Radboudumc en partners SPL Medical kondigt samenwerking aan met NanoEcho

30 september 2022

SPL Medical en NanoEcho hebben een intentieverklaring getekend en zijn een samenwerking gestart op het gebied van regulerend partnerschap en levering voor SPL Medical's eigen ijzergebaseerde nanodeeltje Ferrotran® (Ferumoxtran) product en platform. In eerste instantie streeft NanoEcho naar marktgoedkeuring voor de detectie van lymfekliermetastasen bij patiënten met rectumkanker.

In NanoEcho's methode voor diagnostiek van lymfekliermetastasen bij endeldarmkanker wordt moderne ultrasone technologie gebruikt in combinatie met ijzeroxide nanodeeltjes. Voor de klinische effectiviteit van het systeem is de keuze van het juiste nanodeeltje essentieel.

Ferrotran®, het lymfotrope nanodeeltje van SPL medical, bevindt zich in vergevorderde fase III voor de opsporing van lymfekliermetastasen bij prostaatkankerpatiënten met Magnetic Resonance Imaging (MRI).

Het Ferrotran®-deeltje is ontwikkeld als platformtechnologie voor diverse toepassingen voor de brede basis van geïnstalleerde MRI-scanners wereldwijd.

Met deze samenwerking met NanoEcho wordt de Ferrotran®-platformtechnologie ook uitgebreid naar moderne ultrasone technologieën.

"De uitbreiding van het toepassingsgebied van Ferrotran® naar ultrasone technologie toont de brede kracht van onze platformtechnologie buiten het brede gebied van nano-MRI", zegt Dr. Jürgen Feuerstein CEO van SPL Medical.

"We zijn erg blij met deze samenwerking met SPL medical. Dit is een belangrijke stap in onze reis. Op basis van onze eerste evaluatie lijkt het door SPL medical geleverde deeltje veelbelovend voor onze toepassing. Hun expertise in de ontwikkeling en commercialisering van nanodeeltjes is indrukwekkend en zal zeer gunstig zijn voor ons bij NanoEcho", zegt Dr. Linda Persson CEO van NanoEcho.

Bron: Ferrotran website

Meer nieuws


Aiosyn haalt 2 miljoen euro op om AI-gestuurde algoritmen te ontwikkelen om pathologen te ondersteunen bij klinische diagnostiek

21 december 2022

Nijmegen, Nederland - Aiosyn ontwikkelt een diagnostisch platform dat kunstmatige intelligentie gebruikt om pathologen te ondersteunen met nauwkeurigere en efficiëntere klinische diagnostiek.

lees meer

Enzyre sluit Serie A-financieringsronde van €12 miljoen af voor baanbrekend diagnostisch technologieplatform voor hemofiliepatiënten

2 november 2022

Enzyre kondigt aan dat het €12 miljoen heeft opgehaald in een Serie A-financiering geleid door nieuwe investeerder, Oost NL, met deelname van i&i Biotech Fund, Demcon Investment, Takeda Ventures en Novalis Biotech. Een deel van de financiering is een Innovatiekrediet van de Nederlandse...

lees meer

Terugblik op de Radboudumc Investment Day

7 oktober 2022

Op 5 oktober kwamen meer dan 100 wetenschappers, investeerders en ondernemers samen op de tweede Radboudumc Investment Day, gezamenlijk georganiseerd door Radboudumc, Oost NL en Briskr.

lees meer

Vacature: Digital Health Innovator

30 september 2022

Ben je een innovator? Wil je bouwen aan toekomstbestendige zorg? Wij maken graag kennis met je.

lees meer

Dit is BabyChecker!

24 september 2021 Op 21 september 2021 lanceerde Delft Imaging BabyChecker: een betaalbare en draagbare manier om echo's te doe met behulp van een smartphone. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet