Over de opleiding

Als anesthesiemedewerker assisteer je de anesthesioloog bij de behandeling van de patiënt vóór, tijdens en na de operatie. Je leert alle materialen, medicamenten en apparatuur die tijdens een operatie nodig zijn voor de narcose (het in slaap brengen van de patiënt) te verzorgen. Daarnaast leer je hoe de vitale lichaamsfuncties van de patiënt te bewaken vóór, tijdens en na de operatie. Je wordt expert in het bedienen van de anesthesieapparatuur. Na de operatie begeleid je de patiënt naar de verkoeverkamer. Anesthesiemedewerker is een uitdagend beroep met veel afwisseling!

De opleiding Anesthesiemedewerker wordt door de UMC Utrecht Academie verzorgd. Tijdens de stages in het Radboudumc word je begeleid door gediplomeerde anesthesie-medewerkers of derdejaars studenten en opleiders van de Radboudumc Health Academy.

Kijk voor meer informatie over de opleiding Anesthesiemedewerker op de website van de UMC Utrecht Academie.

Onderwijs Scholingen Anesthesiemedewerker

Over de opleiding

Als anesthesiemedewerker assisteer je de anesthesioloog bij de behandeling van de patiënt vóór, tijdens en na de operatie.

lees meer

Meer weten? Neem contact op

Anesthesie-assistent

(024) 361 97 11
contact

In het kort

  • Je bent punctueel, stressbestendig en flexibel. Ook blijf je rustig in onverwachte omstandigheden.


  • Dit leer je

    Je onderhoudt alle hulpmiddelen en apparatuur die nodig zijn voor een operatie en bereidt deze voor. Je assisteert de anesthesioloog bij het in- en uitleiden van de narcose. Je bewaakt de vitale functies van de patiënt tijdens de operatie en bent de schakel tussen patiënt en operatieteam.

  • Zoveel tijd kost het

    De opleiding heeft een duale structuur. De studie begint met een periode op school, daarna begint je werk op een operatiekamercomplex. In iedere leerperiode werk je een aantal weken en volg je een aantal weken onderwijs. De opleiding duurt drie jaar.

Beroepen op de operatiekamer College Tour

Als Operatieassistent en Anesthesiemedewerker werk je intensief samen met een team van professionals op een operatiekamer.

lees meer

Radboud College Tours en Thema Tours in de praktijk

Heb jij belangstelling voor een beroep in de gezondheidszorg maar twijfel je nog welk beroep bij jou past? Het volgen van een Radboud College Tour of Thema Tour kan je helpen!

lees meer

Open Dagen

Kijk voor meer informatie op de website van de HAN. meer informatie