

Wat is aangezichtsverlamming?
Bij een aangezichtsverlamming werkt de zenuw die uw aangezichtsspieren aanstuurt niet goed. Deze zenuw heet de aangezichts- of facialis zenuw. Als deze beschadigd is, kunt u één helft van uw gezicht niet goed bewegen.
lees meerNaar uw afspraak adres en route
Ingang: Hoofdingang
Gebouw: A
Verdieping: 2
Route: 682 naar Plein A2 Oost
Naar uw afspraak adres en route
Bezoekadres
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen
Huispostnummer: 383
Routebeschrijving



Onderzoeken en behandelingen het zorgpad
Bekijk voor meer informatie over onderzoeken en behandelingen bij aangezichtsverlamming het zorgpad.
naar het zorgpadContact
Afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde
Stel uw vraag via mijnRadboud
Gebruik voor uw vragen bij voorkeur mijnRadboud. Kunt u hier geen gebruik van maken? Dan kunt u via onderstaande link het contactformulier invullen.
naar pagina
Waarom naar het Radboudumc?
In het Radboudumc hebben we al meer dan 25 jaar een Facialisteam, dat gezamenlijk de patiënten ziet. Het Facialisteam Nijmegen behandelt en adviseert mensen met een aangezichtsverlamming.
lees meerWaarom naar het Radboudumc?
In het Radboudumc hebben we al meer dan 25 jaar een Facialisteam dat gezamenlijk de patiënten ziet. Het Facialisteam Nijmegen behandelt en adviseert mensen met een aangezichtsverlamming. De behandeling van een aangezichtsverlamming is erg divers. Daarom werken de verschillende specialismen in teamverband samen. Betrokken specialismen zijn: Fysiotherapie, Keel-, Neus-, en Oorheelkunde (KNO), Logopedie, Plastische Chirurgie en Medische Psychologie. Zo kunnen we kennis en ervaring zo efficiënt mogelijk bundelen. Dit betekent dat er tijdens het spreekuur veel artsen zijn. Een KNO-arts, Plastisch Chirurg, Logopedist en Fysiotherapeut maken standaard deel uit van het Facialisteam. Daarnaast kunnen we ook een Oogarts, Neurochirurg of Neuroloog uitnodigen.
Het spreekuur
Voor een afspraak bij het Facialisteam bent u doorverwezen door een verwijzend arts naar het facialisteam. U meldt zich op het afgesproken tijdstip bij de balie en neemt vervolgens plaats in de wachtkamer. Eén van de leden van het facialisteam komt u halen en u stelt u in de spreekkamer voor aan de zorgverleners. Tijdens het spreekuur reserveren we een langer consult (30 min) om alles goed in kaart te brengen en u van advies te voorzien. Als u doorverwezen bent, ontvangen wij gegevens van de verwijzend arts. Als wij deze gegevens niet ontvangen hebben, kunt u ook zelf brieven, foto’s of uitslagen meebrengen. Tijdens de afspraak bekijkt het team de functie van uw aangezichtsspieren en worden er na het consult foto's en een video opname gemaakt. Soms is aanvullend onderzoek noodzakelijk, dit kan éen of meerdere van de volgende onderzoeken zijn:
- Hoortest
- CT-scan
- MRI-scan
- Bloedonderzoek
- Electro-myografie (testen van de zenuw)
Gedurende het consult is het doel om antwoord te geven op uw hulpvraag. Afhankelijk van het advies volgt een vervolgafspraak met het team.
Links
Meer informatie voor kinderen vindt u bij de Moebius Stichting. Volwassenen kunnen terecht bij Stichting Eigen Gezicht.
Afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde
De afdeling KNO van het Radboudumc biedt patiëntenzorg op het gebied van oorchirurgie, neus- en aangezichtschirurgie en hoofd-halschirurgie. Daarnaast doen we wetenschappelijk onderzoek en geven we onderwijs aan studenten Geneeskunde en KNO-artsen in opleiding.
lees meer