Radboudumc en partners SPL Medical kondigt samenwerking aan met NanoEcho

30 september 2022

SPL Medical en NanoEcho hebben een intentieverklaring getekend en zijn een samenwerking gestart op het gebied van regulerend partnerschap en levering voor SPL Medical's eigen ijzergebaseerde nanodeeltje Ferrotran® (Ferumoxtran) product en platform. In eerste instantie streeft NanoEcho naar marktgoedkeuring voor de detectie van lymfekliermetastasen bij patiënten met rectumkanker.

In NanoEcho's methode voor diagnostiek van lymfekliermetastasen bij endeldarmkanker wordt moderne ultrasone technologie gebruikt in combinatie met ijzeroxide nanodeeltjes. Voor de klinische effectiviteit van het systeem is de keuze van het juiste nanodeeltje essentieel.

Ferrotran®, het lymfotrope nanodeeltje van SPL medical, bevindt zich in vergevorderde fase III voor de opsporing van lymfekliermetastasen bij prostaatkankerpatiënten met Magnetic Resonance Imaging (MRI).

Het Ferrotran®-deeltje is ontwikkeld als platformtechnologie voor diverse toepassingen voor de brede basis van geïnstalleerde MRI-scanners wereldwijd.

Met deze samenwerking met NanoEcho wordt de Ferrotran®-platformtechnologie ook uitgebreid naar moderne ultrasone technologieën.

"De uitbreiding van het toepassingsgebied van Ferrotran® naar ultrasone technologie toont de brede kracht van onze platformtechnologie buiten het brede gebied van nano-MRI", zegt Dr. Jürgen Feuerstein CEO van SPL Medical.

"We zijn erg blij met deze samenwerking met SPL medical. Dit is een belangrijke stap in onze reis. Op basis van onze eerste evaluatie lijkt het door SPL medical geleverde deeltje veelbelovend voor onze toepassing. Hun expertise in de ontwikkeling en commercialisering van nanodeeltjes is indrukwekkend en zal zeer gunstig zijn voor ons bij NanoEcho", zegt Dr. Linda Persson CEO van NanoEcho.

Bron: Ferrotran website

Meer nieuws


SPL Medical heeft een overeenkomst gesloten met NanoEcho voor de levering en gebruik van het nanodeeltje Ferrotran® (ferumoxtran) voor het opsporen van lymfekliermetastasen

28 februari 2024

SPL Medical heeft een overeenkomst gesloten met NanoEcho voor de levering en gebruik van het nanodeeltje Ferrotran© (ferumoxtran) voor het opsporen van lymfekliermetastasen.

lees meer

Radboudumc Investment Day opnieuw druk bezocht

16 oktober 2023

Op 12 oktober vond voor de derde keer de Radboudumc Investment Day plaats. Wetenschappers, ondernemers en investeerders uit de life sciences & health sector kwamen bij elkaar in het Radboudumc Experience Center om kennis uit te wisselen, te netwerken en te praten over nieuwe samenwerkingen.

lees meer

Het startup ecosysteem in Nijmegen een boost geven!

22 juni 2023

TechleapNL, Radboud Universiteit, Radboudumc en de gemeente Nijmegen organiseerden een succesvol evenement waar innovatieve health en high-tech startups hun visie deelden op de uitdagingen en kansen voor het lokale startup ecosysteem.

lees meer

Maak kennis met: Healthy Ideas, Healthy Returns

2 juni 2023

Heb jij een gouden idee om de zorg te verbeteren, maar niet de middelen om het te realiseren? Ontdek Healthy Ideas, Healthy Returns: een publiek-privaat netwerk in de Benelux dat kansen biedt voor investeringen en bedrijfsvoorstellen op het vlak van zorg.

lees meer

Terugblik op de Radboudumc Investment Day

7 oktober 2022

Op 5 oktober kwamen meer dan 100 wetenschappers, investeerders en ondernemers samen op de tweede Radboudumc Investment Day, gezamenlijk georganiseerd door Radboudumc, Oost NL en Briskr.

lees meer

Vacature: Digital Health Innovator

30 september 2022

Ben je een innovator? Wil je bouwen aan toekomstbestendige zorg? Wij maken graag kennis met je.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet