg

15 december 2021 Bijna 400 studenten Geneeskunde en Verpleegkunde hebben gehoor gegeven aan de oproep van het ziekenhuis om te helpen in de COVID-zorg. lees meer

Medici op straat: Ook Nijmeegse artsen en verpleegkundigen de straat op

1 december 2021 In Rotterdam en Utrecht deden ze het al. Het afgelopen weekend zijn ook Nijmeegse artsen de straat op gegaan. Niet om mensen te overtuigen om zich te laten vaccineren, maar om het gesprek met hen aan te gaan en hen goed te informeren. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet