Nieuws Jouw onderzoek of wetenschapsactiviteit op een evenement of festival?

5 december 2023

Honderden enthousiaste mensen die spontaan langskomen en graag meedoen met jouw activiteit of wetenschappelijk onderzoek. Dat bieden evenementen en festivals. We willen als Radboudumc het komende jaar graag op verschillende evenementen staan, zoals bijvoorbeeld afgelopen jaar op Lowlands Science met ons muggenonderzoek. Heb je een goed idee? Neem dan contact op met de wetenschapsvoorlichters.

Eén van onze taken als UMC is dat we kennis verspreiden en delen met een groot publiek. Landelijke evenementen zijn bij uitstek een plek waar we onze expertise kunnen laten zien. Het komende jaar staan verschillende evenementen gepland, waar het Radboudumc zich kan profileren met onderzoek. Dat mag een wetenschappelijk onderzoek zijn waar mensen aan deelnemen, zoals op Lowlands Science, maar het kan bijvoorbeeld ook een activiteit zijn voor kinderen. Dit zijn de opties voor 2024:

InScience

Wanneer: 14 t/m 17 maart
Wat: internationaal wetenschapsfilmfestival
Wie: ongeveer 8000 bezoekers van alle leeftijden
Waar: Nijmegen
Meer info: InScience is een festival waar internationale wetenschappers, filmmakers en publiek elkaar ontmoeten om de nieuwste inzichten te delen die de wereld van morgen vormgeven. Hier zijn ook mogelijkheden voor onderzoek / interactie met een breed publiek. Niet alleen in filmtheater LUX, maar bijvoorbeeld ook in een grote koepeltent op het Mariënburgplein.

Expeditie Next

Wanneer: woensdag 1 mei
Wat: wetenschapsfestival voor kinderen
Wie: 3000 tot 5000 kinderen in de basisschoolleeftijd van zes tot twaalf jaar
Waar: Zutphen
Meer info: Expeditie Next wordt georganiseerd vanuit de Nationale Wetenschapsagenda en staat op plaatsen waar normaalgesproken niet veel kinderen met wetenschap in aanraking komen. 

Vierdaagsefeesten (onder voorbehoud)

Wanneer: 13 t/m 19 juli
Wat: grootste evenement van Nederland
Wie: bijna 400.000 unieke bezoekers, veelal tussen de 18 en 34 jaar oud
Waar: Nijmegen
Meer info: De Vierdaagsefeesten worden georganiseerd door de Stichting Vierdaagsefeesten. We zijn met de gemeente en andere kennisinstellingen in overleg over een locatie in de Nijmeegse binnenstad waar we ons als Radboudumc kunnen laten zien en onze kennis kunnen delen met een groot, algemeen publiek.

Lowlands Science

Wanneer: 16 t/m 18 augustus
Wat: wetenschapsfestival voor volwassenen op Lowlands festival
Wie: 60.000 enthousiaste festivalbezoekers, gemiddeld 28 jaar oud
Waar: Biddinghuizen
Meer info: Enkele voorbeelden van onderzoek van het Radboudumc op Lowlands Science zijn Muggenmagneet (2023) en Veerkracht en Dr. Bob (2022).

Weekend van de Wetenschap

Wanneer: weekend van 5 en 6 oktober
Wat: wetenschap van het Radboudumc gepresenteerd op de open dag
Wie: 3000 bezoekers aan de open dag van alle leeftijden
Waar: Nijmegen
Meer info: Weekend van de Wetenschap is een landelijk initiatief, waar het Radboudumc graag aan mee doet.

Heb je een goed idee voor iets dat je wilt doen of testen met een groot publiek? Neem dan contact op met Annemarie Eek. Zie contactinfo onderaan deze pagina.

Meer informatie


Annemarie Eek

wetenschapsvoorlichter

neem contact op

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet