Partners Nieuws Samenwerken aan een effectieve behandeling van mycobacterium abscessus
7 juli 2021

PureIMS, Radboudumc, en Sever Pharma Solutions bundelen de krachten in het ontwikkelen van een effectieve behandeling voor mycobacterium abscessus. Onderzoekers van Radboudumc hebben veelbelovende resultaten behaald voor het inhaleren van tigecycline.

Lees meer (Engels)

Meer nieuws


Software vergroot overlevingskansen pasgeborenen in ademnood

28 april 2022

ARNE B.V. heeft financiering gekregen vanuit het ION+ fonds bij Oost NL en van venture builder NLC vanuit het Momentum fonds. ARNE levert slimme software, waarmee neonatologen op basis van data beslissingen kunnen nemen na de geboorte van een kind.

lees meer

Micro-Cosmos helpt patiënt tot rust komen tijdens ziekenhuisopname

8 februari 2022

Het Nijmeegse Micro-Cosmos is een start-up die uitschuifbare kappen maakt om het herstel van opgenomen patiënten te bespoedigen.

lees meer

ATRO Medical sluit nieuwe financieringsronde af voor de Trammpolin® meniscusprothese

17 december 2021

ATRO Medical kondigt vandaag aan dat het 1,9 miljoen euro heeft opgehaald in een financieringsronde. De Nijmeegse onderneming gebruikt de investering om een tweede klinische studie naar de door het bedrijf ontwikkelde meniscusprothese af te ronden.

lees meer

T-Guard kan immuunsysteem resetten

1 december 2021

Al 20 jaar werkt het Nijmeegse Xenikos, een spin-off van het Radboudumc, aan een middel dat het afweersysteem kan resetten.

lees meer

Onderzoek bij patiënten om kniepijn bij verwijderde meniscus aan te pakken

17 november 2021

Patiënten met aanhoudende kniepijn na verwijdering van de meniscus kunnen op drie plekken in Nederland deelnemen aan het AIR2 onderzoek van ATRO Medical, een spin-off van het Radboudumc en DSM

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet