Onderwijs Doelgroepen Scholieren Radboud College Tours Beroepen op de operatiekamer

Over deze Radboud College Tour

Tijdens deze Radboud College Tour bezoek je een operatiekamer en kun je kennismaken met de opleiding tot Operatieassistent en Anesthesiemedewerker. lees meer

Over deze Radboud College Tour

Het volgen van deze Radboud College Tour geeft je een unieke kans om te ervaren wat de werkzaamheden van een Operatieassistent en Anesthesiemedewerker zijn en welke apparatuur zij gebruiken op de moderne operatiekamers van het Radboudumc. Je bezoekt in OK kleding twee operatiekamers op de afdeling operatiekamers in het Radboudumc. Onder begeleiding van studenten krijg je uitleg over de opleiding en maak je kennis met de werkzaamheden op een operatiekamer. Je leert om chirurgische instrumenten te gebruiken en beademingstechnieken toe te passen op een pop.

Aanmelden

In het najaar organiseren wij weer een editie van de College Tour, houd deze pagina in de gaten voor nieuwe data. 

lees meer

Contact

Dominique de Santy
Heb je vragen of opmerkingen? Laat het me weten.

contact

Over dit beroep

Een baan als operatieassistent of anesthesie­medewerker

Wat betekent het om operatieassistent of anesthesiemedewerker te zijn? En wat verwachten we van jou?

lees meer

Een baan als operatieassistent of anesthesie­medewerker

Operatieassistent

Als operatieassistent assisteer je de chirurg tijdens de operatie. Dit kan alleen als je goed weet wat de behandeling en de operatietechniek inhoudt en welke complicaties kunnen optreden.

Wat verwachten we van jou?
Je bent stressbestendig, kunt tegen bloed en vindt lang staan geen probleem. Je denkt mee en vooruit. Je bent zelfstandig en kunt goed samenwerken in een steeds wisselend team.

Anesthesiemedewerker

Als anesthesiemedewerker assisteer je de anesthesioloog bij de behandeling van de patiënt vóór, tijdens en na de operatie.

Wat verwachten we van jou?
Je bent punctueel, stressbestendig, flexibel en kunt goed handelen in spannende situaties. Je kunt rustig blijven in onverwachte omstandigheden, bent niet verlegen en durft teamleden aan te spreken op handelen en gedrag.


Proef de sfeer

Benieuwd hoe deze opleiding eruitziet? Bekijk hier de video over de opleidingen operatieassistent en anesthesiemedewerker!


De opleiding

Het Radboudumc heeft voor de opleiding Operatieassistent en de opleiding Anesthesiemedewerker een samenwerkingsverband met UMC Utrecht Academie. 

lees meer

De opleiding

Het Radboudumc heeft voor de opleiding Operatieassistent en de opleiding Anesthesiemedewerker een samenwerkingsverband het UMC Utrecht Academie. Het theoretisch onderwijs volg je bij de Utrecht Academie. Je stages vinden plaats in het Radboudumc. 

Kijk voor meer informatie over de opleiding Anesthesiemedewerker - UMC Utrecht op de website van de Utrecht Academie. 

Kijk voor meer informatie over de opleiding Opleiding Operatieassistent - UMC Utrecht op de website van de Utrecht Academie.
 


Drie vragen aan Noortje Westerveld

Noortje is operatieassistent in opleiding en helpt mee bij de Radboud College Tour. lees meer

Drie vragen aan Noortje Westerveld

Noortje is operatieassistent in opleiding en helpt mee bij de Radboud College Tour.

1. Hoe ben je bij deze studie gekomen?

Na mijn eindexamen ben ik begonnen aan de studie ergotherapie. Toen ik 21 was heb ik deze opleiding met succes afgesloten maar ik ging mij steeds vaker afvragen of ik nu echt als ergotherapeut aan de slag wilde gaan. De gedachte aan een opleiding tot operatieassistent kwam steeds vaker in mij op. Ik heb de knoop doorgehakt toen ik na een aantal sollicitaties binnen de ergotherapie geen baan kon vinden. Ik schreef een sollicitatiebrief op vacatures voor de opleiding tot operatieassistent en werd in het Radboudumc uitgenodigd voor een gesprek en een assessment.

2. Heb jij zelf ook een college tour gevolgd?

De Radboud College Tours bestonden helaas nog niet toen ik mijn keuze moest maken. Ik denk dat de Tours een goed beeld geven van mijn opleiding en uiteindelijke beroep binnen het Radboudumc. Scholieren die zich inschrijven kunnen ervaren en voelen hoe het is om in een operatiepak op een operatiekamer te zijn en maken kennis met instrumentarium en de werkzaamheden.

3. Wat is jouw rol bij de college tour?

Ik heb als student een Radboud College Tour georganiseerd en scholieren begeleid. Ik heb het enthousiasme van scholieren gezien en gehoord hoe het hen kan helpen bij het maken van de vaak lastige studiekeuze. Bij mij is het uiteindelijk zonder een Radboud College Tour ook goed gekomen. Ik vraag mij natuurlijk wel af hoe mijn studiekeuze was gelopen wanneer ik dat wel had kunnen doen.

  • Medewerkers
  • Intranet