Over Lectora Online

Lectora Online is een auteurstool waarmee digitaal leermateriaal kan worden gemaakt.

lees meer

Over Lectora Online

Lectora Online is een auteurstool waarmee digitaal leermateriaal kan worden gemaakt. Met Lectora Online kun je een interactieve educatieve module maken die kan worden gebruikt als website of binnen een digitale leeromgeving zoals Brightspace en de Online Leeromgeving voor medewerkers.

Verschillende mediatypen

Je kunt verschillende mediatypen zoals tekst, afbeeldingen, audio, video en animatie gebruiken. In Lectora Online kun je verschillende soorten vraagtypen en opdrachten aanmaken. Dit leidt uiteindelijk tot een pakket digitaal leermateriaal (ofwel een e-learningmodule) met een duidelijke structuur en didactische aanpak. Je hebt hiermee invloed en controle op de inhoud en vormgeving, het type oefeningen en de manier waarop de lerende door het leermateriaal wordt gestuurd.

Meer weten?

Bekijk de voorbeeld e-learningmodule om te zien wat er kan met Lectora Online. Kijk ook eens naar de mogelijkheden die het team digitale leermiddelen RHA biedt. 

E-learning­module laten produceren

Er zijn verschillende mogelijkheden, Team Digitale leermiddelen kan je hierbij helpen. lees meer

Etalage digitale leermiddelen

Bekijk hier inspirerende voorbeelden. lees meer

Etalage digitale leermiddelen

Bekijk voorbeelden in onze etalage digitale leermiddelen in Brightspace. Open deze link met Google Chrome en log in met je z-nummer.

Heb je geen toegang? Mail de postbus digitaal leren en innoveren om toegang te vragen.

E-learningmodule zelf produceren


Licentie

Om zelf in Lectora Online een e-learningmodule te produceren heb je een licentie nodig. lees meer

Licentie

Om zelf in Lectora Online een e-learningmodule te produceren heb je een licentie nodig. Deze kun je lenen of aanschaffen. 

Licentie lenen

De Radboudumc Health Academy heeft een beperkt aantal licenties beschikbaar voor uitleen aan docenten. Toewijzing gebeurt op basis van volgorde van het geplande onderwijs waarvoor een e-learningmodule moet worden ontwikkeld. Een licentie wordt voor twee aaneengesloten maanden uitgeleend.
Aan het einde van de uitleentermijn dien je zelf je materiaal te downloaden en op te slaan, denk hierbij naast de gepubliceerde versie ook aan het exporteren van de Lectora module (.pkg). Wij verzorgen géén backup van je materiaal.
 
Je kunt een leenlicentie aanvragen via ICT zelfservice o.v.v. ‘Lectora leenlicentie’.
Vermeld op welke afdeling je werkzaam bent, de begindatum van het onderwijs, de gewenste ingangsdatum van de leenlicentie en de doelgroep waarvoor de e-learningmodule ontwikkeld of aangepast moet worden  (studenten GNK, BMW, MMD, THK, AIOS, verpleegkundigen, specialisten of anders ).

Licentie zelf aanschaffen

Wil je direct en altijd aan de slag? Schaf dan een eigen (afdelings)licentie aan, deze kost ca €1000, excl. BTW per jaar. Als je in de loop van een kalenderjaar een licentie aanschaft, wordt de prijs naar rato berekend tot het einde van het kalenderjaar.

Je kunt een afdelingslicentie aanvragen via ICT zelfservice o.v.v. “Lectora kooplicentie”. Vermeld in de tekst van de aanvraag je afdeling en kostenplaatsnummer en de ingangsdatum van de licentie. Je afdelingshoofd moet akkoord gaan met de doorbelasting van de kosten.


Ontwerpproces

Bij het ontwerpen van een digitaal leermiddel komt veel kijken. Je moet niet alleen nadenken over de inhoud, maar ook over de manier waarop je inhoud presenteert en vormgeeft. Dit leg je vast in een script. Meer weten

Template

Het gebruik van een template (een sjabloon) maakt het ontwikkelen van een e-learningmodule gemakkelijk. lees meer

Template

Een template is een sjabloon waarin de vorm, opmaak en navigatie deels zijn vastgelegd. Hiermee wordt het ontwikkelen van een e-learningmodule erg gemakkelijk. In Lectora Online vind je verschillende templates die ontwikkeld zijn in de huisstijl van het Radboudumc. Bekijk de verschillende mogelijkheden hier.


Cursussen

We bieden enkele cursussen aan die je kunnen helpen bij het maken van een e-learningmodule. lees meer

Cursussen

We bieden enkele cursussen aan die je kunnen helpen bij het maken van een e-learningmodule. Schrijf je in door een mail te sturen naar birgit.rissenbeek@radboudumc.nl, en noem in je mail de cursusnaam.

Basiscursus Lectora Online

Wil je zelf aan de slag met Lectora Online om je e-module te produceren of aan te passen? Of wil je weten welke mogelijkheden Lectora Online biedt, meld je dan aan voor de basistraining Lectora Online

Kennisclip of e-learningmodule maken? Maak je eigen script!

Kennisclip of e-learningmodule, het start allemaal met een goed script. Leer hoe je een script kunt maken en verken welke mogelijkheden voor digitale leermiddelen er zijn bij de RHA.

  • Medewerkers
  • Intranet