Patientenzorg Behandelingen Neuromodulatie Definitieve behandeling

De behandeling

Voor het plaatsen van de definitieve batterij nemen we u ’s morgens op de dag van de behandeling op in het Radboudziekenhuis op de Dagbehandeling Operatiekamers. lees meer

De behandeling

Voor het plaatsen van de definitieve batterij nemen we u ’s morgens op de dag van de behandeling op in het Radboudziekenhuis op de Dagbehandeling Operatiekamers. U krijgt een infuus met antibiotica. De behandeling vindt plaats op de operatiekamer onder plaatselijke verdoving en een slaapmiddel. U ligt op uw buik of zij, afhankelijk waar de batterij komt.

We maken uw huid schoon met jodium of alcohol. Vervolgens dekken we het operatiegebied af met steriele doeken. Nadat uw huid is verdoofd wordt u rugwond open gemaakt en de elektrode onder de huid geleid naar de plaats waar u definitieve batterij komt. Daar waar de definitieve batterij komt wordt een pocket ( soort zakje van eigen weefsel) gemaakt waarin de batterij wordt vastgelegd en gekoppeld aan de elektrode. De externe batterij wordt verwijderd. De ingreep duurt ongeveer 1 uur.


Contact

Polikliniek Multidisciplinair Pijncentrum

Bereikbaar van 08.00 tot 12.00 en 13.00 tot 16.00
(024) 685 95 66
contactformulier

Na de ingreep

U heeft nu 2 uur bedrust. Daarna mag u voorzichtig mobiliseren. U krijgt uitgebreide informatie en instructies over het gebruik van de handbediening. lees meer

Na de ingreep

U heeft nu 2 uur bedrust. Daarna mag u voorzichtig mobiliseren. U krijgt uitgebreide informatie en instructies over het gebruik van de handbediening. U krijgt instructie over het starten van de antibiotica. De definitieve leefregels gaan door. In de loop van de middag kunt u in principe weer naar huis. Vervolgens zien we u op de eerste reguliere controle ( 1 maand na implantatie).

Leefregels na definitieve implantatie

Gedurende de eerste 3 maanden na de implantatie adviseren wij u zich aan de regels te houden. De reden hiervan is dat we waar mogelijk willen voorkomen dat er complicaties ontstaan zoals verschuiven van de elektrode, kabelbreuk of eventueel infecties.

Ons algemeen advies is: maak uw bewegingen met beleid.
 • Maak geen plotselinge bewegingen met rug of nek.
 • Niet uitrekken. Uw armen niet boven uw hoofd houden. Niet op uw buik slapen, wel op de rug of op de zij.
 • Niet tillen
 • Niet in bochten wringen.
 • Ga in en uit bed of auto met een rechte rug.
 • Wandel en loop de eerste paar weken gedurende korte periodes met uw rug zo recht mogelijk
 • Fietsen in verkeer de eerste 6 weken niet. Hometrainer mag na 4 weken.
Autorijden; tijdens het rijden batterij uit te zetten!

Risico's

De elektrode die we bij u inbrengen is een vreemd voorwerp voor uw lichaam. Hoewel de kans op een infectie klein is, is deze altijd aanwezig. lees meer

Risico's

De elektrode die we bij u inbrengen is een vreemd voorwerp voor uw lichaam. Hoewel de kans op een infectie klein is, is deze altijd aanwezig. Let daarom op de volgende verschijnselen:
 • Verminderen van het effect van de stimulatie of u voelt deze niet meer op de pijnlijke plaats ( dit geldt alleen als u een stimulatie heeft waarbij tintelingen te voelen is.)
 • Toename van pijn in uw rug of in het traject van de verlengkabel.
 • Hoofd- en nekpijn.
 • Koorts en tekenen van infectie.
Neem bij tekenen van een infectie direct contact op met uw huisarts, ook in het weekend, ’s avonds of ’s nachts. Uw huisarts krijgt een schriftelijke rapportage van de behandeling toegestuurd.
 
 • Medewerkers
 • Intranet