Controle op de polikliniek

3 tot 4 maanden na de geboorte van uw kind komt u voor controle naar de polikliniek. Tijdens deze controle heeft u meerdere afspraken met verschillende specialisten. De afspraken duren in totaal ongeveer 2 uur. lees meer

Controle op de polikliniek

Ongeveer 6 weken na de operatie komt uw kind op controle bij de neurochirurg die uw kind geopereerd heeft. 

Multidisciplinair team

Als uw kind 3 tot 4 maanden oud is, wordt hij of zij gecontroleerd door het multidisciplinaire team voor spina bifida en ander ruggenmergaandoeningen. Een eerste controle kan soms erg confronterend zijn. Om te voorkomen dat u vergeet wat u wilt vragen, kunt u uw vragen opschrijven.

In het eerste jaar komt u vaker met uw kind op controle, daarna om het half jaar en als het goed gaat worden de controles steeds minder. Uw kind blijft zeker tot en met de puberteit onder controle.

De controle

De controle vindt plaatst op de polikliniek Amalia kinderziekenhuis en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Het kan helpend zijn uw vragen aan de hulpverleners op te schrijven.  

U en uw kind worden op de polikliniek ontvangen door de polikliniekassistent. De assistent weegt en meet uw kind. Er zal ook urine opgevangen worden van uw kind. Daarna heeft u afspraken met verschillende specialisten van het team. Naar uw afspraak polikliniek Amalia kinderziekenhuis

Bezoekadres

Polikliniek Amalia kinderziekenhuis
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Aanmelden

Meld uw kind aan bij de aanmeldzuil. Daar krijgt u een ticket met een oproepcode. Neem daarna plaats in de wachtruimte en wacht tot uw oproepcode op het wachttijdenscherm verschijnt. Op het scherm ziet u ook een kamernummer staan. Loop samen met uw kind naar de juiste kamer, de zorgverlener komt uw kant uit.

Afspraaktijden

Als het nodig is dat uw kind eerst wordt gezien door de doktersassistent, worden jullie 15 tot 30 minuten eerder uitgenodigd. De doktersassistent meet en weegt uw kind en doet soms ook wat andere metingen ter voorbereiding op de afspraak.

Meer informatie

  • Lees hier hoe u uw kind kunt voorbereiden, wat belangrijk is om mee te nemen en waar u moet zijn.

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route route 785 (Polikliniek Amalia kinderziekenhuis)

Multidisciplinair team

Tijdens de controle heeft u meerdere afspraken met verschillende specialisten. Zij vormen samen het multidisciplinaire team. lees meer

Multidisciplinair team

Tijdens de controle heeft u meerdere afspraken met verschillende specialisten. U en uw kind worden gezien door de kinderneuroloog, kinderrevalidatiearts, orthopeed, kinderfysio- of ergotherapeut, kinderuroloog en de verpleegkundig specialist.

Soms is ook een afspraak nodig bij de chirurg, maatschappelijk werker of kinder- en jeugdpsycholoog. Meenemen naar de afspraak

De afspraak duurt ongeveer 2 uur. Neem het volgende mee naar de afspraak:
  • voeding/drinken voor uw kind
  • luiers/katheters
  • omslagdoek of badjas

Team spina bifida

  • Medewerkers
  • Intranet