Na de operatie

Na de operatie

De verdoving is een paar uur na de operatie uitgewerkt. Als u pijn heeft, kunt u paracetamol innemen.
U mag uw vingers en hand gewoon bewegen, maar uw elleboog heeft 2 weken rust nodig zodat de wond kan genezen. Meestal krijgt u een draagdoek (mitella) mee.
Houd de wond droog. Als de wond erg veel pijn doet of er komt vocht uit de wond, moet u contact opnemen met uw huisarts of behandelend plastisch chirurg. U komt na 2 weken op de polikliniek voor controle, daar worden dan ook de hechtingen verwijderd.

Resultaat van de operatie

Minstens 6 maanden na de operatie is duidelijk of de ingreep geholpen heeft.
Tintelingen in de vingers nemen geleidelijk af. Het litteken rond de elleboog is opvallend maar wordt lichter.
Patiƫntenzorg Behandelingen Beknelling van de elleboogzenuw

Behandeling Anesthesie

Als u naar het Radboudumc komt voor een operatie dan krijgt u te maken met anesthesie (verdoving of narcose). Ook voor andere ingrepen, zoals een behandeling of onderzoek, is anesthesie soms nodig. Anesthesie zorgt ervoor dat u tijdens de behandeling geen pijn heeft.

lees meer

Voor de operatie

U komt op de operatiedag nuchter naar het ziekenhuis. U meld zich op de afgesproken tijd op de afdeling en daar wordt u verder voorbereid op de ingreep.

Behandeling wat kunnen we doen?

Soms is een behandeling niet nodig en kunnen de klachten door rust verdwijnen. Bij blijvende pijn en tintelingen kan een operatie helpen. Als u geen pijn en tintelingen meer heeft, maar nog wel gevoelstoornissen en krachtsvermindering, heeft een operatie vaak geen zin meer. lees meer

Behandeling wat kunnen we doen?

Soms is een behandeling niet nodig en kunnen klachten door rust verdwijnen. Bij blijvende pijn en tintelingen kan een operatie helpen. Er zijn dan twee methoden:
  1. Een ulnaristranspositie: de plastisch chirurg legt de zenuw ter hoogte van de elleboog vrij en verplaatst deze naar de binnenzijde. Door het weke weefsel krijgt de zenuw meer ruimte.
  2. Een ulnaris neurolyse: de plastisch chirurg snijdt de bindweefselband door. Deze methode geeft de beste resultaten en de minste kans op complicaties .
Als u geen pijn of tintelingen meer heeft, maar nog wel gevoelsstoornissen en krachtvermindering, heeft een operatie vaak geen zin meer.

Na de operatie

Minstens 6 maanden na de operatie is duidelijk of de ingreep geholpen heeft. lees meer

Complicaties

Na de operatie kunnen infecties of nabloedingen ontstaan. Dit komt zelden voor. lees meer

Complicaties

Na de operatie kunnen infecties of nabloedingen ontstaan. Dit komt zelden voor. Het komt vaker voor dat de operatie niet genoeg geholpen heeft en u nog steeds tintelingen en pijn heeft. Soms is een nieuwe operatie de oplossing, maar het kan ook dat de zenuw beschadigd is, waardoor een operatie niet helpt.
  • Medewerkers
  • Intranet