Radboudumc en partners Vroege fase financiering voor Simmunext

11 augustus 2023

Simmunext Biotherapeutics BV, een spin-off bedrijf van het Radboudumc, de Radboud Universiteit en het Oncode Instituut, gaat nu verder met de ontwikkeling van een innovatieve kankertherapie met een impuls van het Vroege Fase Financieringsfonds Gelderland (VFF Gelderland). De investering zal verder onderzoek naar de werkzaamheid en het potentieel van de behandeling mogelijk maken.

De baanbrekende therapie van Simmunext is gericht op het versterken van de immuunrespons van het lichaam tegen kankercellen door gebruik te maken van nieuwe synthetische biopolymeren die de immuunresponscellen van het lichaam repliceren om zo T-cellen te activeren, de cellen die zich richten op specifieke lichaamsvreemde cellen, zoals tumorcellen, en deze doden. Onder leiding van Oncode Investigator Carl Figdor richt de behandeling zich op het gebruik van Simmunext's biopolymeer om T-cellen te activeren tegen specifieke tumorcellen.

Hoewel de platformtechnologie van Simmunext net als conventionele methoden kan worden gebruikt om T-cellen buiten het lichaam te activeren, is de kracht van de benadering van Simmunext dat deze intern kan worden gebruikt om T-cellen binnen de patiënt te activeren, wat enorm effectief en logistiek voordelig zou kunnen zijn, aangezien een dergelijke in vivo therapie de tijd voor patiënten om een behandeling te ontvangen zou verkorten - door de Simmunext therapie te ontvangen in plaats van de T-cellen van de patiënt te moeten isoleren, naar een externe faciliteit te sturen voor verwerking en vervolgens terug te sturen naar het ziekenhuis voor reïnfusie bij de patiënt, een tijd- en kostenintensief proces. 

Met de financiering van VFF Gelderland kan Simmunext werken aan het aantonen van de levensvatbaarheid van haar aanpak, een stap dichter bij een effectievere en toegankelijkere behandeling voor kankerpatiënten.

Bron: https://www.oncode.nl/news/simmunext-biotherapeutics-bv-receives-further-funding

Meer nieuws


Radboudumc Investment Day opnieuw druk bezocht

16 oktober 2023

Op 12 oktober vond voor de derde keer de Radboudumc Investment Day plaats. Wetenschappers, ondernemers en investeerders uit de life sciences & health sector kwamen bij elkaar in het Radboudumc Experience Center om kennis uit te wisselen, te netwerken en te praten over nieuwe samenwerkingen.

lees meer

Het startup ecosysteem in Nijmegen een boost geven!

22 juni 2023

TechleapNL, Radboud Universiteit, Radboudumc en de gemeente Nijmegen organiseerden een succesvol evenement waar innovatieve health en high-tech startups hun visie deelden op de uitdagingen en kansen voor het lokale startup ecosysteem.

lees meer

Maak kennis met: Healthy Ideas, Healthy Returns

2 juni 2023

Heb jij een gouden idee om de zorg te verbeteren, maar niet de middelen om het te realiseren? Ontdek Healthy Ideas, Healthy Returns: een publiek-privaat netwerk in de Benelux dat kansen biedt voor investeringen en bedrijfsvoorstellen op het vlak van zorg.

lees meer

Terugblik op de Radboudumc Investment Day

7 oktober 2022

Op 5 oktober kwamen meer dan 100 wetenschappers, investeerders en ondernemers samen op de tweede Radboudumc Investment Day, gezamenlijk georganiseerd door Radboudumc, Oost NL en Briskr.

lees meer

Vacature: Digital Health Innovator

30 september 2022

Ben je een innovator? Wil je bouwen aan toekomstbestendige zorg? Wij maken graag kennis met je.

lees meer

Simmunext: waar immunotherapie en chemie elkaar ontmoeten

3 juni 2022 Het verhaal achter de nieuwste spin-off van Radboudumc, Radboud Universiteit en Oncode; Simmunext Biotherapeutics BV lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet