Nieuws Radboudumc benoemt dertien vrouwelijke hoogleraren
29 april 2021

Het Radboudumc heeft dertien vrouwelijke onderzoekers, docenten en clinici tot hoogleraar benoemd. Met hun aanstelling neemt het percentage vrouwelijke hoogleraren toe tot dertig procent.

Vrouwelijke hoogleraren zijn, net als bij andere umc’s, ondervertegenwoordigd in het Radboudumc. Dat moest anders. Daarom zijn na een intensieve selectieprocedure dertien topacademici aangesteld als hoogleraar. Hun vakgebieden beslaan het hele (bio-)medische veld, variërend van fundamenteel en translationeel tot klinisch onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg.

Jan Smit, decaan en vicevoorzitter van de Raad van Bestuur: “We hebben lange tijd het idee gehad dat talent altijd boven komt drijven. In de praktijk bleek dat echter niet altijd het geval te zijn. Nu er met deze aanstellingen meer vrouwen op sleutelposities zitten, en dus vaker betrokken zijn bij beleidsvorming en sollicitatieprocedures, zijn we ervan overtuigd een volgende belangrijke stap te zetten naar een meer inclusieve organisatie.”

De volgende hoogleraren zijn benoemd:

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Research

Meer informatie


Pauline Dekhuijzen

wetenschaps- en persvoorlichter

send an email

Meer nieuws


Nijmeegse onderzoekers ontwikkelen plug-and-play platform voor ChIP-seq Platform geeft aanzet voor epigenetische toepassingen in kliniek

7 mei 2021

Het team van moleculair bioloog Hendrik Marks en het Amerikaanse bedrijf Fluidigm hebben een nieuwe, geautomatiseerde techniek voor ChIP-seq ontwikkeld

lees meer

Fabio Jakobsen: ‘Nog even en ik kan weer vrijuit lachen’ Behandeling wielrenner in Radboudumc na pijnlijke valpartij bijna afgerond

7 mei 2021

Met afgrijzen zagen we 5 augustus 2020 op tv de valpartij van wielrenner Fabio Jakobsen in de massasprint tijdens de Ronde van Polen. Voor zijn leven werd gevreesd. Maar gelukkig kan hij het navertellen. Zijn behandeling is bijna afgerond in het Radboudumc.

lees meer

Malariavaccin moet rekening houden met immuunsysteem van ontvanger

6 mei 2021

Gecontroleerde menselijke malaria-infecties bij Afrikanen die al malaria hebben gehad en Europeanen zonder voorafgaande malaria-infecties, geven uiteenlopende reacties in het afweersysteem.

lees meer

Subsidies voor Radboudumc en universiteit in NWO Open Competitie

6 mei 2021

Vier onderzoeksprojecten van het Radboudumc de Radboud Universiteit krijgen een NWO Open competitie-subsidie van het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen.

lees meer

Eerste patiënt met bloedstelpende pleister behandeld in Radboudumc GATT Technologies zet stap naar klinisch onderzoek

5 mei 2021

Bij een patiënt die recent in het Radboudumc aan de lever is geopereerd, werd een innovatieve bloedstelpende pleister (GATT-Patch) van het Nijmeegse bedrijf GATT Technologies gebruikt.

lees meer