Nieuws Sara Lynn Blanken één van de nieuwe Faces of Science

9 maart 2023

Hoe ziet je leven eruit wanneer je een beginnende wetenschapper bent? Voor de tiende keer heeft de KNAW twaalf talentvolle promovendi geselecteerd om verslag te doen van hun dagelijks werk en leven. Onder hen is Sara Lynn Blanken, onderzoeker van het Radboudumc. 

Op Facesofscience.nl bloggen tientallen promovendi over hun onderzoek, de wetenschap in het algemeen en hun leven als wetenschapper. De blogs zijn interessant voor iedereen die wil weten hoe wetenschap werkt in de praktijk. Ze geven daarnaast een realistisch beeld aan studenten die moeten beslissen of ze in de wetenschap verder willen, en voor leerlingen uit 5 en 6 VWO die voor een studiekeuze staan.

Sara Lynn Blanken van de afdeling Medische Microbiologie doet onderzoek naar malaria. In Nederland vinden we muggenbeten vooral vervelend, maar elders kunnen ze ook nog eens heel gevaarlijk zijn. Tropische muggensoorten kunnen malaria, een dodelijke infectieziekte, doorgeven van mens op mens. Blanken onderzoekt wat deze overdracht beïnvloedt, met als doel de verspreiding van malaria zoveel mogelijk te voorkomen. 

Als Face of Science wil ze scholieren in aanraking brengen met wetenschap, zeker in wijken waar een keuze voor de wetenschap minder vanzelfsprekend is. In het bijzonder hoopt ze meisjes enthousiast te maken voor een carrière in de wetenschappelijke wereld. Ze is geselecteerd door de Koninklijke Nederlandse Akademie voor Wetenschappen, KNAW.

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Prijzen en benoemingen

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet