Medische bibliotheek verdieping 1

De medische bibliotheek is onderdeel van de universiteitsbibliotheek van de Radboud Universiteit. Deze plek in het Experience Center biedt studiewerkplekken met en zonder PC, voor studenten en medewerkers. Daarnaast biedt de bibliotheek toegang tot een digitale collectie (advies)boeken, tijdschriften en databases. Enkele boeken zijn nog fysiek op locatie aanwezig. Voor hulp of vragen kunt u terecht bij de informatiespecialisten via medischebibliotheek@radboudumc.nl of Ask your librarian.

Meer informatie over e-books, zoeksystemen en literatuuronderzoek vindt u in de UB-gids Medische Wetenschappen.

Een eerste indruk

De medische bibliotheek bestaat uit twee ruimtes: een ruimte waar men rustig kan samenwerken en een stilteruimte achter de glazen wand.

Over het Radboudumc Experience Center

Grenzeloos samenwerken in het Experience Center

Een ontmoetingsplek om te leren, te innoveren, en te verbinden. Een plek voor inspiratie, voor samenkomen, voor synergie. Ontdek hier alles wat het Radboudumc Experience Center te bieden heeft! lees meer

Grenzeloos samenwerken in het Experience Center

Een centrale plek op onze campus om te leren, innoveren en ontmoeten, dat is het Experience Center.

Zorgprofessionals, studenten, onderzoekers, medewerkers, patiënten en bezoekers komen hier samen en worden geïnspireerd om te leren, innoveren en elkaar te ontmoeten. Naast trainingen en evenementen bieden de openbare ruimtes voldoende ruimte hiervoor.

Het doel: Grenzeloos samen werken aan de gezondheidszorg van de toekomst!

Wat is er te vinden in het Experience Center?

Allereerst een warm welkom door de koffiebar van barista Blommers, waar heerlijke koffie en zoete broodjes verkrijgbaar zijn. De entree biedt ook mooie zitjes met plek voor formele en informele ontmoetingen. Op de benedenverdieping bevinden zich congres- en vergaderzalen. Daarbij voor events een flexibel horecapunt met een duurzaam concept. Let op: vanwege de coronamaatregelen is het horecapunt momenteel gesloten. Ook serveert Blommers alleen to go en zijn de zitjes niet beschikbaar.

Het Experience Center biedt daarnaast volledig vernieuwde faciliteiten voor praktijkonderwijs en simulatie. Het Radboudumc Innovation Park bevindt zich hier, dé plek voor innovatie en inspiratie. Ook de Medische Bibliotheek is hier, en het projectenplein waar studenten kunnen samenkomen. Met elkaar, en met professionals uit het werkveld. Er is veel te beleven in het Experience Center, ontdek het op deze pagina!

Een gebouw vol inspiratie

Klik op de afbeelding om deze groter te bekijken

Benieuwd naar de indeling van het Experience Center? Bekijk dan de plattegrond per afdeling.


Contact

Voor specifieke vragen over mogelijkheden in het Experience Center, neem contact op met:

Wat vindt u hier?


Congres- en vergader­ruimtes verdieping -1

Er zijn inspirerende en creatieve ruimtes om elkaar te ontmoeten en mooie dingen te realiseren. lees meer

Congres- en vergader­ruimtes verdieping -1

Op de benedenverdieping (-1) van het Experience Center bevinden zich het auditorium, verschillende zalen voor grotere bijeenkomsten, en een aantal kleinere vergaderzalen. Tevens zijn er horecavoorzieningen met een duurzaam, flexibel en speels karakter.

Wij zien het Experience Center als poort naar de wereld, vanuit onze thuisbasis Nijmegen. Zalen hebben daarom namen als "Waalbrug" en "Snelbinder", naar bekende Nijmeegse bruggen.

Congressen kunnen georganiseerd worden via Events van de Radboudumc Health Academy.


Projectenplein verdieping 0

Een inspirerende ruimte waarin studenten projectmatig samen kunnen werken. Daaromheen bevinden zich kleine overlegruimtes. lees meer

Projectenplein verdieping 0

Het projectenplein is primair gericht op projectmatig samenwerken voor studenten. Rondom het plein bevinden zich 8 ruimtes waar in groepjes kan worden gewerkt. Studenten kunnen deze ruimtes via de Radboud Universiteit reserveren. Zij kunnen hier ook professionals uit het latere werkveld uitnodigen in het kader van projecten. 

Het Projectenplein bevindt zich op de begane grond van het Experience Center: route 11.


Innovation Park verdieping 0

Een creatieve broedplaats voor collega's van het Radboudumc. De Radboudumc Health Innovation Labs bevinden zich hier. lees meer

Innovation Park verdieping 0

Het Innovation Park is de creatieve broedplaats van het Experience Center. Dit is waar innovatie tot stand komt, want dit is de thuisbasis van Radboudumc Health Innovation Labs.

In het Innovation Park kunnen verschillende partijen betrokken bij het innovatieproces van het Radboudumc samenkomen om kennis. en ervaringen te delen. Gezamenlijk komen zij tot succesvolle implementatie van kansrijke concepten, met als doel de zorg te verbeteren voor patiënten en/of zorgprofessionals.

Innoveren bij het Radboudumc

Bij Radboudumc zijn we ervan overtuigd dat innovaties de sleutel zijn voor de gezondheidszorg van de toekomst. We zijn daarom voortdurend bezig met innovatie in alle facetten van de gezondheidszorg. Zo ontwikkelden we Beter uit Bed, waarbij beweging een medicijn wordt. Ook de app WondGezond is een innovatie van Radboudumc. Via deze app de monitoring van wondgenezing na een operatie van een patiënt vanuit huis. Benieuwd naar meer? Lees meer over innoveren bij het Radboudumc.

Samenwerken om te innoveren

Graag werken we samen met partners uit het bedrijfsleven en de overheid, om samen een significante impact op gezondheidszorg te hebben. Bent u geïnteresseerd? Lees meer op Radboudumc en partners.

 


Medische bibliotheek verdieping 1

De medische bibliotheek staat ter beschikking voor studenten en zorgprofessionals. Hier kun je de (digitale) collectie raadplegen en in stilte studeren. lees meer

Skills- en Simulatielab verdieping 2

Een veilige leeromgeving waar studenten en zorgprofessionals de ruimte krijgen te leren van en experimenteren met onze onderwijsinnovaties. lees meer

Skills- en Simulatielab verdieping 2

Op de tweede verdieping van het Experience Center bevinden zich faciliteiten voor simulatieonderwijs. Hier krijgen studenten en zorgprofessionals de ruimte om te leren en experimenteren met de onderwijsinnovaties die we ontwikkelen. Dit kan samen met peers, interprofessioneel, maar ook op eigen gelegenheid. 

In het Skills- en Simulatielab is continue aandacht voor het trainen in zo realistisch mogelijke settings. Zo wordt er getraind met augmented reality beelden in een brandwondentraining en met 3D geprinte modellen voor het oefenen van canulezorg bij COVID-patiënten. 

Er kan hier getraind worden voor de opvang van de vitaal bedreigde patiënt, of het toepassen van complexe methoden zoals laparoscopie en bronchoscopie. Ook zijn hier faciliteiten voor allerlei vaardigheidstrainingen. Van reanimatietrainingen tot infusen prikken, chirurgisch wassen en KNO onderzoek.

Meer uitgebreide informatie is te vinden op Skills- en Simulatielab.


Consult- en praktijkonderwijs verdieping 2/3

Door de praktijk zo goed mogelijk na te bootsen, kunnen de aangeleerde vaardigheden direct toegepast worden op de werkplek. lees meer

Consult- en praktijkonderwijs verdieping 2/3

Op de tweede en derde verdieping van het Experience Center realiseerden we een veilige leeromgeving. Hier worden studenten, zorgprofessionals, patiënten en mantelzorgers geïnspireerd om te leren en te experimenteren met verschillende onderwijsinnovaties. Ze hebben hier de mogelijkheid om samen met peers, interprofessioneel, of op eigen gelegenheid te leren.

Faciliteiten

Op deze verdiepingen bevinden zich consultruimtes, werkgroepruimtes en skills ruimtes voor het oefenen van specifieke vaardigheden met fantomen en andere hulpmiddelen. Meer informatie over deze faciliteiten is te vinden op de pagina klinisch trainingcentrum

Collega's die deze ruimtes willen reserveren kunnen terecht op de pagina onderwijsruimte reserveren

Consult- en praktijkonderwijs

Maar liefst 18 onderzoekskamers telt de derde verdieping van het Experience Center. In deze kamers staat  een onderzoeksbank met de nodige hulpmiddelen voor lichamelijk onderzoek, en een overlegtafel met pc.

Tevens zijn er skills-ruimtes, waarin specifieke vaardigheden getraind kunnen worden met bijvoorbeeld fantomen en andere hulpmiddelen. Ook reanimatieonderwijs vindt hier plaats. En er zijn werkgroepruimtes, allemaal uitgerust met een onderzoeksbank.

Grenzeloos samenwerken

Leren

"Een consult oefenen in een ruimte die er als echt uitziet maakt dat het ook nog echter voelt!"

Ontmoeten

"Zo centraal op de campus is het Experience Center echt een inspirerende ontmoetingsplek met prettige ruimtes."

Innoveren

"Iedereen in het Radboudumc mag en kan innoveren. Het Experience Center is dé plek daarvoor, van idee tot uitvoer."
  • Medewerkers
  • Intranet