Behandeling Hyperparathyreoïdie


Over de behandeling

Hoe we hyperparathyreoïdie behandelen, hangt af van uw leeftijd. Bent u onder de 50? Dan krijgt u bijna altijd een operatie.

lees meer

Over de behandeling

Hoe we hyperparathyreoïdie behandelen, hangt af van uw leeftijd. Bent u onder de 50? Dan krijgt u bijna altijd een operatie. Bent u ouder dan 50? Dan krijgt u meestal een operatie als u veel calcium in uw bloed heeft of als u veel klachten heeft. Als we niet voor een operatie kiezen, krijgt u medicijnen. U blijft dan onder controle, zodat we uw calciumgehalte kunnen blijven controleren.

Contact

Afdeling Interne Geneeskunde
(024) 361 65 04


Hyperpara­thyreoïdie

Bij hyperparathyreoïdie heeft u te veel bijschildklierhormoon in uw bloed. Hierdoor stijgt de hoeveelheid calcium in uw bloed. U kunt misselijk zijn, dorst hebben, veel moeten plassen, nierstenen hebben en in de war zijn.

lees meer

Behandeling Anesthesie

Als u naar het Radboudumc komt voor een operatie dan krijgt u te maken met anesthesie (verdoving of narcose). Ook voor andere ingrepen, zoals een behandeling of onderzoek, is anesthesie soms nodig. Anesthesie zorgt ervoor dat u tijdens de behandeling geen pijn heeft.

lees meer

Afdeling Interne Geneeskunde

De afdeling Interne Geneeskunde houdt zich bezig met onderzoek en behandeling van klachten en aandoeningen van de inwendige organen en orgaansystemen zoals hart en vaten, longen, nieren en darmen.

lees meer
inloggen