Patiëntenzorg Behandelingen Operatie neuro-endocriene tumoren

Over een operatie voor neuro-endocriene tumoren

Er zijn twee operaties voor neuro-endocriene tumoren. Een operatie om u te genezen en een operatie om er voor te zorgen dat u minder klachten heeft. lees meer

Over een operatie voor neuro-endocriene tumoren

Er zijn twee operaties voor neuro-endocriene tumoren:
  • om u te genezen
  • om er voor te zorgen dat u minder klachten heeft.
De arts bepaalt of een operatie voor u zinvol is.

Genezing

Als we de tumor helemaal kunnen verwijderen, kunt u genezen. Dit hangt af van hoe groot de tumor is, waar die zit en of er andere lichaamsdelen, bijvoorbeeld bloedvaten mee te maken hebben.

Verlichting

Als genezen niet meer kan, operen we soms toch om een uitzaaiing of een deel van de tumor te verwijderen. We doen dit om te zorgen dat u minder problemen krijgt.

Medicijnen

Rond de operatie krijgt u medicijnen (somatostatine analogen). Deze medicijnen zorger ervoor dat er minder stoffen komen die neuro-endocriene tumoren maken. Ze voorkomen dat er tijdens de operatie in één keer veel hormonen vrijkomen.

Behandeling Anesthesie

Als u naar het Radboudumc komt voor een operatie dan krijgt u te maken met anesthesie (verdoving of narcose). Ook voor andere ingrepen, zoals een behandeling of onderzoek, is anesthesie soms nodig. Anesthesie zorgt ervoor dat u tijdens de behandeling geen pijn heeft.

lees meer

Contact

Afdeling Interne Geneeskunde

(024) 361 65 04

Neuro-endocriene tumoren

Neuro-endocriene tumoren (NET) zijn tumoren die ontstaan bij een ongeremde groei van de cellen van het neuro-endocriene systeem. lees meer

Afdeling Interne Geneeskunde

Binnen Interne Geneeskunde onderzoeken en behandelen we patiënten met aandoeningen op het hele terrein van de interne geneeskunde. Denkt u daarbij aan suikerziekte, hoge bloeddruk, maagklachten, vermoeidheid, buikklachten, benauwdheid, afvallen, infectieziekten en nog vele andere klachten.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet