Patientenzorg Behandelingen Farmacotherapie

Wat is farmacotherapie?

Farmacotherapie is een behandeling van psychische klachten met behulp van medicijnen. Medicatie kan de klachten verminderen of wegnemen.

lees meer

Wat is farmacotherapie?

Farmacotherapie is een behandeling van psychische klachten met behulp van medicijnen. Medicatie kan de klachten verminderen of wegnemen. Gebruik van medicatie kan de werking van andere therapie├źn versterken en verbeteren. Daarom wordt medicatie vaak gecombineerd met andere therapie├źn. In diverse organen in uw lichaam worden stoffen aangemaakt. Als daarin een storing optreedt, kan dat grote gevolgen hebben. Passende medicatie kan storingen corrigeren en daarmee symptomen en klachten wegnemen.

Wanneer medicijnen worden voorgeschreven, kijkt de arts vooraf goed naar de juiste dosis, het effect, de mogelijke bijwerkingen en hoe lang de medicijnen nodig zijn. Alleen artsen zijn bevoegd om medicijnen voor te schrijven. Arts-assistenten en verpleegkundig specialisten schrijven alleen medicatie voor onder supervisie van een psychiater.

Contact

Afdeling Psychiatrie

(024) 361 35 13
contact

Aandoeningen

  • Bij sommige kinderen en volwassenen overheerst een gebrek aan concentratie en rust. U of uw kind kan moeite hebben met het dagelijkse leven te organiseren en te plannen.

    lees meer


Onderzoeken

  • Het diagnostisch onderzoek start vrijwel altijd met één of meerdere intakegesprek(ken).

    lees meer


Polikliniek Psychiatrie

Ingang: Ingang Oost
Route: 961

bekijk route

Polikliniek Psychiatrie

Bezoekadres

Reinier Postlaan 4
6525 GC Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Reinier Postlaan 4
Ga naar binnen bij: Ingang Oost
Volg route 961